Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Takie pierdolenie o niczym, jak Jarek. Wszystkim by chcieli dawać, tylko kurwa z czego. Już widzę jak Tusk patrzy na kartkę z tymi wolnymi miliardami i stwierdza, że nie da chujom ani grosza, Sknerus McKwacz jebany.
obsmarować wszystkich dookoła, a tych których się popiera wynieść pod niebiosa
chyba lekcje pierdolenie brałeś u Kaczora
Co do poziomu wykształcenia w USA. Po co im wiedzieć gdzie leży Polska czy Bangladesz? No serio pytam - po co? Ważne, że potrafią dobrze wykonywać swój zawód. U nas jest na odwrót kształci się "ogólnie" młodzież i wiedzą o różnych pierdołach ale spawać, murowac, naprawiać drogi itp to nie potrafią, bo uczyło się ich niepotrzebnych rzeczy. Pewne zagadnienia są dla elit intelektualnych które tworzą państwo a nie szarej masy i oni się tym nie przejmują i jakoś źle na tym nie wychodzą.
A to, że przeprowadzają drenaż mózgów i wyłapują talenty z Azji i potem kształcą U SIEBIE na PRYWATNYCH uczelniach to też ma jakieś znaczenie...
mniejsze literki daj, te się jeszcze prawie da czytać.
Ctrl+rolka w myszce. GLHF
Takie kurwa pierdolenie
obsmarować wszystkich dookoła, a tych których się popiera wynieść pod niebiosa
chyba lekcje pierdolenie brałeś u Kaczora
Ot i Polactwo się znalazło. Ośmiel się tępy chuju skrytykować Jego Ekscelencję Donalda I Tuska, a od razu ci nawrzucają od pisowców
Mi tam się podoba idea państwowych bezpłatnych studiów. Fajnie jak możesz sobie wybrać wykształcenie tylko na podstawie swoich własnych preferencji i możliwości nie oglądając się na portfel rodziców i stosunki z nimi. I niech mi nikt nie mówi że jak ktoś jest ogarnięty to se sam zarobi bo na taką medycynę lub farmę która kosztuje 15.000-20.000 zł/rok sobie samemu nie zarobisz! Dostatecznie ciężko jest taki kierunek skończyć(w tym na medycynie która trwa 6 lat +1 rok stażu trzeba jeszcze później zrobić kilka lat specjalizacji więc po uzyskaniu takiego wykształcenia z które będzie trzeb płacić taki lekarz nie policzy sobie 100zł za wizytę tylko 500zł) .
Z drugiej strony to zapierdalasz całe życie (gdzie ci rząd w formie podatku zabiera w ten czy inny sposób większość zarobków) po to, by ktoś poszedł na filozofię/chuj wie co, za twoje pieniądze zrobił magistra, a potem spierdolił do Anglii na zmywak.
Dlatego studia powinny być płatne, z możliwością uzyskania pożyczki studenckiej na pokrycie ich kosztów. A w wypadku studentów medycvny powinna być lojalka: dopóki nie spłacisz pożyczki, nie masz prawa wyjechać z kraju, by robić gdzie indziej - albo musisz kilka lat przepracować, żeby "odpracować" koszt swoich studiów - co o ile mi wiadomo wynosi na przyszłego medyka ok. 50 000 zł rocznie.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów