joker195 napisał/a:
Dużo osób ma problemy z matematyką i nazywanie kogoś głąbem jest bezsensem po za tym po szkole nic nie masz jeśli nie masz bogatych rodziców , zaradności życiowej .
Szkoła to gówno tworzące sobie sile roboczą , zastanówcie się czemu nie uczą was jak zarabiać pieniądze lub realizować pasje , szkoła każe ci jak chinczykom robić to co ci karzą ...
1. Wiele osób jak coś.
2.1. Przed znakami interpunkcyjnymi nie stawiamy spacji (ortografia też jest aż tak trudna?)
2.2. Każą a nie karzą. Każą jako rozkaz.
3. To nie jest matura rozszerzona, gdzie nie ma żadnych zadań zamkniętych. To jest kurde matura podstawowa, na której jak ktoś nie ogarnia liczenia niektórych zadań to może podstawić. A żeby nie potrafić podstawić nawet pod zadanie gotowych odpowiedzi, to już na prawdę trzeba być
Głąbem.
4. Niestety, jak się olewa całe gimnazjum i szkołę średnią, to potem wychodzą takie cuda.
5. Po Twojej wypowiedzi odnoszę wrażenie, że sam masz problemy z matematyką i jest to swoista próba usprawiedliwienia głupoty/niewiedzy.
6. Od lat wiadomo że matura, testy gimnazjalne i testy na zakończenie podstawówki to tak na prawdę sprawdzenie, czy uczeń potrafi podstawić się do schematu.
7. Jak myślisz niezależnie to po studiach bez problemu znajdziesz zatrudnienie, albo stworzysz coś sam.
8. Nie wiem jak to uznajesz, ale według mnie osoba która ani nie potrafi dobrze przygotować się do matury, ani nie ma jakiejś tam jak to określiłeś "zaradności życiowej" jest zwykłym, pospolitym głąbem.
9. Ty jesteś na prawdę głąbem. Może i dostanę warna za obrażanie Ciebie, no ale trudno. Nosz kurwa. Zarzucasz szkole wytwarzanie taniej siły roboczej. Ciekawe gdzie byłbyś teraz, gdzie byliby Twoi rodzice, z czego pisałbyś mierne posty na Sadolu gdyby nie szkoła. Już starożytni dostrzegli zalety szkoły, więc coś w tym musiało być. Swoją drogą uważam, że starożytni byli o wiele bardziej zaradni i inteligentniejsi niż współcześni ludzie.
10. Mówisz, że szkoła nie pozwala realizować Ci twoich pasji. Nic dziwnego, jeżeli siedzisz w zawodówce(w tym momencie mogłem urazić niektórych uczniów tych szkół. Przepraszam). Ja sam uczęszczam do LO i jakoś nie mam problemu z samorealizacją. Fakt faktem czasami brakuje mi na to czasu, ale staram się o ITN + zakres materiału jest dość obszerny co mnie zadowala. Nigdy nie dam powiedzieć złego słowa na szkołę. Jak robisz coś dobrze to siłą rzeczy musi Ci to przynieść zarobek. Nawet kopanie rowów może dać Ci zysk, jeżeli dobrze się w tym zakręcisz...
Już więcej nie będę Ci wyliczał. Twoja wypowiedź jest tak idiotyczna, że przez 10 minut zastanawiałem się jak mogła ona dostać tyle piw, by znaleźć się jako top komentarz pod materiałem...
Jedyne co mogę o niej powiedzieć to
Dziękuję tym, którzy doczytali do końca i pozdrawiam.
Grzegorz