A jeżeli autorowi chodiło że to dyplomata nagrywał, to:
W Rosji tablice pracowników jednostek dyplomatycznych innych krajów mają wygląd taki
Niebieskie tablice w Rosji są na wyłaczność policji (dawniej milicji)
Jeśli ktoś jest zainteresowany postaram sie jeszcze rozkodować tablicę na filmiku a co do tego czy to polak zasugerowałem się komentarzem panny z filmiku w 0:05
Kolor niebieski mają samochody dyplomatyczne zarejestrowane w naszym kraju
Obrazek
W Rosji tablice pracowników jednostek dyplomatycznych innych krajów mają wygląd taki
Obrazek
Niebieskie tablice w Rosji są na wyłaczność policji (dawniej milicji)
Obrazek
Jeśli ktoś jest zainteresowany postaram sie jeszcze rozkodować tablicę na filmiku a co do tego czy to polak zasugerowałem się komentarzem panny z filmiku w 0:05
Pewny jesteś ?
Ps.
Wszystkie samochody Polskiego korpusu dyplomatycznego są zarejestrowane w kraju.
gazetapodatnika.pl/artykuly/tablice_dyplomatyczne_wyrozniki-a_3236.htm
wptr.pl/index.php?dz=tablice&pdz=2000&sekcja=wzory&ps=d
Pewny jesteś ?
Ps.
Wszystkie samochody Polskiego korpusu dyplomatycznego są zarejestrowane w kraju.
gazetapodatnika.pl/artykuly/tablice_dyplomatyczne_wyrozniki-a_3236.htm
wptr.pl/index.php?dz=tablice&pdz=2000&sekcja=wzory&ps=d
Tak kolego jestem jak najbardziej pewien.. Nie rozumiem gdzie i w którym miejscu w umieszczonych przez Ciebie linkach jest informacja że samochody polskich placówek za granicami naszych krajów mają właśnie taką niebieską tablicę z informacji które przesłałeś. Polecam dokładnie ze zrozumieniem przeczytać nagłówek artykułu gazetapodatnika.pl/artykuly/tablice_dyplomatyczne_wyrozniki-a_3236.htm
Cytuję:Tablice dyplomatyczne są wydawane dla pojazdów przedstawicielstw dyplomatycznych, urzędów konsularnych i misji specjalnych państw obcych oraz organizacji międzynarodowych działających na terytorium Polski.
Polecam zwrócić uwagę na pogrubione słowa
Dobra rozkoduję tą tablicę
Nr. rejestracyjny tego VOLVO to: 086 D043 78
trzy pierwsze cyfry (086) oznaczają kod Państwa
086 - Poland (źródło: en.wikipedia.org/wiki/Vehicle_registration_plates_of_Russia)
Litera D=personel dyplomatyczny (źródło: tablicerejestracyjne.pl/tablice-rejestracyjne/rosja)
043 to wolny numer
78 natomiast oznacza że samochód należy do placówki RP działającej dokładnie w mieście Sankt Petersburg
Tak wyglądają tablice samochodów Federacji rosyjskiej jeżdżące po terenie naszego kraju czyli Polski
luka5z napisał/a:brak mi slow, aby opisać głupote autora
A czemuż to czy - jakieś masz obiekcje?
a ja uważam że jackool zasłużył na pełen szacunek, oraz podwójne piwo. Jedno za filmik, a drugie za inteligentne wytłumaczenie sytuacji z której kilka osób (zbieraczy piw) w sposób dziecinny i obraźliwy próbowali sobie podnieść własne ego.
dlatego daję mu piwko. Zero hamstwa, kulturalnie i rzeczowo.
Pozdro
polak
polak
Polskiego
Ludzie, co z wami?
Polak wielką, polskiego małą. Tak jakby całkiem na odwrót.
Ludzie, co z wami?
Polak wielką, polskiego małą. Tak jakby całkiem na odwrót.
Ja piszę zawsze wielką literą na znak szacunku.