18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 17:32
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-10, 18:32
🔥 Lekcja historii w picułce - teraz popularne
stefanwtiorturiowanyprzez 2020-03-11, 11:48 2
W Polsce będzie prawdziwa komuna.bo kaczyński będzie rozdawał pieniądze,a za nie nic nie można będzie kupic
Zgłoś
MindBodyLightSound 2020-03-11, 13:27
bleblebator1 napisał/a:

Niech się przyzwyczajają, tak kończy się socjalizm.

Oho, zapewne magister nauk politycznych skwitował.
Zgłoś
ddss 2020-03-11, 13:57
tak się kończy debilizm...
Zgłoś
Wiewór 2020-03-11, 14:33 1
MindBodyLightSound napisał/a:

Nie trzeba być magistrem. Wystarczy wiedzieć jak skończył PRL, jak skończyło ZSRR i Wenezuela.
Socjalizm nie działa.

Każdy myślący człowiek jest ateistą.
-Ernest Hemingway

Zgłoś
Nert 2020-03-11, 15:40
Najlepiej to zadziałał teraz socjalizm w Polsce. Rząd chce rękami przedsiębiorców ratować usługi medyczne i na ich koszt ściągać sprzęt itd. No to nikt już sprzętu nie sprowadza, szpital w Krakowie dostał zapas maseczek... sztuk dwie Planowane zabiegi są odwoływane, nie ma podstawowych środków, socjalizm zadziałał jak zawsze.
Zgłoś
M00nSpeLL 2020-03-11, 16:16
bleblebator1 napisał/a:

Niech się przyzwyczajają, tak kończy się socjalizm.

Co ty pierdolisz xD Gdzie socjalizm?

Wiewór napisał/a:

Nie trzeba być magistrem. Wystarczy wiedzieć jak skończył PRL, jak skończyło ZSRR i Wenezuela.
Socjalizm nie działa.

Kryzys w Wenezueli to kwestia spadku cen ropy, czyli uzależnienia funkcjonowania państwa od ceny ropy, i złego dysponowania pieniędzmi, zamiast ich inwestowania w kraju. To nie jest socjalizm. Socjalizm definiuje posiadanie środków produkcji, a te w Wenezueli zawsze były w posiadaniu kapitału. Wenezuela to osobny przykład, a rozdawnictwo, wbrew temu co korwinistyczne tumany z sadistica mogą sądzić, nie jest socjalizmem i z socjalizmem nie ma nic wspólnego. Podobne "rozdawnictwo" postulują konserwatyści, którzy opierają się na społecznej nauce kościoła katolickiego.

Nic co obce nie jest mi ludzkie
Zgłoś
vippero 2020-03-11, 16:39
Arathnmor napisał/a:

Podobne sceny za 2-3 tygodnie u nas, jeśli się drastycznie nie ociepli. Pacjenci 0 z różnych kierunków i +1 rozpierzchli się po kraju, chuj wie ile osób jest rzeczywiście w fazie utajonej lub łagodnie przechodzi infekcję. Jednak bym wolał zachować płuca bez tego zbędnego uszczerbku.

Nie za 2 tygodnie, dzisiaj byłem w 2 biedrach i już pułki w połowie puste, na serio. To się robi mało śmieszne.
Zgłoś
Aleo 2020-03-11, 17:38 1
@up nie zesraj się ze strachu
Zgłoś
aaaaaaaaaaaaaa 2020-03-11, 18:12
vippero napisał/a:

Nie za 2 tygodnie, dzisiaj byłem w 2 biedrach i już pułki w połowie puste, na serio. To się robi mało śmieszne.

Są inne sklepy. Dziś w ABC, pełne półki, jeden klient... No i jak tu się zarazić??
Zgłoś
pve11 2020-03-11, 18:56 1
M00nSpeLL napisał/a:

Kryzys w Wenezueli to kwestia spadku cen ropy, czyli uzależnienia funkcjonowania państwa od ceny ropy, i złego dysponowania pieniędzmi, zamiast ich inwestowania w kraju.

To bardziej złożone zagadnienie, Maduro solidnie zapracował na ten kryzys.

M00nSpeLL napisał/a:

a rozdawnictwo, wbrew temu co korwinistyczne tumany z sadistica mogą sądzić, nie jest socjalizmem i z socjalizmem nie ma nic wspólnego.

A więc rozdawnictwo jest sposobem redystrybucji popieranym przez kapitalistów? Nie wiem nawet czy poważnie traktować wpis osoby, która twierdzi że rozdawnictwo nie ma NIC wspólnego z socjalizmem.

M00nSpeLL napisał/a:

Podobne "rozdawnictwo" postulują konserwatyści, którzy opierają się na społecznej nauce kościoła katolickiego.

Takie rozdawnictwo jest całkowicie SPRZECZNE z nauką KK.

Gdyby socjaliści rozumieli ekonomię, nie byliby socjalistami.
Zgłoś
bleblebator1 2020-03-11, 20:39
MindBodyLightSound napisał/a:

Wychowałem się w socjaliźmie, wiem jak to wygląda

Doskonały i nieomylny inżynier to taki, który unika drobnych błędów na drodze do wielkiej katastrofy.
Zgłoś
ZaSwojePiję 2020-03-11, 23:39 1
Wiewór napisał/a:

No zwłaszcza zwiększą jak połowa pracowników będzie na kwarantannie, 2/3 w szpitalu pod respiratorem a 1/3 w krainie wiecznych łowów.

Debil jestes zmanipulowany. Pierwszego cie zaczipuja, a na sasiadow bedziesz donosy pisal.
Zgłoś
M00nSpeLL 2020-03-12, 1:41
pve11 napisał/a:

To bardziej złożone zagadnienie, Maduro solidnie zapracował na ten kryzys.
A więc rozdawnictwo jest sposobem redystrybucji popieranym przez kapitalistów? Nie wiem nawet czy poważnie traktować wpis osoby, która twierdzi że rozdawnictwo nie ma NIC wspólnego z socjalizmem.
Takie rozdawnictwo jest całkowicie SPRZECZNE z nauką KK.

Tak. Jest to wina Maduro, ale Chavez wcześniej podłożył podstawy pod kryzys.

A skąd pomysł, że kapitalistów? Nie ma podziału socjaliści - kapitaliści, bo kapitaliści to posiadacze kapitału. Tak. Socjalizm określa stosunek do własności środków produkcji. Nie mówi kompletnie nic o wysokości podatków itp. O tym mówi socjaldemokracja, bo chce w ten sposób niwelować szkodliwe skutki kapitalizmu, ale socjaldemokracja to nie jest socjalizm.

Kościół postuluje solidaryzm i pomocniczość, czyli te idee, które wprost przeczą liberalizmowi. Tymi zasadami właśnie kieruje się pis, który nie jest ani socjaldemokratyczne, bo nie postuluje podwyżek podatków, ani socjalistyczne, bo wspiera wielki kapitał amerykański.

Nic co obce nie jest mi ludzkie
Zgłoś
dominator76 2020-03-14, 20:49
dlatego na czarna godzine mam zawsze wojskowe fanty. Kiedyś sie ze mnie śmiali. Dziś sie pytaja skad mam...A jedzonko smaczne, na pare tygodni starczy termin długi a jak zawierucha przejdzie to i na grilla bedzie.

nie wszyscy muzułmanie to terroryści ale wszyscy terroryści to muzułmanie.
Zgłoś
Atlasss 2020-03-21, 8:06
U nas przynajmniej był ocet i musztarda
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów