Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:34
📌 Konflikt izraelsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 17:47
🔥 Przesłanie do kozojebców - teraz popularne
Pewnie większość z korzystających z Windows 7/8 odczuwa irytację z powodu powiadomienia o możliwości aktualizacji do Windows 10, jednak nie na tyle by aktywnie szukać w sieci informacji co z tym fantem zrobić.

Dla leniwych tutorial:
1) wchodzimy w Panel sterowania -> Programy i funkcje -> zainstalowane aktualizacje
2) usuwamy aktualizację nr KB3035583
3) po restarcie wchodzimy w Windows Update i ukrywamy w.w. aktualizację.

Gotowe!

OK, wiem że to może nie miejsce dedykowane poradom IT, ale informacja może być dla dużej grupy ludzi ciekawa
Zgłoś
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
zdrowoyebne 2015-12-26, 23:57 3
virus! nie wchodzic
Zgłoś
Zizu Ziomek 2015-12-27, 0:00 7
Taką listę znalazłem kiedyś:
KB3014460 – affects windows 8 only
KB3075851 – makes “improvements” to the windows update client (really just more Win10 bullshit)
KB3035583 – pitches the free Windows 10 upgrade
KB2922324 – (reportedly pulled, uninstall it anyway if already installed)
KB2952664 – prepares system for upgrade to Windows 10 (sends a bunch of telemetry data to M$, reported to corrupt system files)
KB2990214 – prepares system for upgrade to Windows 10
KB3022345 – installs diagnostic tracking service, reported to corrupt system files
KB3050265 – supposedly fixes an issue with windows update, but also changes system files to support upgrade to Windows 10
KB3021917 – prepares system for upgrade to Windows 10
KB3065987 – makes “improvements” to the windows update client (really just more Win10 bullshit)
KB2505438
KB3015249 – adds more damn telemetry
KB3075249 – adds yet more telemetry
KB2977759 – prepares system for upgrade to Windows 10, installs telemetry
KB3080149 – adds yet more telemetry
KB2976978 – prepares system for upgrade to Windows 10
KB3044374 – prepares system for upgrade to Windows 10
KB3050267 – prepares system for upgrade to Windows 10
KB3068708 – installs telemetry service, prepares system for upgrade to Windows 10
Zgłoś
stery_srh 2015-12-27, 0:32 6
Zamiast punktu nr 1 i 2, można też w linii komend wpisać tak (ewentualnie wkleić to w polu "uruchom"):
wusa /uninstall /kb:3035583 /quiet /norestart

Co istotne, czasami trzeba tę poprawkę usuwać dwukrotnie, bo po pierwszym usunięciu, ta jebana ikona aktualizacji nadal jest w tray'u - tak samo jak owa aktualizacja.

Nawiasem mówiąc, w Win7 jest 19 aktualizacji, odpowiedzialnych za telemetrię w systemie. Przy takiej ilości usuwanego badziewia, zdecydowanie lepiej jest używać komendy wusa i zrobić sobie BAT'a, który zrobi za nas całą robotę, bez ręcznego wyszukiwania paczek w liście aktualizacji. Będzie to dużo łatwiejsze i w chuj szybsze niż ręczne wyszukiwanie i usuwanie.
Zgłoś
mibcadet 2015-12-27, 0:37 1
Powiem tak: używania Win 10 po aktualizacji z Win 7 to niekoniecznie polecam. Ale robiąc czystą instalację to jak najbardziej. Pracowałem na Win 10 już od wersji testowych z grudnia ub. r. na 4 laptopach i dwóch stacjonarkach, od premiery na 1 laptopie i jednej stacjonarce. Chodzi ogólnie bardzo ok, design i wydajność dobry poziom. Faktem jest że trochę są problemy z kompatybilnością ze starymi apkami ale do obejścia w większości. 20GB poświęcone na SSD 256GB trochę boli jak na OS ale coś za coś. Od premiery Win 7 jest to kolejny, MOIM zdaniem, w porządku Windows. Sporo opcji warto powyłączać - klasycznie. W dodatku nie ma co żydować bo np tutaj kupicie za ok 75 pln kinguin.net/pl/category/19429/windows-10-professional-oem-key/?r=7067
Zgłoś
dziaraxx1 2015-12-27, 0:53 4
Czyli aż tyle pierdolenia żeby zamieścić link spamerski do sklepu .
Zgłoś
M................r 2015-12-27, 0:55 79
Taki chuj bo mam pirata.
Zgłoś
Zizu Ziomek 2015-12-27, 1:11 3
@mibcadet - Dla posiadaczy win7 i win8(.1) jest za free jeśli zaktualizuje się do około połowy 2016 i można wtedy będzie zrobić nawet czystą instalacje win10.
A co do niechęci to:
-win10 jest wciskany na siłę nawet tym którzy tego nie chcą/nie mogą ze względu na niekompatybilne oprogramowanie. Trzeba uważać co się robi bo M$ wszędzie stawia pułapki i przez nieuwagę może zainstalować się win10.
-win10 zbiera i wysyła na serwery M$ sporo danych i trzeba kombinować jak to skutecznie wyłączyć (M$ wydał też aktualizacje dla win 7 i 8 wprowadzające trochę szpiegowania znanego z win10 do tych systemów)
-win10 nie pozwala wybierać aktualizacji, ani tego kiedy mają się aktualizować(dotyczy głównie wersji Home, w professional można odroczyć i tylko w najwyższej wersji tej dla korporacji można wybierać)

A ten system za 75zł to prawdopodobnie nie jest całkiem legalne (podejrzanie niska cena jak za system kosztujący normalnie 400zł).
Zgłoś
mortiisdei 2015-12-27, 2:00 6
A mi styka XP SP3 I raczej w tym dziesięcioleciu nie zmienię systemu
Zgłoś
Matan_M 2015-12-27, 2:37 5
Jak ktoś ma winkupe10 to polecam wejść w ustawienia prywatności, wyłączyć fchuj wszystko i do tego zainstalować "spybot beacon" (możecie sobie poczytać o tym programie w internetach). W programie wyłączyć wszystko fpizdu i gitara. Najgorsze jest to, że w Win10 ustawienia prywatności się resetują do ustawień domyślnych przy każdej aktualizacji. W robocie administruję około 30-40oma maszynami, jest to strasznie wkurzające i bez skryptów się nie da z tym ogarniać...
Zgłoś
mibcadet 2015-12-27, 3:56
dziaraxx1 napisał/a:

Czyli aż tyle pierdolenia żeby zamieścić link spamerski do sklepu .

hmm podzielilem sie linkiem gdzie jest tanio, jest masa innych zrodel z reszta np ebay itd. Ale oczywiscie zawsze sie znajdzie ktos kto mysli ze ja mam w tym interes. Ciekawe tylko jaki bo ani nie mam udziałów w kinguinie ani nie wystawiam tam kluczy...

Matan_M napisał/a:

Jak ktoś ma winkupe10 to polecam wejść w ustawienia prywatności, wyłączyć fchuj wszystko i do tego zainstalować "spybot beacon" (możecie sobie poczytać o tym programie w internetach). W programie wyłączyć wszystko fpizdu i gitara. Najgorsze jest to, że w Win10 ustawienia prywatności się resetują do ustawień domyślnych przy każdej aktualizacji. W robocie administruję około 30-40oma maszynami, jest to strasznie wkurzające i bez skryptów się nie da z tym ogarniać...

Popieram wyjebywanie udostępniania danych do M$, też się z tym kotłowałem, ale przestałem robić obsługówkę pc terminalowych na szczęście

Zizu Ziomek napisał/a:

@mibcadet - Dla posiadaczy win7 i win8(.1) jest za free jeśli zaktualizuje się do około połowy 2016 i można wtedy będzie zrobić nawet czystą instalacje win10.
A co do niechęci to:
-win10 jest wciskany na siłę nawet tym którzy tego nie chcą/nie mogą ze względu na niekompatybilne oprogramowanie. Trzeba uważać co się robi bo M$ wszędzie stawia pułapki i przez nieuwagę może zainstalować się win10.
-win10 zbiera i wysyła na serwery M$ sporo danych i trzeba kombinować jak to skutecznie wyłączyć (M$ wydał też aktualizacje dla win 7 i 8 wprowadzające trochę szpiegowania znanego z win10 do tych systemów)
-win10 nie pozwala wybierać aktualizacji, ani tego kiedy mają się aktualizować(dotyczy głównie wersji Home, w professional można odroczyć i tylko w najwyższej wersji tej dla korporacji można wybierać)

A ten system za 75zł to prawdopodobnie nie jest całkiem legalne (podejrzanie niska cena jak za system kosztujący normalnie 400zł).

Z tego co wiem (dzwonilem w tej sprawie do M$), to owszem można win 7 i 8 aktualizować do Win 10 za free ale nei można na kluczu z tej aktualizacji wykonać czystej instalki (również po roku od premiery).

Co do ceny no podejrzanie ale kupowalem gry na kinguinie i zawsze jest tam FVat i ponoć mocno weryfikują sprzedawców. No ale Win to akurat nie tam kupowałem tylko na ebay, chociaz pewnie to samo pochodzenie xD
Zgłoś
SamPanDiabel 2015-12-27, 4:34 35
Wiem, że to nie portal o gotowaniu, ale może komuś się przyda:
Co zrobić, gdy jesteśmy głodni?
Po kolei:
- idziemy do kuchni
- wyciągamy żarcie z szafki/lodówki
- robimy z tego kanapki albo cokolwiek zdatnego do zjedzenia
- jemy
Zgłoś
NoPuke 2015-12-27, 7:13
mibcadet napisał/a:

Z tego co wiem (dzwonilem w tej sprawie do M$), to owszem można win 7 i 8 aktualizować do Win 10 za free ale nei można na kluczu z tej aktualizacji wykonać czystej instalki (również po roku od premiery).

A ja najpierw zrobiłem update win 7 do win 10, a jak już się zdecydowałem że chcę mieć 10 to zrobiłem czystą instalkę i działało i samo się aktywowało bo Microsoft zmienił zasady aktywacji dla Windows 10 i w końcu nie wymaga podawania klucza. Problem może wystąpić przy zmianie płyty głównej.
Zgłoś
jbone 2015-12-27, 8:53 1
kto nie ma pirata niech pierwszy rzuci kamień
Zgłoś
j................d 2015-12-27, 9:53 3
Ja tam lubię Windows 10. Szybki sprawny i niezawodny. Tylko aplikacje są w większości niekompatybilne i zamulają. Polecam!!!
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem