Protestującym zachciało się palenia flag narodowych
Protestującym zachciało się palenia flag narodowych
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Weź już zamknij ryj z tą swoją agitacją. Razem z Sezamkowym jak Jehowi kurwa od nocy do rana wciskacie innym swoje jakieś zjebane poglądy
Znowu utopijne pierdolenie z Twoich ust. Tak, jasne jak nie będzie narodów to nie będzie podziałów i konfliktów, nie wiem jak trzeba być oderwanym od rzeczywistości żeby w to wierzyć, a wszystko dlatego bo powiedział tak jakiś brodaty brudny dziadun 150 lat temu? I ty się uważasz za kogoś lepszego od tych zdebilałych narodowców?
Magik2501, a niby czym jest zjebana idea narodów jak nie zwierzęcym instynktem terytorialnym? Cała historia jest historią walki interesów różnych grup społecznych. Narody to wsteczniacki konstrukt którego zasługą jest co najwyżej przeoranie bombami Europy i masa cierpienia na całym świecie. To co napędza postęp to walka o poprawę warunków życiowych, a nie fapanie do zdjęć Dmowskiego, czy puste rytuały wokół biedasymboliki narodowej.
I tak można powiedzieć o każdym kraju na świecie.
No nie wiem... Amerykanie nawet znaki drogowe mają opisane.
Przecież dobrze napisał, większość Amerykanów to idioci potrzebują instrukcji do wszystkiego.
Oczywiście jest też dużo normalnych Amerykanów ale lwia część to stado baranów.
No dobra, a ty ilu ich poznałeś w takim razie?
Tak pytam. Amerykanie opowiadają "Polish jokes", w których wyśmiewana jest z kolei głupota Polaków i co teraz?
ja nie wiem jakim cudem Ameryka i Ruskie są supermocarstwami, Amerykańce w większości to idioci a ruscy... no są jacy są
Baranami łatwiej sterować
Magik2501, a niby czym jest zjebana idea narodów jak nie zwierzęcym instynktem terytorialnym? Cała historia jest historią walki interesów różnych grup społecznych. Narody to wsteczniacki konstrukt którego zasługą jest co najwyżej przeoranie bombami Europy i masa cierpienia na całym świecie. To co napędza postęp to walka o poprawę warunków życiowych, a nie fapanie do zdjęć Dmowskiego, czy puste rytuały wokół biedasymboliki narodowej.
jak nie bedzie narodow, to po prostu gangi beda sie bily o terytorium oszolomie i bedziesz mial meksyk/kolumbie/wenezuele na calym swiecie
narod jest to wspolnota posiadajaca ta sama kulture, jezyk, prawo i religie i pilnujaca odpowiednich warunkow zyciowych dla czlonkow swojego narodu, takze przed zagrozeniem z zewnatrz.
a mase cierpienia to sprowadzila na ludzi rewolucja bolszewicka
Widzę, że co niektórzy mają ogromny problem z przyswojeniem faktu, że naród to sztuczna jednostka podziału. To prawda, że bez niej utworzyłyby się inne, ostatecznie zbijanie się w kupki jest elementem ludzkiej natury, ale wiele grup w pojedynczym społeczeństwie i tak mogłoby funkcjonować lepiej, niż dzieje się to obecnie.
Jedna fałszywa idea i powód do brania się za mordy mniej. No ale, pomarzyć można. Może w erze eksploracji kosmosu.
Dla ciebie kawałek flagi - dla niego coś ważniejszego.
Nie każdy żyje jak ryba - żeby przeżyć x dni i potem zdycha. Niektórzy mają ambicje pozamaterialne. Nie tylko żeby się nażreć i móc do wieczora oglądać trudne sprawy.
To ci pierwsi pchają świat do rozwoju, ci drudzy to tylko "konsumenci" sukcesu tych pierwszych.
Nie każdy to zrozumie, bo niektórzy są ewolucyjnie jednak bliżej małp.
Skoro już porównujesz kogoś do małpy z racji intelektu to akurat Tobie do niej najbliżej bo jak wiemy małpę jest łatwo wytresować, co zresztą widać na Twoim przykładzie skoro jeszcze się nie zorientowałeś ze państwo to obszar na, którym wybrana grupa osób czytaj rząd ma ściągać tyle podatków ile się da. Takie symbole jak flaga i hymn wpaja nam się już w szkole podstawowej żebyśmy na zawołanie rządu szli i przelewali krew na wojnach podczas gdy oni wraz ze swoimi rodzinami siedzą w bunkrach i czekają aż motłoch bo za taki nas maja rozwiąże spory zbrojnie. A teraz proponuje iść Ci do zoo i posiedzieć ze swoimi kumplami a nie wypowiadać się na sadisticu.