18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:48
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:50
pnaj 2017-09-15, 14:06 4
DPF to jedno, a tu macie coś co wkładają w klimatyzację. Strach z tym jeździć.
dailymail.co.uk/news/article-2307265/EPA-nominee-tough-questions-appro...

Wszystko żeby zedrzeć z Was ostatnie grosiwo w imię ochrony środowiska (analogia do ubogacenia kulturowego europy).
Jakoś wnętrze samochodu jest zrobione z takiego dziadostwa, które jak się zapali to fura się wypala z kierowcą w środku zanim nawet straż dojedzie. Ekologia...
Zgłoś
kokos_123 2017-09-15, 14:31 1
Abraxus napisał/a:

@Up nie mylisz się ale jeszcze nie montują

Już montują, w autach z nowym TSI 1.5 już jest, ale on chyba nie będzie tak zasyfiony jak w dieslach, więc powinno być mniej kłopotu jak z tamtymi.
sama idea DPF-u jest dobra, gorzej z wykonaniem i konserwacją, bo to jednak metale szlachetne.

:oneko:
Zgłoś
lm65 2017-09-15, 14:35 1
Nie mam problemów z DPF dlatego, że jeżdżę elektrykiem.
Tzn. tramwajem, SKM lub trolejbusem.
Zgłoś
street_swc 2017-09-15, 14:35 3
Przecież to kontrolka od poduszek powietrznych jest zalepiona, znafcy!
Zgłoś
chrucik 2017-09-15, 15:47 7
@kokos_123
a jeśli powiem Ci że głównym powodem zapełniania DPF'u są pozostałości oleju a benzyniaki są mniej szczelne z uwagi na rodzaj zapłonu, to nie wiem czy będzie tak różowo.

Może idea dobra, ale w złym miejscu zastosowana. Spójrzmy na przemysł (cementownie/kopalnie) czy inne silniki które palą setki litrów a o flitach cząstek nikt nie pomyłaś.... To jest ściema i tyle.
Zgłoś
Wiewór 2017-09-15, 15:52 4
@up jak ci w benzyniaku olej leci układem wydechowym to czas się z nim pożegnać...

Każdy myślący człowiek jest ateistą.
-Ernest Hemingway

Zgłoś
gtrunio 2017-09-15, 16:09 5
kokos_123 napisał/a:

sama idea DPF-u jest dobra, gorzej z wykonaniem i konserwacją, bo to jednak metale szlachetne.

idea dpf-u jest debilna - magazynowanie sadzy i innego gówna po to, aby to i tak wypuścić w powietrze na jakiejś trasie...

chrucik napisał/a:

@kokos_123
a jeśli powiem Ci że głównym powodem zapełniania DPF'u są pozostałości oleju a benzyniaki są mniej szczelne z uwagi na rodzaj zapłonu, to nie wiem czy będzie tak różowo.

głównym powodem zapełnienia dpf-u jest sadza powstająca ze spalania ropy, rzadziej z oleju - popatrz ile w silniku spalisz oleju, a ile samego paliwa... dlatego idea wsadzania dpf-a do benzyniaka jest debilna, bo tej sadzy i innych cząstek stałych powstanie tyle co nic...
Zgłoś
mygyry 2017-09-15, 21:02 7
Jak was kurwa nie stać żeby naprawić auto to autobusem zacznijcie jeździć, potem jeździ jeden baran z drugim na prawie nówkach oponach z zachodu, co mają tylko 15 lat, ale pacz pan ile bieżnika moo.
Mam nadzieje, że zaczną się czasu, gdy za chujowy stan techniczny auta laweta będzie od razu zabierać pod prasę + koszt transportu dla Cześka, który oszczędza na wszystkim co się da byle się jakoś toczyć po drodze.
Zgłoś
kokos_123 2017-09-15, 21:19 2
wam się chyba pomieszało co jest zadaniem DPF-u, zadanie DPF-u to chemiczna reakcja niektórych szkodliwych tlenków z metalami szlachetnymi i ich neutralizacja. Zbieranie "sadzy" i jej późniejsze wypalanie to nie rola DPF-u, a jedynie konsekwencja zastosowania w autach.
Przez to że nie będzie tak źle, mam na myśli rodzaj syfu jaki powstaje w wydechu benzyniaka, w porównaniu do diesla.

Zgłoś
gtrunio 2017-09-15, 22:38 6
kokos_123 napisał/a:

wam się chyba pomieszało co jest zadaniem DPF-u, zadanie DPF-u to chemiczna reakcja niektórych szkodliwych tlenków z metalami szlachetnymi i ich neutralizacja. Zbieranie "sadzy" i jej późniejsze wypalanie to nie rola DPF-u, a jedynie konsekwencja zastosowania w autach.
Przez to że nie będzie tak źle, mam na myśli rodzaj syfu jaki powstaje w wydechu benzyniaka, w porównaniu do diesla.

właśnie że się mylisz kolego, reakcja z metalami szlachetnymi to rola katalizatora, zaś dpf magazynuje sadzę - zresztą nazwa mówi sama za siebie, bo jest to filtr cząstek stałych

poza tym jakie metale szlachetne w dpf-ie? pierwsze najtańsze dpf-y miały siatkę ceramiczną...
Zgłoś
p................s 2017-09-15, 22:46 1
jak majster zrobi to musi być dobrze
Zgłoś
zomos 2017-09-15, 23:00 1
Sami fachofcy... znaczy idioci... Lepiej remontujcie swoje auta które macie bo lepszych już nie będzie...
Zgłoś
DoubleBorger 2017-09-15, 23:12 1
Grunt, że nie mostkowane z inną diodą
Zgłoś
kokos_123 2017-09-15, 23:26 4
gtrunio napisał/a:

właśnie że się mylisz kolego, reakcja z metalami szlachetnymi to rola katalizatora, zaś dpf magazynuje sadzę - zresztą nazwa mówi sama za siebie, bo jest to filtr cząstek stałych

poza tym jakie metale szlachetne w dpf-ie? pierwsze najtańsze dpf-y miały siatkę ceramiczną...

mój błąd, przepraszam , zwykle myśląc o DPF-ie myślę też o katalizatorze jako jedności (zwykle ta sama obudowa w końcu).
Ostatnio też pojebałem nazwy, reduktora z synchronizatorem
Tak to jest jak się nigdy przy aucie nie robi

Zgłoś
Jakubbb 2017-09-15, 23:47 2
HUJ w dupe kazdemu co jest przeciwko dieslom.
idioci.
pajace.
ludzie, zrozumcie ze ta cała nagonka na diesle ostatnio jest stworzona przez niemców.
dlaczego?
żeby, kurwa sprzedawać nowe auta (odstaw diesla, sprzedamy ci benzyniaka)
za kilka lat bedzie akcja:
"wprowadzilismy diesla w nową erę spalania"
"oddaj starą beznynę, kup nowego diesla z euro 123"

pomyślcie. trochę, pomyślcie.

polecam przeczytać PDF- Marian Miłek - Efekt cieplarniany − CO2? (wersja skrócona)

kto siębardziej wglębi, to istnieje wersja ok 130 stron, gdzie jest dokładnie wyjaśnione jak ta cała wasza pierdolona "Ekologia" to jeden wielki huj.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów