18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:03
📌 Konflikt izraelsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 17:47
🔥 Statystyki - teraz popularne
Pomoc dla najbiedniejszych mieszkańców Białegostoku
L................i • 2012-12-31, 9:14
Cytat:

Stowarzyszenie Pomocy Rodzinie "Droga" wydawało paczki żywnościowe najbiedniejszym mieszkańcom Białegostoku. Żeby otrzymać pomoc na święta trzeba wcześniej złożyć podanie i otrzymać pieczątkę, np. Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej.
Niektórzy byli tak biedni, że nie stać ich było na kupno samochodu, więc po pomoc przyjechało taksówkami.

Na bogato

Zgłoś
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
s................i 2012-12-31, 17:55 1
Podobno jest tak, że najlepszymi klientami akwizytorów są ci, którzy otwierają drzwi ze słowami "nic nie kupuję, nie mam pieniędzy" - wtedy wiadomo, że kasę ma (bo inaczej by się wstydził - biedni nie mówią o swojej biedzie) i że jest chytrusem-sknerusem, który na pewno "zwietrzy okazję" kupienia miksera "o 80% taniej". Prawdziwa bieda chowa się po kątach i nie wyciąga ręki po pomoc, bo "ma swój honor", a klientela MOPSów to przeważnie kombinatorzy, którzy radzą sobie w życiu i bez datków - ale są bezczelni i skoro dają, to biorą.
Zgłoś
Skowroniasty 2012-12-31, 17:58
Basco napisał/a:

Za taksówke zapłacić 30 zł, żeby dostać paczkę wartą tyle samo. Ot logika mohera.

Aż dziw bierze, że taksą podjeżdżają, skoro mogą za darmo (emeryci i renciści w BKMie mają przejazd za frajer).

Współczuje trochę, bo jak teraz taki Radom będzie kojarzony z chytrą babą, to Białystok z biedotą, a faktu nie zmieni nic, że wszędzie tak jest, bo mentalność - wszędzie ta sama.
Zgłoś
borisklinga 2012-12-31, 18:11
i dlatego Polska upada,
moja babcia i dziadek byli biedni przez całe życie, ale kiedys powidzieli mi bardzo mądre zdanie

"nigdy nie proś o pomoc, Polacy muszą mieć swój honor, jestesmy królewskim narodem z tysiącletnią tradycją. Jeśli jesteś biedny to taki był Ci pisany los, a serca, honoru swego i Polski nigdy nie zaprzepaść"
Zgłoś
Franz-Maurer 2012-12-31, 18:14
To kurwy jebane!!!
Zgłoś
Kuriki 2012-12-31, 18:22 2
borisklinga, Mądre wszystko prócz tego
borisklinga napisał/a:

Jeśli jesteś biedny to taki był Ci pisany los

. To jest głupota i bzdurne godzenie się z rzeczywistością.
Zgłoś
M................n 2012-12-31, 18:24
@up burmistrz radomia?
Zgłoś
ciamciar21 2012-12-31, 18:37
contracts napisał/a:

Bo biedni mają honor, a bogatemu zawsze mało

Różnie to z honorem u ludzi biednych bywa. Wrzucanie wszystkich do jednego worka jest bezsensowne. Byłem wolontariuszem w tym przedsięwzięciu bodajże rok temu. Ile razy spotkałem się z zapytaniem czy ktoś moze dostać paczkę więcej - nie zlicze.
Tak jak wśród bogatych możesz znaleźć ludzi o różnych charakterach, tak jest i u ludzi biednych.
Zgłoś
E................t 2012-12-31, 18:52
w calym kraju znajda sie jebani pazerniacy a czym maja wiecej siana tym wiecej chca za darmo taki przyklad mialem znajomego tatus bogady chujek mial 4 najnowsze motocykle i zawsze wypchany portfel a jebany zawsze kradl benzyne i nie dla sportu czy adrenaliny tylko dla tego ze szkoda bylo mu zaplacic za nia.Chuj w duupe takim ludzia kiedys im ta pazernosc wyjdzie bokiem
Zgłoś
PanBrowar 2012-12-31, 19:01
ciamciar21 napisał/a:

Różnie to z honorem u ludzi biednych bywa. Wrzucanie wszystkich do jednego worka jest bezsensowne. Byłem wolontariuszem w tym przedsięwzięciu bodajże rok temu. Ile razy spotkałem się z zapytaniem czy ktoś moze dostać paczkę więcej - nie zlicze.
Tak jak wśród bogatych możesz znaleźć ludzi o różnych charakterach, tak jest i u ludzi biednych.

To fakt, osobiście spotkałem się z takim widokiem. Żul łaził przed dworcem aż w końcu zaczepił starą babę. Weszli do budki z fast foodem gdzie stałem z kolegami czekając na zamówienie. No i babka próbuje mu kupić coś ciepłego do jedzenia, a ten zaczyna wybrzydzać-to nie bo nie lubię, a jeszcze co innego też nie bo niedobre. W końcu kobita wkurwiła się i powiedziała że ona chciała mu coś kupić a nie słuchać jego wybrzydzań. Ten się na nią popatrzył ona zaproponowała mu jakiś zestaw i mruknął że "może być". Nie można szufladkować, kurwy istnieją tak wśród biednych jak i wśród bogatych-reguły nie ma. Moim zdaniem to powinno ograniczyć się rozdawanie paczek a zastąpić je bardziej wydawaniem obiadów etc. Na paczkę poleci każdy, na ciepły posiłek już nie.
Zgłoś
0xFF 2012-12-31, 21:10
"(...)Szanowny Panie Redaktorze - gotuje się we mnie, jak czytam takie bzdury i oglądam zdjęcia wyrwane z konekstu. Bardzo łatwo jest oceniać o krytykować. Zadam Panu jedno pytanie - co Pan osobiście zrobił, żeby sprawdzić u żródła to do kogo i według jakiego klucza sa rozdawne paczki. Nawet nie chciało się Panu tego zrobić, pofatygować aby dotrzeć do źródła, zapytać, zweryfikować - woli Pan tanią sensację i nierzetelny materiał, za który dostje Pan tzw. wierszówkę. Byle szybciej, byle jak, byle więcej. Czy choć jedna paczuszka za Pana pośrednictwem dotarła do potrzebujących. (...)"
Zgłoś
euro 2012-12-31, 22:00

To tylko idealnie przedstawia całą pomoc publiczną - MOPSy, dotacje i inne gówna. Przeciętnemu Kowalskiemu się pobierze w postaci podatku, po drodze urzędnicy uszczkną na pensje i 13-stki by potem te środki trafiły do części osób, którym się nie należy.

Najgorsze w tym jest to, że przeciętny Kowalski ojciec dwójki dzieci ledwo wiąże koniec z końcem i bierze drugi etat, a sprzątaczka Nowakowa pracuje za 1000zł. Oboje są okradanie przez państwo w imię solidarności społecznej, a korzystają na tym cwaniaki, znajomki pracowników w urzędach i sami urzędnicy.

Świetnym przykładem były sytuacje, gdy studenci, którzy chcieli stypendtium socjalne składali PIT z brakiem dochodów, brali zaświadczenie do uczelni, a następnie składali korekte zeznania z dochodami już.

Co do promocji w sklepach - co mnie to obchodzi jak Auchan czy Biedronka sprzedaje coś po kosztach czy nawet dopłaca? To prywatny biznes. Oni to mają wliczone w model biznesowy i widać im się opłaca. Natomiast pomoc publiczna to sprawa wszystkich, którzy płacą podatki - zazwyczaj cfaniaki ich nie płacą (np. mamusia i tatuś pracują zagranicą na lewo, a synek bierze stypendia i dodatki różne sam pracując w Polsce na lewo).
Zgłoś
e................n 2013-01-01, 1:41
Radom traci punkty.
Bydgoszcz-Radom 1:1
Zgłoś
W................S 2013-01-01, 10:34
Najpierw Radom i skąpa baba, teraz Białystok i skąpi ludzie, co będzie następne?
Zgłoś
kamuha 2013-01-01, 10:50
skandal89 napisał/a:

Z Radomiem to nie bieżcie tego na serio chytre baby tak na serio są wszedzie, w radomiu akurat ktoś miał kamerę pod ręką. Tak na serio to nie rozumiem tego fenomenu, w zasadzie Radom jest spoko

monitor oplułem.
Jak tak bardzo kochasz swój kaczy dół to może postaw mu pomnik i zatytuuj " Ku chwale spoko Radom/owi(iowi) " i + dopisek " chytra baba nie jest z Radomia"
Zgłoś
k................l 2013-01-01, 14:39
Jak ja nie lubię takich ludzi. Tak samo jak tych, którzy mieszkają u mnie na osiedlu w SOCJALNYM i mają lepsze samochody od połowy osób.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem