📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
44 minuty temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
-Kochanie, popatrz sąsiadowi jara się auto.
-O kurwa! Dzwoniłeś po straż pożarną?
-Przecież nie mogę jednocześnie rozmawiać i nagrywać !
-O kurwa! Dzwoniłeś po straż pożarną?
-Przecież nie mogę jednocześnie rozmawiać i nagrywać !
wudun napisał/a:
Nie gaśnice są niewiele warte tylko ich użytkownicy;)
Nie masz racji 1kg można zgasić mały ogienek, a nie taki sporych rozmiarów ogień, zobacz ile piany musiał wylać strażak zanim opanował ogień, to w końcu zawodowiec.
Nie mówiąc o tym, że na 10 gaśnic zawsze 2-3 nie działają.
konrad_n napisał/a:
policja na chuj tam? mandaty dawac?
Jak zaczniesz jeździć to zrozumiesz...
vass napisał/a:
Nie masz racji 1kg można zgasić mały ogienek, a nie taki sporych rozmiarów ogień, zobacz ile piany musiał wylać strażak zanim opanował ogień, to w końcu zawodowiec.
Nie mówiąc o tym, że na 10 gaśnic zawsze 2-3 nie działają.
Oczywiście że taka gaśnica to pic na wodę w sytuacji kiedy widać płomienie. Tylko ten pan nie użył gaśnicy tak jak należy. Wywalił środek "pchający" a gaszący w środku został. Powinien poczekać z 5 sekund do wymieszania składników.
Jakąkolwiek skuteczność można uzyskać używając gaśnicy 6kg(ciężarówki takie mają)
Bo przed użyciem gaśnicą trzeba zajebać o glebę. Aaa nie ma napisane tak w instrukcji...
ale ja juz 10 lat jezdze i nadal nie rozumie
Pierwszy koleś powinien wybić szybę w palącym się aucie, odblokować i uchylić lekko maskę, w szczelinę powinni opróżnić kolejne gaśnice. No i starać się wypchnąć ( lub wyszarpnąć na lince drugim autem) palący się wóz.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów