18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:28
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:16
Przeszczep świńskiego serca
suborg • 2022-01-11, 22:45
Po raz pierwszy lekarze w Stanach Zjednoczonych z powodzeniem przeszczepili serce genetycznie zmodyfikowanej świni człowiekowi.

ukryta treść
Operacja trwała osiem godzin. Według lekarzy pacjent czuje się dobrze: jest podłączony do maszyny serce-płucnej, pierwsze 48 godzin po przeszczepie minęło bez incydentów, a przeszczepione serce już wykonuje swoją pracę "Stwórz nadgarstek, wywórz ciśnienie - to jest jego sercem. To działa i wygląda dobrze”, powiedział kierownik programu centrum transplantacji serca, który przeprowadził operację.
Pacjent zgodził się na eksperymentalną operację, gdyż była to jego jedyna szansa na życie: ze względu na powagę diagnozy nie mógł upomnieć się o serce dawcy człowieka (nie jest określone na co dokładnie chorował Bennett). „Były dwie opcje: umrzeć lub spróbować tego przeszczepu”, powiedział mężczyzna.
Zgłoś
baronturbina 2022-01-11, 22:50 3
A tu info z er em ef ef em.
rmf24.pl/fakty/swiat/newsamp-usa-udany-przeszczep-swinskiego-serca-u-c...
Zgłoś
Józwa 2022-01-11, 22:54 52
No ok, ale kiedy pierwsze serce człowieka dostanie świnia? Prezes już ma swoje lata...
Zgłoś
baronturbina 2022-01-11, 23:05
Józwa napisał/a:

No ok, ale kiedy pierwsze serce człowieka dostanie świnia? Prezes już ma swoje lata...

Z reguły mniejsze świni jest na stole. Chciał byś ojebac pierwiastek prezesa z takiego prosiaczka? Haha
Zgłoś
radek225 2022-01-11, 23:22 5
Jest dla Ciebie nadzieja Suborg - jeszcze trochę i będziesz mógł zostać biorcą mózgu świni modyfikowanej genetycznie. W końcu ustaną te pedalskie i gówniane wrzuty na hardzie.

"Najlepszą formą obrony jest atak" - Adolf Hitler
Zgłoś
lakiluki 2022-01-11, 23:38
To jest przyszłość, wszystkie "wyznania" świata wypierdalać od nauki. To samo z IVF !
Zgłoś
jozue 2022-01-11, 23:46 3
przecież serce świni ma inne parametry niż ludzkie, to chuja prawda jest że ma podobne świnia organy do człowieka, są pewne drobne niuanse tego typu że to lata świetlne różnicy są w rzeczywistości, pewnie maszyna za niego pompuje bardziej i umrze jak odłączą go. Miałem 5 z biologi w podstawówce wiem co muwie
Zgłoś
LaChupacabra 2022-01-12, 0:02 11
Zgłoś
jacek44 2022-01-12, 0:23 1
Czy to oznacza, że ta genetycznie modyfikowana świnia nie żyje? Prokop się zapłacze.
Zgłoś
Mgmacius 2022-01-12, 0:25
A potem będzie zdziwko jak kolejna fajna choroba przejdzie na ludzi. Ale co tam…
Zgłoś
plastic 2022-01-12, 0:39 14
tutaj zdjęcie tej świni:

jozue napisał/a:

przecież serce świni ma inne parametry niż ludzkie, to chuja prawda jest że ma podobne świnia organy do człowieka, są pewne drobne niuanse tego typu że to lata świetlne różnicy są w rzeczywistości, pewnie maszyna za niego pompuje bardziej i umrze jak odłączą go. Miałem 5 z biologi w podstawówce wiem co muwie

ja ci wieże...
Zgłoś
Tryper 2022-01-12, 3:39
A chuja też przeszczepią od świni?

Zawsze stoi.
Zgłoś
pro_avenger 2022-01-12, 6:27 2
Większość polityków jest już po tym zabiegu.
Zgłoś
7wporzondku 2022-01-12, 6:42 3
jozue napisał/a:

Jak miałeś pione to szacunek i tez ci wieze
Zgłoś
deMiguel 2022-01-12, 7:39 3
Jestem zdziwiony, że jeszcze nikt tego tu nie wrzucił XD
3:56
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów