Pan Chmielo ma bardzo flegmatyczny sposób mówienia, co więcej dość nie dbały, ale słucha się go jak wujka z armii.
Więcej od siebie nie dodam, bo koleś właściwie wysyca ten temat, jeżeli chodzi o aspekt Polski.
Nie wiem czy wiecei ale geneza zakazu posiadania broni wywodzi się z komuny.
Po wojnie komuniście nakazywali oddawać broń pod wszelakimi sankcjami wrazie jej nie oddania( podwalenia przez uczynnego sąsiada o jej posiadaniu). Robiono to po to żeby obywatele nie jednoczyli się w zbrojne antykomunistyczne jednostki. I tak KURWA zostało, a jak ktoś spróbóje usunąć ten post to komunista i tyle.
Im po prostu chodzi o to żeby przeciętny kowalski nie był kowalem własnego losu.
A bandyta jak będzie chciał to i tak tą broń dostanie.
W USA i naprawdę broń tam odstrasza? Powiedziałbym, że zachęca.
Będąc zdrowym psychicznie i mając 21 lat pistolet można mieć. Problem?
Porządek społeczny polega na tym, że kończymy z tą wojną wszystkich przeciw wszystkim, rozbrajamy się i przekazujemy prawo do użycia przemocy państwu. Jeżeli władza źle sobie radzi z używaniem przemocy, wybieramy inną.
Nie chce wiedzieć co by z bronią zrobili.
długowieczny, moja wyrocznio, przecież jak jesteś taki światowy to chyba czytasz wiadomości, i masz jakiś pogląd co tam się dzieje. jak nie to polecam poczytać. uprzedzając fakty - tak wiem, media kłamią i w ogóle.