Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
4:33 kierowca z kamerką to debil nawet głos wskazuje na lekkie opóźnienie
2:10 czyja wina? motocykiel jechał z włączonym kierunkowskazem, uwiecznione na wideo więc ...
Zasada ograniczonego zaufania. Wina kolizji leży po stronie pani poruszającej się samochodem, natomiast pan motocyklista otrzyma mandacik za nieprawidłowe użycie kierunkowskazu.
Tutaj artykuł opisujący podobne przypadki.
@up ja bym sie kłócił bo motocyklista ewidentnie daje sygnał, że będzie skręcał
Mógłbyś oczywiście dowodzić swoich racji, ale raczej zbyt wiele by ci to nie dało.
Co na to policja?
Policjanci przyjeżdżający na miejsce kolizji, do której doszło w opisanych obok okolicznościach, najczęściej stwierdzają winę kierowcy, który wjeżdżał na skrzyżowanie z drogi podporządkowanej. Każdy taki przypadek trzeba jednak rozpatrywać indywidualnie. Sam fakt, że auto ma włączony kierunkowskaz, nie jest wystarczającą przesłanką do tego, żeby być pewnym, że jego kierowca wykona sygnalizowany manewr. Kierujący w takich sytuacjach powinni zawsze pamiętać o zasadzie ograniczonego zaufania. Kierowca, który nieprawidłowo używał kierunkowskazów, może zostać ukarany mandatem, co nie przesądza wcale o tym, że był winny kolizji. nadkom. Artur Zawadzki BRD KGP.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów