📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:40
Rząd chce tylko dobra obywateli.
Problem w tym, że francuski lud nie chce im tego dobra dać.
U nas nie ma kto protestować, bo wszyscy w pracy.
Myślę, że gdyby pracodawca dawał swoim pracownikom jako wynagrodzenie całość, którą ten pracownik kosztuje, a to pracownik miałby osobiście z tych pieniędzy zanieść haracz do skarbówki, Zus-u to by się działo.
Ja na taką chwilę mam przygotowany zestaw.
.
P.S. Chłop pańszczyźniany oddawał tylko 1/10.
W wolnym kraju dostaje się tylko 60 procent wypracowanej wypłaty, za którą kupuje się tylko około 70 procent towaru.
Tak tylko około 70 procent, bo reszta to Vat i inne opodatkowanie.
Problem w tym, że francuski lud nie chce im tego dobra dać.
U nas nie ma kto protestować, bo wszyscy w pracy.
Myślę, że gdyby pracodawca dawał swoim pracownikom jako wynagrodzenie całość, którą ten pracownik kosztuje, a to pracownik miałby osobiście z tych pieniędzy zanieść haracz do skarbówki, Zus-u to by się działo.
Ja na taką chwilę mam przygotowany zestaw.
.
P.S. Chłop pańszczyźniany oddawał tylko 1/10.
W wolnym kraju dostaje się tylko 60 procent wypracowanej wypłaty, za którą kupuje się tylko około 70 procent towaru.
Tak tylko około 70 procent, bo reszta to Vat i inne opodatkowanie.
Do tych co piszą, że to zwierzęta i strzelać. Rozumiem, że nie lubicie sebixów czy kiboli, jakiś tam durnych zadymiarzy. Jednak od takich protest ów jak "żółte kamizelki" we Francji trzy kroki w bok. Może goście ździebko przesadzają, ale żądania mają słuszne. Próbują w przeciwieństwie od innych narodów zrzucić chomąto z karku i jest to protest autentyczny, oddolny, a nie sztuczny jak nasze kody i inne gamonie. Widzą, że idea demokracji i woli narodu jako suwerena poszła się kochać za sprawą politycznych spierdolin, że zapierdalają ciężko i na ich ekonomiczne reali chuja z tego mają, a wszelaka patola żyje za ich, to się wkurwili i władza ma to co ma. To już czwarty miesiąc protestów, w zimie. Co się będzie działo wiosną czy latem, już szykuje popcorn. W okolicach 14 lipca proponuję załatwić sobie wolne
To my i inne nacje jesteśmy pedały, że siedzimy i nic. Widocznie jest za dobrze, albo jesteśmy za ciency w uszach.
Zabawna za to jest policewomen . Taka zadowolona na początku, a potem co, równouprawnienie zadziałało i cipe oszczała.
To my i inne nacje jesteśmy pedały, że siedzimy i nic. Widocznie jest za dobrze, albo jesteśmy za ciency w uszach.
Zabawna za to jest policewomen . Taka zadowolona na początku, a potem co, równouprawnienie zadziałało i cipe oszczała.
@up
I chuj z tego jak w wyborach te same kurwy wybierają. Zresztą tak jak w calej europie.
Na makrele niemiaszki tez narzekały i protestowały a przy wyborach znów ją wybrali.
U nas też te same świnie przy korycie od 30 lat tylko w innych barwach.
Ludzie szybko zapominają co kto zrobił złego / dobrego a jak już co 2gi raczy dupsko w weekend pofatygowac aby postawic X co kilka lat to wybiera kogoś kogo kojarzy a jak nie kojarzy to po barwach klubowych wybiera i chuj w imie zasady "było chujowo ale stabilnie a ten nowy to chuj go wie po co ryzykować"
I chuj z tego jak w wyborach te same kurwy wybierają. Zresztą tak jak w calej europie.
Na makrele niemiaszki tez narzekały i protestowały a przy wyborach znów ją wybrali.
U nas też te same świnie przy korycie od 30 lat tylko w innych barwach.
Ludzie szybko zapominają co kto zrobił złego / dobrego a jak już co 2gi raczy dupsko w weekend pofatygowac aby postawic X co kilka lat to wybiera kogoś kogo kojarzy a jak nie kojarzy to po barwach klubowych wybiera i chuj w imie zasady "było chujowo ale stabilnie a ten nowy to chuj go wie po co ryzykować"
Ojej, a miało być milutko w policji. Mówili jej, że będzie oczkiem w głowie wszystkich policjantów i ruchanie codziennie po służbie, a okazało się, że trzeba raczki ubrudzić.
DonVictorioVittutis napisał/a:
W wolnym kraju dostaje się tylko 60 procent wypracowanej wypłaty
Dokładnie. Jakby Polak dostał 5000 w łapę i zaraz musiał zapierdalać do ZUS oddać z tego 2000 to dopiero by się wkurwił... a tak to większość nawet nie wie, że kwota Brutto to nie do końca Brutto...
u nas wystarczy rzucić plebsowi zasiłeczki i już wszyscy na wiejskiej zadowoleni bo mają wyborców a chwile potem płacz bo każdy kto ma łeb na karku pakuje walizki.
Polacy wyjeżdżają za pracą za granice, france chyba już nie mają gdzie wyjechać, więc wyłażą protestować.
up Velture, ja nie twierdze, że ogólnie są super i ah oh. Tylko pije do typów co ich porównują do jakiś zamieszek typu Londyn przed olimpiadą. Nie wiem, może ich przodkowie pracowali tam gdzie kiedyś rutkowski i mają ciągoty.
Goście zrobili zajebistą rysę na polityce elit europejskich. Nie da się udawać już, że nie ma tematu. Nie wszystkich, ba dużej części obywateli kierunek się nie podoba i żadne pierdolenie, że jest super nie przejdzie na poważnie. Kolejny prezydencik poleci po jednej kadencji i chuj, trzeba wierzyć, że w końcu coś się ruszy w pustych głowach na zachodzie. Jak we Francji zajdzie taka zmiana jak np. we Włoszech to ci bezzębni albo chorzy na goleń kolesie i reszta ekipy mają pojechane. Przyjdą inni i też pewnie będą kraść i robić z nas debili, ale przynajmniej tych starych pedałów wykoszą.
A to, że wybieramy tych samych złodziei przez 30 lat to nie przypadek i nie zwalał bym tego tylko na ludzką głupotę. Też, ale główne przyczyny są poważniejsze, ale to pewnie sam wiesz dobrze i nie ma sensu strzępić ryja. Oni chodziarz coś robią realnego, a nie pierdolą tylko jak cioty na jakiś forach jak jest chujowo.
Goście zrobili zajebistą rysę na polityce elit europejskich. Nie da się udawać już, że nie ma tematu. Nie wszystkich, ba dużej części obywateli kierunek się nie podoba i żadne pierdolenie, że jest super nie przejdzie na poważnie. Kolejny prezydencik poleci po jednej kadencji i chuj, trzeba wierzyć, że w końcu coś się ruszy w pustych głowach na zachodzie. Jak we Francji zajdzie taka zmiana jak np. we Włoszech to ci bezzębni albo chorzy na goleń kolesie i reszta ekipy mają pojechane. Przyjdą inni i też pewnie będą kraść i robić z nas debili, ale przynajmniej tych starych pedałów wykoszą.
A to, że wybieramy tych samych złodziei przez 30 lat to nie przypadek i nie zwalał bym tego tylko na ludzką głupotę. Też, ale główne przyczyny są poważniejsze, ale to pewnie sam wiesz dobrze i nie ma sensu strzępić ryja. Oni chodziarz coś robią realnego, a nie pierdolą tylko jak cioty na jakiś forach jak jest chujowo.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów