P.S.: Zadanie: Znajdź turkawkę
P.S.: Zadanie: Znajdź turkawkę
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Broń czarno prochowa...temat wałkowany nie raz nie dwa, argument ludzi którzy broni w ręku nie mieli a pierdolą trzy po trzy bo w internecie trzeba zabłysnąć. Można traktować jako rozrywkę w niedzielne popołudnie ...ot pojechać na strzelnicę i trochę pokopcić z pukawy. Broń "normalna" a czarnoprochowa dwa inne światy.
W naszym pięknym kraju przy mentalności ludzi powszechny dostęp do broni to by był strzał w stopę. Kwestią czasu były by wypadki z bronią palną w roli głównej. Tutaj tylko i wyłącznie to zmiana ustawy o broni i amunicji wchodzi w grę ale nigdy powszechny dostęp. Jeżeli kogoś potencjalnie stać w chwili obecnej na zrobienie pozwolenia i zakup pierwszej sztuki broni, koszt około 8.000 to śmiało może raz w miesiącu udać się na strzelnicę i nastrzelać się do woli, co prawda hurtowo nabój do kałacha kosztuje około 60 groszy a na strzelnicy 3 zł ale coś za coś.
Zaraz pojawią się argumenty o obronie domu, obronie własnej o napadach przez uzbrojonych po zęby bandytów etc. to to już są konkretne argumenty aby tej broni takiemu agentowi od tych teorii nie dać bo skończy się to źle.
Ach jeszcze argument "bo bandyta bez problemu kupi broń i może jej użyć w stosunku do nas". No cóż...fakt, że bandyta broń dostanie bez problemu tylko pytanie - czy bandyta z bronią używa jej przeciwko zwykłym, przeciętnym szarym obywatelom którzy żadnej styczności ze światem przestępczym nie mają ?
Ale...pierdolcie sobie dalej o łatwym dostępie i jaki miało by to zbawienny wpływ na nasz piękny kraj i bezpieczeństwo na naszych ulicach. Za to nie karają a głupota nie boli
Z tym, że obecnie zrobienie papieru i pierwsze zakupy mieszczą się sporo poniżej 8000, w zasadzie z 5000 w ręce można już spokojnie zaczynać.
Nawet nie oglądnąłem, kolejny identyczny filmik z identycznym pierdoleniem i identycznymi "argumentami"... Po raz kolejny na sadisticu . Jebłem tylko piwko PhantomMask, za to, że napisał to czego mi się już po raz kolejny pisac nie chce hehehe.
Właśnie, jak nie oglądałeś to zamknij mordę
Zawsze można pójść do sklepu i kupić broń czarno prochową...
Już widzę jaki z Ciebie wielki fan nabijania muszkietu kiedy ktoś Ci do domu wejdzie zamiast wyciągnięcia pistoletu, odbezpieczenia i posłania pana ciekawskiego na łono Abrahama...
U nas, mimo wszystko bron powinna byc wydawana po badaniach psychiatrycznych. Za duzo schizofrenikow w spoleczenstwie.
Masz jakiekolwiek dane, czy to tylko takie twoje gadanie od rzeczy bo jesteś przeciwny tej idei i chcesz mieć argument, bez względu na jego jakość...?
W naszym pięknym kraju przy mentalności ludzi powszechny dostęp do broni to by był strzał w stopę.
Kolejny geniusz... Jakieś KONKRETNE dane masz?
Ach jeszcze argument "bo bandyta bez problemu kupi broń i może jej użyć w stosunku do nas". No cóż...fakt, że bandyta broń dostanie bez problemu tylko pytanie - czy bandyta z bronią używa jej przeciwko zwykłym, przeciętnym szarym obywatelom którzy żadnej styczności ze światem przestępczym nie mają ?
"bo bandyta bez problemu kupi broń i może jej użyć w stosunku do nas" - argumentem to nie jest. to jest H-I-P-O-T-E-Z-Ą. To że natychmiast powstaje pytanie nie jest dla ciebie jasne że masz do czynienia z hipotezą a nie argumentem...?
Argumentem w tej kwestii jest statystyka policyjna przedstawiająca różne liczby związane ze zbrodniami z bronią palną.
Patrz człowieku rzekomej nauki: i.imgur.com/0qAJd8s.jpg Jaki wczoraj ładny grzyb wyrósł komuś na kuwecie do blankowania spektrofotometru <3
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów