18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 3:27

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
RadosnyRabarbar 2021-01-22, 9:10 1
DoubleBorger napisał/a:

W skandynawii mandaciki są takie, że nie warto zapierdalać. w zimę można jechać 50 i 60 i nikt nie trąbi, bo ludzie są bardziej świadomi warunków. Auto ważyło 47-48 ton, świeżyśnieg i wystarczy hamulec wcisnąć za mocno i naczepa wypchnie na wprost. Zdradziecki zakręt,za wzniesieniem opadający w lewo. Oczywiście mój błąd, nie będę się usprawiedliwiał, może nawet wystarczyło nie hamować a tylko skręcić koła w Szwecji i Norwegii drogi wyglądają całkiem inaczej, sznury ciężarówek to tylko jak troga zablokowana, nie to co w europie, że na zderzaku jeżdżą cały dzień. Polecam sprawdzić kiedyś

Polecam sprawdzić ile moze ważyć taki zestaw bo jebnąłeś się o jakies 20 ton ekspercie .
Zgłoś
Toperson1 2021-01-22, 9:31
Tiry na tory!!
Zgłoś
C................a 2021-01-22, 9:32
Mam nadzieje ze zapłacisz z własnej kasy za uszkodzenia !!!
Zgłoś
Zembowy Wruzek 2021-01-22, 9:40 4
RadosnyRabarbar napisał/a:

Polecam sprawdzić ile moze ważyć taki zestaw bo jebnąłeś się o jakies 20 ton ekspercie .

Panie ekspert, raz że 40 ton, a dwa to może mieć więcej bo ma jedną os więcej na ciagniku, o ile prawo w Skandynawii na to zezwala.
Zgłoś
jeremi325i 2021-01-22, 16:35 3
Pozdrowienia z poludniowego wybrzeza Norwegii, 2 dni temu tak wygladaly drogi

Zgłoś
Ziomee22 2021-01-22, 18:05
Gdzie łańcuchy do huja Pana so ?
Zgłoś
biedron1 2021-01-23, 9:59 1
Ziomee22 napisał/a:

Gdzie łańcuchy do h*ja Pana so ?

Rozjebane po 1km na drodze zostały.
Zgłoś
PeteN88 2021-01-23, 21:43
Oooo następna ciężarówkopizdeczka spieszył się do sklepu spożywczego bo usłyszał z 287km że pani narzeka że wędliny zabrakło
Zgłoś
RadosnyRabarbar 2021-01-23, 22:18
Zembowy Wruzek napisał/a:

Panie ekspert, raz że 40 ton, a dwa to może mieć więcej bo ma jedną os więcej na ciagniku, o ile prawo w Skandynawii na to zezwala.

Możesz mieć nawet 50 osi, ale jak nie jest to ponadnormatywny to i tak tych magicznych 40t nie może przekroczyć ekspercie.
Zgłoś
PryszczatyJeż 2021-01-24, 15:03 1
PeteN88 napisał/a:

Oooo następna ciężarówkopizdeczka spieszył się do sklepu spożywczego bo usłyszał z 287km że pani narzeka że wędliny zabrakło

Pizdeczką to z pewnością ty jesteś
Zgłoś
pirek 2021-01-24, 19:49

Pozdro
Zgłoś
Seiferr 2021-01-25, 8:44
A jak Norgi jechały? Jak zakładali łańcuchy to się zakłada łańcuchy a nie zapier... na europejskiej gumie. Każdy wie ze na Skandynawię zakłada się inne opony.
Zgłoś
pirek 2021-01-25, 8:47

Pozdro
Zgłoś
DoubleBorger 2021-01-25, 22:45
Mariusz napisał/a:

Przy sprawnym układzie hamulcowym naczepa nie "wypchnie" ciągnika ponieważ hamulce naczepy powinny reagować z minimalnym wyprzedzeniem. Podejrzewam że po prostu droga była oblodzona i trochę za szybko. Ale to już wiesz tylko Ty. Komu się nie zdarzyło wpaść za szybko w jakieś hujowe oblodzone miejsce niech pierwszy rzuci kamieniem. Szerokiej drogi wszystkim z dużych i z małych.

właśnie przy tej masie wystarczy, że odrobinę przegniesz z siłą hamowania, a jak widać na pierwszych zdjęciach świeży śnieg, spokojnie kilka cm było, opony nówki jak do offroadu, naprawdę grube mięcho, finalnie było za szybko, ale jak już poczułem, że było za szybko to już leciałem na wprost, koła nie skręcały. Największego farta miałem wpadając w błotniste bagienko a nie na drzewa/skały

podobno w norwegii nawet 50, ale to szef mówi

11.5t na napędowej 6.5 na podwieszonej i 24 na 3 osiach naczepy razem. w Polsce obowiązuje 40

Ciula napisał/a:

Mam nadzieje ze zapłacisz z własnej kasy za uszkodzenia !!!

a ty wredny chujkuuuu, słyszał kiedyś o ubezpieczeniach?

Możesz mieć nawet 50 osi, ale jak nie jest to ponadnormatywny to i tak tych magicznych 40t nie może przekroczyć ekspercie.

w Polsce jak najbardziej, w Szwecji niekoniecznie

Seiferr napisał/a:

A jak Norgi jechały? Jak zakładali łańcuchy to się zakłada łańcuchy a nie zapier... na europejskiej gumie. Każdy wie ze na Skandynawię zakłada się inne opony.

wiem, że to zdjęcie nie pokazuje ile bieżnika jest, ale naprawdę nowa opona nie pomogła abieżnik nie najgorszy. na podjazdach często wystarczy ośkę podnieść podwieszaną i leci jak przecinak, oczywiście volvo bo mercedes to ekhm ekhm, chyba że sterownik skrzyni w nowszych już naprawili, to nie wiem. Na innych autach nie mam doświadczenia.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem