Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
ja rozumiem że to są puste puszki ale dlaczego nie jest to np. streczowane?
Nie można tego ofoliować. Samo ściągnięcie folią, spowodowałoby uszkodzenie i zagięcie wszystkich zewnętrznych puszek. Dlatego pomiędzy każdą warstwę, daje się przekładkę. Dodatkowo dolną częsc palety, z samą górą ściaga sie paskami mocującymi
Zauważ, że nawet podczas upadku 3 palet,.puszki trzymają się razem. Więc sposób generalnie jest skuteczny. No chyba, że firma zatrudnia jakiś tępych ukrów, którzy są w stanie spierdolić absolutnie wszystko 😉
[ Dodano 2024-06-30, 08:35 ]
Czemu to gówno jest na sadolu?
Mam to samo pytanie do ciebie
Kolega napisał powyżej. Jeszcze do tego jak byłby streczowany to szybko rdze łapie. Pracowałem 6 lat q fabryce konserw. Te puszki są tak cienkie, że warstwa farby jest grubsza niż blacha. Gówno niesamowie. U nas były podobne magazyny ale troche niższe.
ja rozumiem że to są puste puszki ale dlaczego nie jest to np. streczowane?
Nie jest streczowane, bo jest to spięte plastikowymi paskami w pionie, a każda warstwa przekładana tekturą. Tak spakowane puszki są wówczas kładzione na tzw de-paletiser, który automatycznie- warstwa po warstwie- pobiera sobie puszki na taśmę produkcyjną. Wystarczy tylko tuż po ich ustawieniu na taśmie przeciąć te paski. Żeby ściągnąć strech musiałbyś dosięgnąć do samej góry, a taka paleta to ponad 3,5m.
Nie można tego ofoliować. Samo ściągnięcie folią, spowodowałoby uszkodzenie i zagięcie wszystkich zewnętrznych puszek. Dlatego pomiędzy każdą warstwę, daje się przekładkę. Dodatkowo dolną częsc palety, z samą górą ściaga sie paskami mocującymi
Zauważ, że nawet podczas upadku 3 palet,.puszki trzymają się razem. Więc sposób generalnie jest skuteczny. No chyba, że firma zatrudnia jakiś tępych ukrów, którzy są w stanie spierdolić absolutnie wszystko 😉
Mam to samo pytanie do ciebie
Oczywiście za się foluje palety z pustymi puszkami. Nic nie zostaje uszkodzone. Może tutaj ktoś szukał jakiś oszczędności i uznał streczowanie za zbędne.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów