📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
smakus1990 napisał/a:
w takich ciezarówkach czy ciagnikach siodłowych nie ma czegos takiego jak reczny hamulec....
Ręczny jest w ciężarówkach, jak najbardziej, i nie sposób go nie zaciągnąć wychodząc z kabiny, wyje jak opętany jak tylko otworzysz drzwi, bez jego zaciągnięcia.
Z reguły ręczny działa na sprężone powietrze, które jest potrzebne, żeby go odpuścić, odwrotnie niż w hydraulicznych systemach, bez powietrza nie pojedziesz, koła są zablokowane, awaria układu skutkuje blokadą hamulca.
Nazywa się parkingowy, ale potocznie mówi się na niego ręczny.
Dlaczego ten baran nie wskoczył od razu drzwiami pasażera będą się zastanawiać jeszcze długo najwięksi mędrcy tego świata.
Najlepszy jest pracownik stacji paliw, który dobiega w 1:03.. z tą gaśnicą.. Gdyby pojawiła się choćby iskra, goście na tym filmiku lecą w kosmos, a razem z nimi wszyscy w promieniu 100 metrów, a ten przyniósł gaśnicę
Za taką akcję może zostać, wylany z pracy
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów