18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
Protesty w Chile
~Sunday • 2019-10-23, 14:31
przybierają na sile.

Jeden z protestujących
dw.com napisał/a:

Niecały miesiąc przed międzynarodowym szczytem Wspólnoty Gospodarczej Azji i Pacyfiku (APEC), który ma odbyć się w Santiago, sytuacja polityczna i społeczna w Chile jest napięta. Protesty przeciwko podwyżce cen biletów na metro wybuchły w zeszły poniedziałek (14 października). Od tamtego czasu wydarzenia w tym bogatym na tle Ameryki Południowej kraju przybrały niepokojący obrót. Społeczne niezadowolenie przerodziło się w zamieszki, podczas których demonstranci niszczą dworce kolejowe, podpalają autobusy, supermarkety i inne budynki w stolicy kraju - Santiago. Masowe protesty szybko rozprzestrzeniły się także na inne regiony kraju. Od początku w zamieszkach zginęło już 15 osób, a 2,6 tys. zostało aresztowanych.

źródło
Zgłoś
głest 2019-10-23, 14:51 7
Po obejrzeniu materiału zastanawiałem się dlaczego wyciskanie wągra odbywa się w klatce... no w sumie badany mógł uciec...

A potem przeczytałem tytuł...

Twardy, skurwiel... Niejeden sadol osra się po pachy gdy mu matka krosty na plecach wyciska. A tu plastikowa kulka siedząca we łbie...
Zgłoś
McQurwa 2019-10-23, 15:58 3
Zaraza komunistyczna posuwa się do przodu najpierw Wenezuela, nie dawno Ekwador, a teraz Chile

We know they are lying.
They know they are lying.
They know that we know they are lying.
We know that they know that we know they are lying.
And still they continue to lie.

Zgłoś
freaky 2019-10-23, 16:34 1
W Chile przydałby się kolejny Augusto Pinochet.
Zgłoś
hfbnmiuytp 2019-10-23, 18:21 4
Nie znam sytuacji w Chile, czy było tam już tak źle, że podwyżka cen biletów mogła wywołać ogólnokrajowe zamieszki? Czy może jakieś zagraniczne bezpieczniackie watahy znowu są na polowaniu. Ktoś wie czy w Chile ostatnio odkryto bogate złoża ropy?
Zgłoś
ProVVe 2019-10-23, 18:27
hfbnmiuytp napisał/a:

Nie znam sytuacji w Chile, czy było tam już tak źle, że podwyżka cen biletów mogła wywołać ogólnokrajowe zamieszki? Czy może jakieś zagraniczne bezpieczniackie watahy znowu są na polowaniu. Ktoś wie czy w Chile ostatnio odkryto bogate złoża ropy?

Chile to też Andy, a każdy wie że krasnoludy siedzą na złocie z gór

Ola gringo
Zgłoś
mrokussw 2019-10-23, 18:58 1
hfbnmiuytp napisał/a:

Właśnie miałem o tym samym pisać, czile to w miarę ogarnięty kraj jak na Amerykę południową, komuś (USA) widocznie zaczyna nie pasować ich rosnąca gospodarka i musieli zainterweniowac
Zgłoś
Gwyno 2019-10-23, 20:15
Ja pierdyle, ale jebitnego mu tego pryszcza wycisnął
Zgłoś
cuurniprime 2019-10-23, 20:25 3
A u nas kurwa można podnosić wszystko i chuj, nikt na ulice nie wyjdzie... A tu tylko bilety metra. No ja pierdolę.
Zgłoś
woytasw 2019-10-23, 20:36
O loftka. Stzrelają ołowiem
Zgłoś
uzumw 2019-10-23, 21:31 3
Zajebista logika... Podnoszą ceny biletów no to rozjebmy trochę miasta...
Zgłoś
silwerbalk 2019-10-24, 10:26
cuurniprime napisał/a:

A u nas kurwa można podnosić wszystko i chuj, nikt na ulice nie wyjdzie... A tu tylko bilety metra. No ja pierdolę.

No nie tylko bilety metra ale i paliwo poszło do góry tak z 200% bo rząd zaprzestał dotować paliwa czyli jak bęzyna tam kosztowała z 2.50 tak teraz kosztuje z 12.50 to ludzie wkurwieni wyszli na ulice....
Zgłoś
parolpl 2019-10-24, 10:55
Powinny lepiej celować do tego bydła (niech się nie meczą jak ten na filmiku). Serio ktoś uwierzył w tą bajeczkę z podniesieniem cen biletów jako czynnika powodującego zamieszki. Pewnie okres zamieszek nie jest przypadkowy i ma osłabić pozycje i zniechęcić do Chile jako gospodarza i atrakcyjnego kraju inwestycji (że niby niestabilny itp.)
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów