Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
no widzisz ja np. mnialem okazje strzelac z breneki, czarno prochowca i skalkowki ;D ale to jest zalezne od mozliwosci kogos bo ja lubie sobie po lesie z nozem pobiegac ;DCiekawe ile ludzi z forum trzymała w rękach broń palną ..
nie mówiąc już o strzelaniu i umiejętności obsługi.
Każdy powinien posiąść tą umiejętność !!
Dobra bez spiny, co to jest?
To jest tłumik, tyle, że płomienia, a nie dźwięku
Ciekawe ile ludzi z forum trzymała w rękach broń palną ..
nie mówiąc już o strzelaniu i umiejętności obsługi.
Każdy powinien posiąść tą umiejętność !!
Ja to tylko kbk ak ms i ch..... Beryl , który po kilku upadkach miał tak rozkalibrowane przyrządy , że ciężko nieraz było coś trafić.
Zajebista sprawa, bo o ile na początku to była macanka na całego (spojenie łonowe <3), to po 2-3 razach wszyscy już poważnieli i do dziś nie tylko pamiętam jak robić RKO, ale również nie czuję strachu przed udzieleniem pierwszej pomocy (byłem nawet w korpusie medycznym EURO we Wrocławiu jako wolontariusz).
Na manekinach niby dowiadujesz się co i jak, ale zrobienie RKO na żywym pacjencie będzie stanowić dla Ciebie barierę. Dlatego polecam przećwiczyć na partnerce//dziewczynie/kochance/żonie (i vice versa). W przyszłości będzie wam łatwiej i nie tak strasznie
Na manekinach niby dowiadujesz się co i jak, ale zrobienie RKO na żywym pacjencie będzie stanowić dla Ciebie barierę. Dlatego polecam przećwiczyć na partnerce//dziewczynie/kochance/żonie (i vice versa). W przyszłości będzie wam łatwiej i nie tak strasznie
Nie powinno się ćwiczyć prawdziwego RKO na przytomnym pacjencie. Będzie on stawiał opór fizyczny większy niż pacjent nieprzytomny co może spowodować połamanie żeber. Później będzie "ale przecież wcześniej ucisk 4 cm był okej a teraz połamałem koleżankę/kolegę przy 2 cm :-<"
Od tego co fantomy z wyznacznikami głębokości uciśnięć, oporem, systemem łamania żeber i odgłosem pompowania w płuca/żołądek żeby na przytomnych ludziach nie ćwiczyć.
W szkole powinny być tylko dwa podstawowe przedmioty, P.O. i historia by wiedzieć jak i do kogo strzelać.
Szacunek dla nich oraz zazdrość z mojej strony.
Rozumiem, że to tylko taki żart, wyrażenie podziwu, że u nich PO tak wygląda... w przeciwnym razie chciałbyś hodować społeczeństwo debili.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów