📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:49
🔥
Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
- teraz popularne
mój ojciec był leśniczym i zawsze nam powtarzał, że chrabąszcze to jebane szkodniki, bo opierdalają drzewa z liści. kupował nam nawet paletki w maju, żebyśmy z bratem napierdalali tę szarańczę wychowani w nienawiści do chrabąszczy!
chrabąszcze pożerają również komary. W mojej okolicy lata tego strasznie dużo ale jakość drzewom nie szkodziły.
Dymekx napisał/a:
chrabąszcze pożerają również komary. W mojej okolicy lata tego strasznie dużo ale jakość drzewom nie szkodziły.
gówno prawda, otóż:
Chrabąszcz żywi się liśćmi różnych drzew liściastych (drzewa owocowe, wierzby, brzozy, buki, dęby i inne), a jego larwy są typowymi polifagami żerują na korzeniach roślin zielnych, krzewów i drzew; mogą uszkadzać system korzeniowy młodych roślin, w burakach i bulwach ziemniaka wygryzają dziury; z punktu widzenia człowieka są szkodnikami szkółek, upraw oraz trawników. Najmniej szkodliwe są larwy w pierwszym i drugim stadium L1 i L2 (pierwsza i druga wylinka), żywią się głównie butwiejącymi resztkami roślinnymi i korzeniami, dopiero w ostatnim stadium L3 (trzecia wylinka) podgryzają żywe rośliny.
@up
Dzisiaj dowiedziałem się więcej o chrabąszczach niż przez wszystkie lata swojej edukacji.
DZIĘKI
PS. Mówię prawdę Sadistic bawi i uczy.
Dzisiaj dowiedziałem się więcej o chrabąszczach niż przez wszystkie lata swojej edukacji.
DZIĘKI
PS. Mówię prawdę Sadistic bawi i uczy.
Chrabąszcze na propsie, jebać tych co za plecami hodują ptaszniki. [piwo]
Który to Ty?
Kojarzy mi się z walką Burneika vs Najman,ale co ja tam mogę wiedzieć.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów