📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
🔥
Spowodowała kolizję i uciekała
- teraz popularne
Pół roku później...
"Sprzedam mieszkanie z pięknym widokiem na morze"
"Sprzedam mieszkanie z pięknym widokiem na morze"
hmm... czy to aby tylko pranie, zostało porwane z tego balkonu ? wygląda torchę jak człowiek ale równie dobrze to mogą byc jakieś graty. Swoja drogą to pokoje z ekstremalnymi widokami, nikt tam nie przewidział takiego sztormu ?
Swoją drogą długo te budynki nie postoją okraszane słoną, morską wodą.
Swoją drogą długo te budynki nie postoją okraszane słoną, morską wodą.
Temu co nagrywa też na barierce już koralowiec wyrósł, ale się tam musiało kiedyś dziać
@Ronin69 Wyspy Kanaryjskie-Teneryfa
Zastanawia mnie jak zbudowali taki blok? Czyżby sztormu nie było na czas budowy?
Atlantyk tyle w temacie... Zreszta czytałem badania o powstawaniu gigantycznych fal. Wyszlo, że nie musi byc huraganowy wiatr 70-80km na godzine wystarczy by powstaly 30m olbrzymy. Na Baltyku max fala miala 8-9m. Fale takie powstaja losowo na całym świecie. Jednak najwieksza czestotliwosc ma obszar na poludnie od Islandii i na zachod od Irlandii. Tutaj zanotowano najwięcej okazów. Są jeszcze falę podwodne, które kryja sie pod powierzchnia lub ledwo wystaja (jakis metr) osiagają one 250-400m) wysokości (możliwe, że więcej podaje co pamietam) i kilka kilometrów szerokości. Można je obserwować z kosmosu. Zdjęcia dostepne w necie.
PS. taka stolica wysokich fal gdzie odbywaja się zawody i zostaje królem surfingu lub trupem jest Nazare w Portugalii
PS. taka stolica wysokich fal gdzie odbywaja się zawody i zostaje królem surfingu lub trupem jest Nazare w Portugalii
Mogło i nie być, w piątek przyszło ostrzeżenie o wysokich falach do 6m (na gran canie), dziś na plaży wszyscy strzelali fotki bo ocean, mimo całkiem spokojnej pogody (słońce, chmurki) szalał.
ED:
Łapcie jeszcze jedno
tylko przyciszcie, bo sie baba drze
filmiki ustawione, bo skąd oni niby wiedzieli że właśnie wtedy fala przyjdzie i trzeba nagrywać?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów