18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
Powstanie 2015
dzeyson • 2015-04-15, 20:18
Czy bylibyśmy gotowi na zamienienie się rolami z powstańcami?

Może mało sadystyczne ale warto zobaczyć.

Klip zrealizowany przez uczniów klasy 1E z I Liceum Ogólnokształcącego im. Króla Władysława Jagiełły w Dębicy.
Zgłoś
gaijin 2015-04-15, 20:28 32
Gdybym już musiał zamieniać się z powstańcami, to chciałbym zostać jakąś młodą "powstańczynią" - zamknąłbym się w mieszkaniu i bawił cycuszkami do czasu aż by mnie rozerwały niemieckie bomby i polskie cegły.
Zgłoś
G................C 2015-04-15, 20:51 3
Ja bym zwiał za granicę lub się poddał. Przecież nic nie mogą zrobić Janusze uzbrojeni w glocki (zakładając że dojdzie do poluzowania prawa o broni) w starciu z czołgami, rakietami itp.
Zgłoś
bloodwar 2015-04-15, 20:52 64
Różnica była taka że wtedy ludzie byli idealistami i walczyli za Ojczyznę, nie za kawałek ziemi, nie za kilka spasionych świń na Wiejskiej ale za ideę - o lepsze miejsce do życia dla nas albo jeżeli nie dane nam będzie przeżyć wojny - dla naszych i naszych sąsiadów dzieci. A teraz? Teraz jakby były najmniejsze zwiastuny wojny 70% ludzi by pierwszego dnia spierdoliło za Odrę (uprzedzam pytanie - te 30% by też spierdoliło ale kilka dni później jakby ograbili to co zostawili tamci

"Multikulturowość jest dobra!" - Elin Krantz
Zgłoś
brudny 2015-04-15, 21:11
Widzę że część dziadków z Dębicy nie wywaliła mundurków
Zgłoś
gaijin 2015-04-15, 22:10 18
@bloodwar
Wydaje mi się, że sam idealizujesz. Wszystkie nasze "narodowe" zrywy dotyczyły wąskich grup kilku, czasem kilkudziesięciu tysięcy ludzi. Piłsudskiego w czasie I wś witały drzwi i okna zabite deskami, bo nikt nie chciał cierpieć za "Ojczyznę". II RP nie różniła się bardzo od III RP, ciągłe kłótnie polityków i walka o stołki. Dzisiaj też wielu walczyłoby z agresorem. Wielu nie dla idei, ale dlatego, że tu jest wszystko co kochają i bez tego ich życie nie miałoby sensu. Tracisz wszystko, więc chcesz chociaż komuś dopierdolić na koniec. Tak samo myślało pewnie wielu powstańców.

Sam, mam nadzieję, nie walczyłbym za kraj. Większość ludzi, nie tylko politycy, to zwykłe kurwy, które chcą rodaka tylko wydymać na parę złotych. Pozostają budynki, zabytki, dzieła sztuki, ale czy warte są one ludzkiego życia? Z drugiej strony, gdyby w bombardowaniach zginęła cała moja rodzina i większość przyjaciół a za granicą czekało mnie żebranie o chleb, wtedy pewnie złapałbym co miał pod ręką i poszedł się ponapierdalać.
Zgłoś
ExOvill 2015-04-15, 22:21 14
Czy tylko ja uważam,że ŻADEN kraj nie jest godny oddania za niego życia?
Dla mnie nie ma znaczenia,czy to Polska,czy Niemcy,czy Rosja.Ważne,żeby moim przyszłym dzieciom żyło się dobrze.
Zgłoś
ulifont 2015-04-15, 22:37 10
Zaś zaczynają smucić o tym męczącym powstaniu. Już lepiej kurwa o tym zapomnieć jak o innych wygranych, no ale stolyce rozjebało to trza męczyć i męczyć naród. Trzeba klęski świętować i wybuchy przegranych wojen bo to Polska - musi być żałosna i upokorzona.

Rzeczpospolito Ślónsko
Zgłoś
G................C 2015-04-15, 23:01
@ulifont
To się nazywa branie na litość.
@ExOvill
Dałem ci piwo za mądre słowa w 1 sprawie ale cofnąłbym za 2 sprawę. Kiedy wy się kurwa debile nauczycie że czym innym jest średnia wymierzanych kar a czym innym górna granica kary. x.x
Zgłoś
ExOvill 2015-04-15, 23:14
Usunąłem 2 część,bo nie mam informacji odnośnie jak na serio jest z wyrokami.

Za miganie się od woja jest góra 5lat
To ile max jest za gwałt?
Ale mówię o zwykłym gwałcie,a nie z nożem, okaleczeniem itp.
Zgłoś
G................C 2015-04-16, 9:26
Za zwykły od 2 do 12.
Za wszelkie dodatki typu niebezpieczne narzędzie, szczególne okrucieństwo, grupówka a od niedawna też kazirodczy i na nieletniej od 3 do 15. Ale średnia i tak jest w pobliżu 3-4 lat, trochę chujowo
Zgłoś
Murekkk 2015-04-16, 14:54
Podczas wojny potrafimy się zjednoczyć i dokopać innym, a jak stanu wojennego niema to siedzimy na dupach i marudzimy.
Zgłoś
c................t 2015-04-16, 15:14
Tak, tylko że PW dokopało tylko nam samym. A już szczególnie Warszawie i jej mieszkańcom. Niczego nie zmieniło w sensie politycznym. Nie było do wygrania bez obcej interwencji. Więc po co tyle młodych, nabuzowanych do walki ofiar? Po co tyle ofiar wśród cywilów? Po co miasto legło w gruzach?
Zgłoś
Brzydkii 2015-04-16, 16:37 5
@up bo mieli dość okupanta, bo mieli nadzieje na lepsze jutro. Bo chcieli wolnej Polski. Wielu ich nie zrozumie, bo nie żyli pod okupacją. Żyjemy teraz w wolnym kraju, ale niech ktokolwiek spróbuje pomyśleć jakby się czuł żyjąc przez 4 lata w strachu, że każde wyjście na ulice może oznaczać śmierć. Mieli tego dość. Ale nie gloryfikujmy zniszczenia Warszawy i decyzji o powstaniu, gloryfikujmy tych młodych i starych, którzy zdecydowali się na walkę. Pamiętajmy o nich, bo oni myśleli o nas.
Zgłoś
uho82 2015-04-16, 22:11
to jest bardziej sadystyczne niż się komuś wydaje
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów