tjaa wiem że ma sie palić po przekręceniu stacyjki
tjaa wiem że ma sie palić po przekręceniu stacyjki
Jeżeli się nie mylę, to w benzyniakach od któregoś tam rocznika filtry cząstek stałych będą montowane fabrycznie.
Tylko, że taki filtr cząsteczek stałych dla silnika benzynowego, to będzie zupełnie co innego, niż w Dieslu. Silniki wysokoprężne z zasady działania mają tendencję do emisji rakotwórczej sadzy. Nie wiem jak trzeba zajechać silnik benzynowy, żeby wywalał z siebie sadzę.
idea dpf-u jest debilna - magazynowanie sadzy i innego gówna po to, aby to i tak wypuścić w powietrze na jakiejś trasie...
głównym powodem zapełnienia dpf-u jest sadza powstająca ze spalania ropy, rzadziej z oleju - popatrz ile w silniku spalisz oleju, a ile samego paliwa... dlatego idea wsadzania dpf-a do benzyniaka jest debilna, bo tej sadzy i innych cząstek stałych powstanie tyle co nic...
Dlaczego debilna? Sadza jest o wiele gorszym odpadkiem niż uzyskane z niej po podgrzaniu do kilkuset stopni dwutlenek węgla i woda.
Samochody na ropę to jest współczesny odpowiednik wozu drabiniastego.
Auto powinno jeździć na benzynie. ON leje się do traktorów.
Oddaj to na złom i kup prawdziwy samochód.
Troluj dalej
Jestem ciekaw ilu największych znawców, to tak naprawdę dzieciaki, które nigdy auta nawet nie prowadziły albo jakieś ziutki, co mają prawko od pół roku
Auto powinno jeździć na benzynie. ON leje się do traktorów.
Oddaj to na złom i kup prawdziwy samochód.
ty idioto ja pierdoleLudzie przecież jak złożycie obie części, to zakryta dioda odpowiada za AIRBAG.
ludzie a po jaką kurwe ktoś miał by zaślepiać kontrolkę airbag?
Po taką samą, po jaką ktoś zaślepił diodę problemu z DPF. To są kontrolki sygnalizujące problem. Jak są ludzie tacy jak Ty, którzy tego nie wiedzą, to na pewno są jeszcze ludzie nie wiedzący, że te kontrolki powinny się na krótko zaświecić po przekręceniu kluczyka, właśnie sygnalizując, że wogóle działają.
Przecież to kontrolka od poduszek powietrznych jest zalepiona, znafcy!
[/qyote]
Wreszcie ktoś to kurwa zauważył>
Hej bando kretynów
Zaślepiona jest kontrolka od poduszek !
HUJ w dupe kazdemu co jest przeciwko dieslom.
idioci.
pajace.
ludzie, zrozumcie ze ta cała nagonka na diesle ostatnio jest stworzona przez niemców.
dlaczego?
żeby, kurwa sprzedawać nowe auta (odstaw diesla, sprzedamy ci benzyniaka)
Co .. boisz się że twój zajebisty passat tdi.. nie jest już taki zajebisty ?
Po taką samą, po jaką ktoś zaślepił diodę problemu z DPF. To są kontrolki sygnalizujące problem. Jak są ludzie tacy jak Ty, którzy tego nie wiedzą, to na pewno są jeszcze ludzie nie wiedzący, że te kontrolki powinny się na krótko zaświecić po przekręceniu kluczyka, właśnie sygnalizując, że wogóle działają.
chłopie nawet małpa potrafiła by to złożyć poprawnie ale widze że masz z tym jakiś problem
chłopie nawet małpa potrafiła by to złożyć poprawnie ale widze że masz z tym jakiś problem
Nawet małpa by zrozumiałą znaczenie i rozmieszczenie tych kontrolek, ale ciebie to przerasta.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów