📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
🔥
Składanka traktorów zagłady i maszyn rolniczych
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Kurwa ale furki zajebiste...Jeździł bym
Buspasy, to objaw debilizmu.
dla mnie jedyna przewaga komunikacji miejskiej nad samochodem, to mozliwosc jezdzenia po pijaku. wiecej zalet nie stwierdzilem.
amb, za bilet miesięczny płaci się mniej niż za miesiąc jeżdżenia stałą trasą autem.
@Up
No, za miesieczny odcinek 20km, mozna placic nawet 400/500zl, a bilecik miesieczny to wydatek... 50(100)zl?
No, za miesieczny odcinek 20km, mozna placic nawet 400/500zl, a bilecik miesieczny to wydatek... 50(100)zl?
Już to widzę jak pas dla busów jest pusty. Chyba musiałby stać się cud żeby wszyscy kierowcy zachowywali kulturę na drodze i nie wjeżdżali na pas przeznaczony dla autobusów.
@up
Pragnę zauważyć, że filmik nie był na zamówienie Polaków, tylko Duńczyków. Kultura na drodze na zachodzie jest nieporównywalna z tym co mamy tutaj (jazda na krzywy ryj, itp itd)
Pragnę zauważyć, że filmik nie był na zamówienie Polaków, tylko Duńczyków. Kultura na drodze na zachodzie jest nieporównywalna z tym co mamy tutaj (jazda na krzywy ryj, itp itd)
@~marnotrawna
Zależy czym się jeździ, są tańsze warianty, zwłaszcza motocykle. Jeżdżąc Hondą Shadow 500 (regularnie) płacę ok. 20% mniej niż kiedy jeździłem ZTM
Zależy czym się jeździ, są tańsze warianty, zwłaszcza motocykle. Jeżdżąc Hondą Shadow 500 (regularnie) płacę ok. 20% mniej niż kiedy jeździłem ZTM
szymek61 napisał/a:
amb, za bilet miesięczny płaci się mniej niż za miesiąc jeżdżenia stałą trasą autem.
Niekoniecznie. Przynajmniej nie w moim przypadku.
Do pracy mam ~3,5km. Mieszkam w Lublinie, zniżek studenckich już nie mam. Cena normalnego biletu to 2,80zł. Więc wypad i powrót z pracy 5,60zł. Razy np. 14 dni pracujących w miesiącu = 78zł.
Auto mam w benzynie. Średnio za 50zł robię 100km po mieście. 100km to 28 podróży, czyli 14 dni pracujących.
Nie dość, że w mojej sytuacji bardziej opłaca mi się dojeżdżać do pracy samochodem w benzynie (sic!), to:
-nie muszę iść i czekać na przystanku
-stać w zatłoczonym autobusie w godzinach porannego i popołudniowego szczytu
-grzać się w tym piekarniku podczas upałów jak np. dziś lub wczoraj
-no i podróż autem do pracy zajmuje mi jakieś 10-12 minut tylko
ej a jeśli kupię sobie busa to będę mógł jeździć bus pasem ? ( np takiego ikarusa 293, co ma 22 metry)
Wole jechac godzine dluzej ferrari 599 gtb niz zjebanym busem
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów