Jakie są moje poglądy polityczne? Pierdolę wszystko co ma i miało związek z AWS, SLD, PSL, UPR oraz partią kobiet., Witaj na Sadisticu. Tu każdy gimbus jest weteranem wojny w Wietnamie i specjalistą od wszystkiego. "Ile czasu to wytrzyma? Pęknie od wstrząsów".
Tak kurwa, bo firmy zbrojeniowe czerpią wiedzę z call of duty.
Ale ty głupi jesteś. Widziałeś jakiś pistolet półautomatyczny (z filmu chyba Glock17) lub automatyczny (w przypadku bliźniaka z filmu Glock18) żeby działał bez systemu blowback? Chyba tylko w sklepie z zabawkami.
Chryste panie co za dzban.
A no dzban i to jaki!
Znam ten przypadek z licznych imprez asg na ktore niegdyś chętnie uczęszczałem. Zleci ci się właśnie taka banda ekspertów i zaczynają dywagować na temat swoich replik tak jakby to była ostra broń a oni są jedynymi i prawdziwymi powiernikami najświętszych praw i wiedzy o niej.
A wiem to stąd właśnie że tylko w replikach asg występuje blowback i nikt o zdrowych zmysłach i zdrowiu nie użyłby tego terminu w odniesieniu do broni ostrej bo to jest jawne podłożenie się.
I właśnie z tego powodu kilka lat temu opuściłem to środowisko ponieważ bolało mnie to pierdolenie, specjalistów od pistoletów na kulki
Jak pistolet jest w systemie blowback, a na taki wygląda, to przy dobrym pierdolnięciu powrotnym lufy uszkodzi ekran. Głupi i drogi gadżecik dla gówniarzy z bogatymi tatusiami.
Wszystko spoko tylko ciekawe ile wstrząsów od wystrzałów wytrzyma ta elektronika.
Jak pistolet jest w systemie blowback, a na taki wygląda, to przy dobrym pierdolnięciu powrotnym lufy uszkodzi ekran. Głupi i drogi gadżecik dla gówniarzy z bogatymi tatusiami.
==============================================Pojebało ci się synek... blowback to system stosowany w replikach ASG i wiatrówkach (część gazu CO2 lub GreenGas idzie na tłok umieszczony w zamku aby symulować zachowanie prawdziwej broni)
W broni palnej nie ma czegoś takiego jak blowback.. jest naturalny odrzut zamka spowodowany wystrzałem.... (potem ryglowanie zamka przez przekoszenie lufy)
Reszta u góry też pierdoli
Po Polsku zamek swobodny a po angielsku, kto by się spodziewał "blowback"