Velture napisał/a:
O kurwa.... też mi szok. Po nastu sekundach już widzę technologię sprzed 10 albo i lepiej lat gdzie schładzano magnesy neodymowe które lewitowały nad metalem czy jakoś to tam było, mam to w dupie.
Sprostowanie. Nie 10, a aż ponad 50. Pierwsze prace nad koleją Maglev (oparta na tej samej technologii) rozpoczęto w połowie lat 60. Trudno mi powiedzieć kiedy wynaleziono silnik liniowy, pewnie dużo wcześniej.
cys23 napisał/a:
No imbecyle...unosi się w powietrzu? Unosi...Skejty na niej śmigają? No śmigają...Gdzie problem? Nawet po specjalnym skejtparku, ja bym się śmignął na latającej desce...
A wiesz, że Tesla opracował sposób na bezprzewodowy transport prądu, co zaczęliśmy używać ponad 60 lat później?
hejtery...Dzisiaj deskolotka na szynach w skejtparku oprata na 10-letniej technologii, jutro jetpaki i latające węże! troszkę optymizmu!
cys23 napisał/a:
A wiesz, że Tesla opracował sposób na bezprzewodowy transport prądu, co zaczęliśmy używać ponad 60 lat później?
No nie wiem czy można powiedzieć, że wykorzystujemy, kiedy obecnie potrafimy to zrobić na odległość paru cm (bez znaczących strat). Jedynym obecnie zastosowaniem tej technologii jest bezprzewodowe ładowarki i to jest najnowszy wynalazek, więc nie 60 lat, a ponad 100 i nadal sensowne zastosowanie tej technologii jest tylko dalekim marzeniem.