18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 17:32
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-10, 18:32
🔥 Lekcja historii w picułce - teraz popularne
Jak zapewne wiecie - wczoraj, tj 11.02.2013 Korea Północna przeprowadziła próbną detonację ładunku jądrowego o mocy 7 kiloton. Wybuch spowodował krótkie trzesięnie ziemii o mocy ok. 5 stopni. Mieszkancy Koreii odczuli dość ciekawy efekt:

Akcja od 0:20, ale można obejrzeć całość.
Zgłoś
Crowell 2013-02-12, 20:28
szkoda mi tego narodu zero wolności i skazanie na łaskę najgorszych kretynów jakich zrodził kraj.
od razu nasza wiejska robi się piękniejsza
Zgłoś
Kryn3k 2013-02-12, 20:31
lobominator napisał/a:

ale można obejrzeć całość.

Naprawdę można?!
Zgłoś
gustav665 2013-02-12, 20:36
ciekawe czy zbombardują najpierw Azję potem Europę i Świat, czy wszystko na raz roz*ierdolą. Jak obstawiacie?
Zgłoś
evilmatt 2013-02-12, 20:44
Po prostu wybuch takiej bombki powoduje pojawianie się duchów tak jak w 0:30

Si vis pacem para bellum
Zgłoś
lobominator 2013-02-12, 20:45 30
Odnośnie tego filmiku, to naszła mnie refleksja.
Bomba o mocy 7 kiloton TNT to żadna rewelacja, sowieci odpalili kiedyś bombę o mocy 50 megaton.
Mimo to, taka bombka odpalona wiele kilometrów od miasta wywołała takie trzęsienie. Arsenał jakim dysponuje sama tylko marynarka USA, gdyby przeliczyć - pozwala na kilkukrotne wybicie całej naszej planety z orbity.Taka to jest moc drzemiąca w posiadanych przez USA głowicach. Przynajmniej oficjalnie. Nieoficjalnie głowic może być więcej. Do tego dochodzą pozostałe państwa uzbrojone w atom. Przy takiej ilości prób jądrowych jakie miały miejsce, nasza planeta w ciągu 50 lat dostała po dupie bardziej, niż przez cały poprzedni okres, gdy człowiek nie posiadał jeszcze technologii jądrowej. Ale nie o to mi chodzi. chodzi mi o to, jak wielka to jest moc, jak niewyobrażalna siła. Nikt z nas tutaj nie miał okazji przekonać się na własnej skórze, wybuchy widzieliśmy jedynie na filmach, nigdy ich nie odczuliśmy, ani nie widzieliśmy gołym okiem. Ale no kurwa, jakie to musi być wielkie pierdolnięcie (w sensie - na żywo). Nie jestem sobie nawet tego w stanie wyobrazić.

Pamiętam jak kilkanaście dobrych lat temu w moim mieście pierdolnął zbiornik z polipropylenem.
Wybuch miał miejsce na Orlenie, wtedy to się nazywało jeszcze "Petrochemia" (mieszkam w Płocku). Było to nad ranem, około 5.
Mieszkałem jakieś 7km od Orlenu, a mimo to o mało nie zrzuciło mnie z łóżka. Kumplowi, który nie domknął drzwi od domu, fala otworzyła je na oścież i pierdolnęła nimi o szybę w oknie. Inny kumpel zerwał się z łóżka i wskoczył do szafy, bo myślał że nas bombardują. A pierdolnął jedynie mały zbiornik. I zatrzęsło całym miastem. Więc jaki musi być efekt przy atomowym pierdolnięciu to nawet sobie kurwa nie jestem w stanie wyobrazić.
Zgłoś
versós 2013-02-12, 20:52 1
ale wy się dajecie nabierać, po prostu gość trzęsie kamerką... :p

Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt.
Zgłoś
marcin9002 2013-02-12, 20:55
kurwa nawet w Korei Płn. mają lepsze drogi niż my :|
Zgłoś
d................4 2013-02-12, 21:04 18
@lobominator Ładnie w balona przyciąłeś z nimi wszystkimi nie dość że to widziałem gdzieś na forum jak znajdę dam link to jeszcze kłamiesz a potem ludzie pierdolą głupoty mówi wam coś data na filmie 2011/03/11

Zgłoś
c................7 2013-02-12, 21:22
No może i fake ale chuj z tym. Tak się zastanawiam, co ci zjebani żółci tworzą? Fakt mają masę ludzi których z miejsca mogą wcielić do i tak licznej armii. No ale co dalej, kogo oni chcą zaatakować, swoich południowych sąsiadów? Proszę o opinie ludzi którzy mają o tym pojęcie, przynajmniej się czegoś nauczę. Bo straszenie bronią o tej mocy i zapewne też technologii jest swego rodzaju strzałem w kolano.
Wiadomo z czym wiąże się wystrzelenie rakiet w kierunku państwa posiadającego tą broń. Interwencja w granicach Korei "zaczepnej" raczej mi się nie widzi. Z resztą sam nie wiem, dopuszczam do głosu mądrzejszych ode mnie.
Zgłoś
R................s 2013-02-12, 21:39
no i kolejny idiota ma atomówkę.
Zgłoś
makabrax 2013-02-12, 21:48
ciekawe kto w Korei Płn. ma kamerę video to raz, dwa nie mają tam całkowicie dostępu do internetu, no i większość sprzętu elektronicznego jest konfiskowana przy wjeździe do kraju :]

Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Zgłoś
b................n 2013-02-12, 21:51
Kim spadł z łóżka.
Zgłoś
lobominator 2013-02-12, 22:08 1
cherry007 napisał/a:

No może i fake ale chuj z tym. Tak się zastanawiam, co ci zjebani żółci tworzą? Fakt mają masę ludzi których z miejsca mogą wcielić do i tak licznej armii. No ale co dalej, kogo oni chcą zaatakować, swoich południowych sąsiadów? Proszę o opinie ludzi którzy mają o tym pojęcie, przynajmniej się czegoś nauczę. Bo straszenie bronią o tej mocy i zapewne też technologii jest swego rodzaju strzałem w kolano.
Wiadomo z czym wiąże się wystrzelenie rakiet w kierunku państwa posiadającego tą broń. Interwencja w granicach Korei "zaczepnej" raczej mi się nie widzi. Z resztą sam nie wiem, dopuszczam do głosu mądrzejszych ode mnie.

Po pierwsze - "efekt sąsiada", czyli jeśli inni mają, to ja też chcę mieć. Po drugie - efekt straszaka. Jakby nie patrzeć, to broń atomowa jest najbardziej pokojową bronią stworzoną przez ludzkość. Paradoks? Może i tak, ale to właśnie dzięki atomówkom nie mamy światowego, globalnego konfliktu, gdyż każda ze stron zdaje sobie sprawę, że użycie broni nuklearnej obecnie równałoby się z Armageddonem. Po trzecie - Kim to pojeb. Po czwarte - inaczej patrzy się na państwo uzbrojone w atom i posiadające wojsko, a inaczej na państwo pozbawione armii, typu Polska. Po piąte - Kim to pojeb.
Zgłoś
Sajo4 2013-02-12, 22:20
A wiecie co jest najzabawniejsze? Że droga od ziemi się odbija
Zgłoś
c................7 2013-02-12, 22:30
@lobominator zgadzam się kolego, do czego to potrafią doprowadzić kompleksy...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów