Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Bóg dał człowiekowi WOLNĄ WOLĘ. To jest sam początek. Bóg nie kieruje naszym życiem ani wyborami. Wg chrześcijan on stworzył ludzi i po dokonaniu przez nich żywota sprawiedliwie ich ocenia. To, że ktoś jest pedofilem to nie wina Boga, tylko tego kogoś.
Popierdoliło was ludzie, że bronicie te brudne zasrane klechy. Chłopowi odciągniętemu od podstawowej potrzeby ruchania w końcu odpierdoli i przerzuci się na dzieci... Ktoś tam pierdolił coś, że 15 lat temu księża nie byli pedofilami noż kurwa jebana mać dla Ciebie kakryl123 pseudokatolu wiadomość, że twój kochany papierz polak (celowo błąd) bronił pedofili którzy BYLI I SĄ I MOGĄ WYRUCHAĆ TWOJEGO SYNA BEZKARNIE (chociaż z twoimi poglądami życzę abyś został bezpłodny) chyba że karą nazwiesz przeniesienie do innej parafii; tylko wasze półmózgie i puste łby będa wciąż tłumaczyć bronić, ręczyć za kler i całą mafię kościół, przez który de facto mamy teraz tak przesrane w Polsce. Zastanówcie się kurwa po chuj nam ta zaraza w Polsce? Tylko wpierdala się w politykę rucha dzieci i przeżera wasze pieniądze. Pozdrawiam wszystkich katolów środkowym palcem
Ktoś tu został wykorzystany ^^
Jestem katolikiem, znam paru księży każdy to wykształcony facet z wielką wiedzą. Nie obijają się musza wstawać codziennie po 5:00 żeby się przygotować do porannej mszy. W nocy dzwonią ludzie wiec muszą wstawać i do nich jechać z ostatnim namaszczeniem czy spowiedzią. Do tego jakieś świetlice i inne pierdoły roboty co niemiara. A to wszystko po 5 lat ostrego studiowania bo tam nikt nikogo na siłę nie trzyma, nie dają przedłużenia sesji i trzech warunków. I nigdy nie słyszałem żeby narzekali !!!!
Wracając do tematu to Rzeczpospolita IV nie daje żadnych pieniędzy na kościół tylko spłaca długi PRL za zagarnięte mienie.
Kasa z tacy idzie najczęściej na Caritas.
W Polsce deklarowanych katolików jest 90%? W niedziele w kościołach pustki a wierni to same starsze babcie. Wśród moich znajomych tylko nieliczni wiedzą o Bogu więcej niż w gimbazie ( gdzie nie wiedzieli NIC).
Wszystko na tym portalu na temat kościoła( kościół to wszyscy wierni, a księża tylko służą, są dla kościoła (ludzi)) to jakieś brednie. Porównywanie chrześcijaństwa do islamu ? Jakiś katolik zmusza was do przejścia na swoją wiarę? Wybaczcie, ale chyba już dawno powinniście odstawić leki, wyłączyć MTV i sięgnąć do książki
Nie każdy Polak to patriota, ale każdy katolik to patriota!
Bóg, Honor, Ojczyzna!!!
*Myślicielka i filozofka chrześcijańska, rozszarpana żywcem przez tychże chrześcijan na progu kościoła
@UnhumandPóki co te pryszczate 15-16 latki używają prostego języka a ich umysły nie są skrępowane jakimiś wielkimi myślami, ale za 5-10 lat ci ludzie dorosną, zmądrzeją i wyrosną z nich porządni obywatele, nieskuci już kajdanami ciemnogrodu i zabobonów będą kształtowac nowe, światłę pokolenie.
*Myślicielka i filozofka chrześcijańska, rozszarpana żywcem przez tychże chrześcijan na progu kościoła
Tak gimbusy będa kształtować nowe, światłe, pokolenie
Jesteś Polakiem? mam wątpliwości
Ktoś tu został wykorzystany ^^
Przynajmniej 1% ministrantów w Polce ale Ciebie katola to śmieszy
Wracając do tematu to Rzeczpospolita IV nie daje żadnych pieniędzy na kościół tylko spłaca długi PRL za zagarnięte mienie.
Kasa z tacy idzie najczęściej na Caritas.
To teraz dojebałeś gościu do pieca, aż w całej kotłowni zgasło. Z taką zakłamaną propagandą dostałbyś fuchę w TVNie, nawet nie będę tego komentował, wrzucę jedynie cytat artukułu "Państwo daje na tacę"
Dotacja Funduszu kościelnego. W 2004 otrzymał on z budżetu państwa dotację w wysokości 78,3 mln zł, co stanowi 0,04% wydatków budżetu państwa w tym roku.
Finasowanie uczelni wyznaniowych. W tym Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego, Papieskiej Akademii Teologicznej oraz Chrześcijańskiej Akademii Teologicznej. W 2002 wyniosły one łącznie 67,5 mln zł.
Finansowanie wydziałów uczelni. Państwo finansuje również wydziały teologiczne innych uczelni.
Zwolnienie z podatku dochodowego. Księża nie pracujący etatowo (np. jako katecheci) są zwolnieni z podatku dochodowego, płącąc jedynie ryczałt (znacznie niższy niż podatek dochodowy).
Finansowanie nauczania wyznaniowego. Finansowanie nauczania religii w szkołach. Według MENiS w 2002 wynosiły one ok. 560 milionów złotych samych pensji w szkołach (bez przedszkoli). Do tego dochodzi bezpłatne udostępnienie sal i innej infrastruktury.
Wspomaganie przez władze samorządowe. Kościół otrzymuje często od samorządów organiczenia wysokości podatków lokalnych i możliwość tańszego zakupu nieruchomości.
Utrzymywanie kapelanów w armii. Państwo utrzymuje kapelanów wojskowych na etatach oficerskich. Kapelani pracują też w innych służbach mundurowych, m.in. w policji, straży granicznej i państwowej straży pożarnej.
Kościół katolicki otrzymuje różne nieruchomości na ziemiach zachodnich, które przed wojną należały bądź do niemieckiego kościoła katolickiego, bądź ewangelickiego.
Kościoły otrzymują różne wpłaty od spółek skarbu państwa. Według szacunków ministerstwa skarbu, w 2001 r. wynosiły one 3,78 mln zł w gotówce i 1,06 mln zł w majątku rzeczowym.
Kościołom przysługują ulgi celne.
Kościoły otrzymują dotacje na konserwacje obiektów zabytkowych znajdujących się w ich posiadaniu.
Całkowity wymiar dotacji na rzecz Kościoła katolickiego i innych Kościołów jest szacowany przez tygodnik Polityka na 1–1,5 mld złotych.
I co kurwa mina zrzedła? Nie dość że nie płacą podatków to żerują na tobie i na twoich starych. Ewentualnie jeden na dziesięciu wykorzysta twoją młodszą siostrę. Może ty się na to godzisz, ja nie. Mam dla ciebie jeszcze jedną wiadomość:
W czasach PRLu, państwo polskie zabrało Kościołowi majątek warty, w przeliczeniu na obecne pieniądze dziesiątki miliardów złotych. Majątek ten obejmował ok. 150 tys. hektarów ziemi, setki budynków — katolickie szpitale, apteki, szkoły, internaty, sierocińce, przedszkola, żłobki, ośrodki pomocy, wszystkie placówki Caritas.
"Przynajmniej 1% ministrantów w Polce ale Ciebie katola to śmieszy " xDDDDDDD wtedy śmieszyło, teraz płacze ze śmiechu 1% xDDD i akurat padło na Ciebie, masz pecha.
To nie ksiądz wykorzystał Twoją siostrę, to ja
Byłeś kiedyś ministrantem? Na pewno nie, wiec w dupie byłeś gówno widziałeś, ale wszystko wiesz dzięki za rozrywkę
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów