Ork.Fajny, uuu, post-sowieci
Mówisz, żem troll, a sam pierdolisz takie głupoty, że to tylko pod trolling podchodzi. Rosjanie utożsamiają się ze swoją historią i starają się kontynuować chlubne tradycje przodków i nie powtarzać niechlubnych. A to o co ci chodziło nazywa się "homo-sovieticus" i jest gatunkiem zagrożonym wyginięciem - spotkasz go do dziś w każdym kraju post-komunistycznym i z każdym dniem jest ich coraz mniej.
No i prosimy o zródła tych jakże fascynujących twierdzeń jakoby Rosjan dziś nie było
. Słuchamy ciebie bardzo uważnie, czekamy na wypowiedzi historyków, antropologów i reszty. Bo jak na razie ten obraz co tu przedstawiłeś ni jak ma się do tego kim są obecni Rosjanie.
No i udowodnij mi, że wydanie broni chłopom i chujowe rządy i potem dowodzenie Cara Mikołaja II nie były gwoździem do trumny i dały początek rewolucji.
Dymekx, ale że przed 1917 to Rosja przodowała na świecie i była jedynym porządnym konkurentem dla Imperium Brytyjskiego to ty wiedz. O ile historia najnowsza u nich średnio "błyszczy" to i tak trzeba pamiętać, że Drugą Wojnę wygrali Sowieci (bohaterska obrona Moskwy, bitwa pod Stalingradem, Operacja Bagration, zdobycie Berlina to tylko 4 i inne wspaniałe sukcesy - no i pamiętaj, że do 1944 ZSRR prawie nic nie dostał w ramach Lend-Lease więc wszystkie te kluczowe zwycięstwa wygrali sami), podbój kosmosu (pierwszy satelita, organizm, człowiek, kobieta
, stacja kosmiczna MIR), sukcesy w dziedzinie broni można liczyć w miliony. Oprócz tego mnóstwo osiągnięć w dziedzinie medycyny i techniki. Więc nawet w czasie komuny, czyli najchujowszych czasach w ichniej historii, mieli oni sukcesy i odkrycia z których do dziś korzystamy...
Aż strach pomyśleć co będzie, jeśli do władzy dojdzie u nich kolejny Piotr I Wielki i znów zreformuje kraj...
Ogólnie dziwi mnie ta nienawiść i wręcz fetysz w atakowaniu Rosji i próbowaniu zdyskredytować wszystkich ich zasług, przypominając z uporem maniaka i wykorzystywaniu 70 ostatnich lat, żeby opluć i upodlić naród, który nie raz nie dwa pokazał swoją siłę o której Polacy mogą tylko marzyć. Dla was widzę historia Rosji zaczyna się w 1920 a kończy w 1989 i ignorujecie nawet fakt, że dziś przeciętny Rosjanin, który nacierpiał się 10x więcej od przeciętnego Polaka i miał REALNY socjalizm, a nie jakąś Polską podróbkę w której obywatele stali pod hotelem International i wymieniali turystom dolary, zarabia dziś więcej od przeciętnego Polaka, mimo, że ani Unia, ani hameryka ani nikt inny mu nie sypnął groszem na rozwój. O proszę, dam taki wykresik:
Rosja nawet dziś do wszystkiego dochodzi z trudem ale sama i nie polega na dotacjach z UE, które dla Polaków są trzonem inwestycyjnym i nawet byle centrum sportu w Oleśnie śląskim w 60% było opłacone przez Unię.
Ale uwaga, w jednym Polacy przodują na świecie, że nawet USA czyści nam buty! Ilość osobówek na 1000 mieszkańców!
Zawsze się dziwiłem jakim kurwa cudem na osiedlu gdzie mieszałem we Wrocławiu już nawet trawniki są zajęte, a w UK na 10 mieszkań jest jeden samochód... Gratulacje Polacy, narzekacie, że was na nic nie stać a macie po 3 samochody na rodzinę
Na takie coś nawet amerykanie nie mogą sobie pozwolić, ale was stać