18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (6) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:32
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27
Potęga Recyklingu
okrzej • 2014-01-19, 13:26
Witam wszystkich Sadoli.

Chciałbym zaprezentować jakie profity można uzyskać, mając przyjazne nastawienie do środowiska naturalnego.
Razem z kumplami postanowiliśmy nie wymieniać butelek po złotym napoju na bieżąco, tylko zbierać je przez jakiś czas.
Oto efekty (zdjęcia wykonane denkiem od butelki):

Podsumowując: czas operacji 30 minut, butelek było 595, otrzymaliśmy za nie 65 Tatr (więcej nie było ) plus dodatki i jeszcze nam reszty wydali .

Ps. Miejscowi żule patrzyli się na nas, jak na przedstawicieli globalnej korporacji zbieraczy butelek.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Polemon 2014-01-19, 14:11 6
Jakim cudem do takiego małego automatu wlazła przyczepka butelek, tam chyba murzyn siedzi za scianą i pakuje w transportery.
Zgłoś
Pszszemek 2014-01-19, 14:17
Było brać Wojaka duuużo lepszy o tych szczyn
Zgłoś
okrzej 2014-01-19, 14:22
@Polemon

Pod koniec było słychać, że ktoś ładuje już butelki

@Pszszemek

Każdy ma inny gust, poza tym Wojak mi nie smakuje oraz był znacznie droższy.
Zgłoś
GóralWCH 2014-01-19, 14:22
600 butli ładny wynik, jak mi się uzbiera >100 to zawożę i staram się zachowywać paragony to 40gr/butelkę dostaję. Piwko.
Zgłoś
veron99 2014-01-19, 14:22
Cytat:

Kaucje będą nawet dwukrotnie wyższe niż obecnie. - Dziś wynosi 35 groszy, podczas gdy wyprodukowanie butelki kosztuje 60-70 groszy. I tyle musi wynosić kaucja, żeby obieg butelki wszystkim stronom się opłacił - mówi Danuta Gut.

P.S.
wpiszcie w googla nowa ustawa kaucja na butelki- nie mogę wkleić linka
Zgłoś
danio1991me 2014-01-19, 14:24
automat tylko pobiera butelki i "wyrzuca" je do pomieszczenia za nim gdzie ludzie ukladaja je do skrzynek, skrzynke z piwa tez można tak 'sprzedać'. W Kałlandzie w Bielsku tez jest ten automat,czasami korzystam,ale nie na taka skalę...

Zgłoś
Franek005 2014-01-19, 14:28 2
Co to jest ?? Super Zbieracz z Lublina was bije na głowę
Zgłoś
Paskudny Stary Dżon 2014-01-19, 14:34
A nie mogliście kupić za nie piwa?
Zgłoś
qucharz69 2014-01-19, 14:34
Kaska oczywiście od razu zainwestowana ;p
Zgłoś
Catacombe 2014-01-19, 14:46
danio1991me napisał/a:

automat tylko pobiera butelki i "wyrzuca" je do pomieszczenia za nim gdzie ludzie ukladaja je do skrzynek, skrzynke z piwa tez można tak 'sprzedać'. W Kałlandzie w Bielsku tez jest ten automat,czasami korzystam,ale nie na taka skalę...

W Auchanie też jest.
Zgłoś
haras1991 2014-01-19, 15:03
W Kauflandach są takie skupy butelek i wielu innych większych sklepach jak Auchan itp
To trochę jak zwrot podatku od alkoholizmu
Zgłoś
dulek93 2014-01-19, 15:12
ja mam 40 butelek w piwnicy dozbieram do 100 i ide wymienic na piwka ! dobry patent
Zgłoś
Ceembe 2014-01-19, 16:25
U nas mało kto przyjmuje te piwa, jedynie na wymianę za inne piwa ale jak masz piwo to je pijesz więc chujowa opcja, wymienisz 40 butelek na 40 piw i chodzisz najebany 3 dni a jak nie to kumple rozkradną, akademikowa rzeczywistość.
Zgłoś
DrPromill 2014-01-19, 17:02
U mnie jest taterka po 1.67
Zgłoś
visitor1 2014-01-19, 17:09
nie od dzis wiadomo, ze jak sie sprzeda butelki to sie ma
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem