Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
czy koleś zejdzie z tego roweru i przeprowadzi go przez pasy czy będzie na nim jechał jeżeli znajdzie się idiota to i tak w niego jebnie! O jakim bezpieczeństwie mowa?
Gdańsk, "bezpieczna" ścieżka rowerowa i przykład prawidłowego parkowania.
Hipokryci pierdoleni!
Naprawdę tego nie rozumiesz?!
Rowerzysta przekracza pasy z kilkukrotnie większą prędkością niż pieszy, a kierowcy mają mniej czasu na reakcję.
Przepis jak najbardziej potrzebny. Jak wspomniał kolega ~Suty_dziobaka, rowerzysta daje kierowcy(oraz sobie) dużo mniej czasu na reakcję w przypadku wtargnięcia na pasy(nawet nieumyślnego) w porównaniu do pieszego. Sprawa nie rozchodzi się głównie o skrzyżowania czy przejścia dla pieszych, które są wyposażone w sygnalizację, ale o takie miejsca gdzie tej sygnalizacji brak. Dla takich miejsc został ten przepis stworzony. Można by się ewentualnie wykłócać o przejścia z sygnalizacją, ale takie występują w miastach, a w miastach powinny być ścieżki rowerowe i odpowiadające im przejazdy rowerowe, na których z roweru zsiadać już nie trzeba.
pilnują kitajców w tym miejscu
no kurwaaaa....
czy koleś zejdzie z tego roweru i przeprowadzi go przez pasy czy będzie na nim jechał jeżeli znajdzie się idiota to i tak w niego jebnie! O jakim bezpieczeństwie mowa?
Gdańsk, "bezpieczna" ścieżka rowerowa i przykład prawidłowego parkowania.
Hipokryci pierdoleni!
Obrazek
@tomaszszlega
Przepis jak najbardziej potrzebny. Jak wspomniał kolega ~Suty_dziobaka, rowerzysta daje kierowcy(oraz sobie) dużo mniej czasu na reakcję w przypadku wtargnięcia na pasy(nawet nieumyślnego) w porównaniu do pieszego. Sprawa nie rozchodzi się głównie o skrzyżowania czy przejścia dla pieszych, które są wyposażone w sygnalizację, ale o takie miejsca gdzie tej sygnalizacji brak. Dla takich miejsc został ten przepis stworzony. Można by się ewentualnie wykłócać o przejścia z sygnalizacją, ale takie występują w miastach, a w miastach powinny być ścieżki rowerowe i odpowiadające im przejazdy rowerowe, na których z roweru zsiadać już nie trzeba.
Tak, zgadzam się. No i jeszcze z domu nie powinno wychodzić się świeżo po kąpieli bo się można przeziębić.
Przepis jest jak najbardziej sensowny.
Proste historie dwie, z autopsji:
mam skręcić w prawo, podjeżdżam pod sygnalizator, zatrzymuję się bo mam czerwone, zaświeca się zielona strzałka więc ruszam i dojeżdżam do pasów po prawej. Ponieważ jest to czteropasmówka z wysepką na środku, a ludzie mający zielone zdążyli dojść dopiero do wysepki - ruszam.
I wpierdala mi się w lewy bok nastoletni baran na rowerze, który jadąc szybko ominął sporą grupę przechodzących.
Nie wiem jak szybko jechał, ale wyhamować przed ruszającym powoli autem ani ominąć go nie dał rady.
Jeszcze oburzenie, bo on miał zielone. Wysiadłem, "nie, kurwa gnoju, zielone na przejściu, to mieli piesi! Ty byś miał, gdyby tu był przejazd dla rowerów, a tak to masz teraz koszty".
Niestety gówniarzowi szybciutko przeszła ochota do dyskusji i spieprzył. Na rowerze, więc raczej poważnie go nie uszkodził.
Drugą stronę medalu też mam przerobioną, bo pewnego razu o mało nie zostałem potrącony przez jakiegoś dziadka gdy przejeżdżałem przejazdem dla rowerów. Różnica była taka, że w tym przypadku był finał z policją w tle i pouczeniem pana kierowcy, czym się różni przejście dla pieszych od przejazdu dla rowerów i jakie są przepisy.
Podzielającym poglądy pana z filmiku może pomoże w zrozumieniu przeczytanie na głos:
Przejście dla pieszych.
Przejazd rowerowy.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów