Ranking szkodliwości narkotyków ze względu na szkodliwość na przyjmującego i otoczenia. Myślę, że pierwsze miejsce bardzo was zaskoczy
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Śmiesza mnie te wasze słupki, czemu nie wspomnicie że alkohol zażywa jakieś 80% ludności świata, a te narkotyki może z 10%?
Od kiedy alkohol to narkotyk?
Poza tym zestawienie zabawne, jak wszystkie... gdyby heroina, kokaina cyz inne gowno bylo powszechnie dostepne i legalne jak wodeczka, przykladowo na kasie w Biedronce, kolo stoiska z gumami, to zestawienie wygladaloby zupelniei inaczej...
Poza tym zestawienie zabawne, jak wszystkie... gdyby heroina, kokaina cyz inne gowno bylo powszechnie dostepne i legalne jak wodeczka, przykladowo na kasie w Biedronce, kolo stoiska z gumami, to zestawienie wygladaloby zupelniei inaczej...
Powinno być substancje psychoaktywne. Nie wierze że feta mniej szkodzi niż szlugi. Jebie FEJKIEM
d1abol napisał/a:
Od kiedy alkohol to narkotyk?
a to dopiero teraz się dowiedziałeś, że alkohol to narkotyk ? widocznie mało wiesz o życiu. Gdybyś nie był takim ignorantem i nie szedł za stadem jak bezmyślna owca to byświedział, że spożywanie go przez ogromną ilość ludzi na świecie nie czyni go lekiem. Znajdź sobie niezależne badania w internecie i z nich się wszystkiego dowiesz
TRQPL napisał/a:
Powinno być substancje psychoaktywne. Nie wierze że feta mniej szkodzi niż szlugi. Jebie FEJKIEM
Feta szkodzi mniej niż szlugi ale uwzględniając szkody dla ciebie i otoczenia. Bo jak chodzisz nafetowany to nikomu krzywdy nie robisz, masz po prostu więcej energii i twój mózg pracuje na wyższych obrotach. A przy papierosach dochodzi jeszcze bierne palenia, ktore jak wiadomo jest bardziej szkodliwe niz samo palenie. Zauważ również, że szkodliwość dla użytkownika jest wyższa w przypadku amfetaminy
Hahaha najbardziej śmieszą mnie ludzie, którzy napierdalają na takich co zapalą sobie skręta raz na jakiś czas a sami co weekend napierdalają w gaz bo przecież narkotyki takie złe a alkohol taki pożyteczny i pożywny kurwa i jeszcze wielkie zdziwienie, że alkohol to też narkotyk (substancja psychoaktywna).
Dokładnie tak.
devilatko napisał/a:
Według WHO alkohol to narkotyk, ponieważ wpływa na świadomość.
Dokładnie tak.
Wrzuciłeś tabele ale nie napisałeś na jakiej podstawie uzyskano takie wyniki. Jestem pewien ze gdyby wziąć 2 osoby i jednemu dawać przez miesiąc here a drugiemu alko powiedzmy 2 razy w tygodniu, to osoba nr 1 uzależni się od heroiny a osoba nr 2 nie uzalezni sie od alkoholu. W wakacje chyba jak każdy pije więcej i gdymym zamiast alkoholu zaczal brac here to teraz by mnie tu nie było.
mateuszmatel, mój kolega uzależnił się od alko w ferie zimowe, kiedy codziennie wieczorem kupowaliśmy piwka i piliśmy bądź wychodziliśmy do baru. Praktycznie dzień w dzień przez 2 tygodnie. Czasem kończyło się na trzech złocistych, czasem na ośmiu. Teraz kolega jest uzależniony, można powiedzieć, że jest alkoholikiem. Te ferie zdarzyły się 5 lat temu, od tamtego czasu jest alkoholikiem. Więc to nie jest tak jak mówisz. To bardziej złożona kwestia, ale wiemy jakie substancje uzależniają najsilniej.
#1 nikotyna - prawdopodobieństwo uzależnienia 100/100
#8 alkohol 81.85.100
#12 kofeina 72.01/100
#14 marihuana 21.16/100
Wzięte ze strony o uzależnieniach:
addictionrecoverybasics.com/am-i-stupid-or-is-this-list-of-the-18-most...
#1 nikotyna - prawdopodobieństwo uzależnienia 100/100
#8 alkohol 81.85.100
#12 kofeina 72.01/100
#14 marihuana 21.16/100
Wzięte ze strony o uzależnieniach:
addictionrecoverybasics.com/am-i-stupid-or-is-this-list-of-the-18-most...
Muszę zapamiętać tę chwile, bo to jeden z niewielu przypadków, kiedy daję wiesiorsowi piwo.
Zarammoth, widzisz nawet nie zgadzając się w kwestiach religii, polityki czy muzyki można dojść do porozumienia w jakimkolwiek innym temacie
mefedron prawie na ostatnim miejscu xDDDDD to chyba ranking przeprowadzony przez jakiegos uloma
Kurwa, co za idiota wkleja takie wykresy. Chcesz ćpać to ćpaj, ale się nie usprawiedliwiaj.
Ćpuny, grubasy, palacze i alkoholicy powinni płacić wyższe składki zdrowotne. Poza tym powinni mieć to wjebane w dowodzie, skoro mają wyjebane na siebie i rodzinę to społeczeństwo też powinno ich jebać.
Btw. zapomniałeś o kurwa krokokurwadylu z CCCP.
Ćpuny, grubasy, palacze i alkoholicy powinni płacić wyższe składki zdrowotne. Poza tym powinni mieć to wjebane w dowodzie, skoro mają wyjebane na siebie i rodzinę to społeczeństwo też powinno ich jebać.
Btw. zapomniałeś o kurwa krokokurwadylu z CCCP.
Chyba kogoś poniosła fantazja, i to nie żle. Papierosy to nie jest substancja psychoaktywna. 1 miejsce bezapelacyjnie hera, później crack, 3 meta. Alkohol jest narkotykiem, to nie ulega wątpliwości. Jednak spożywa go wielu a tylko pewien procent się uzależnia, Poza tym można funkcjonować w miarę normalnie przez długie lata nadużywając go, natomiast powyższe robią z człowieka zombie po maks. 2- 3 latach. Regularne używane to niemal pewne uzależnienie. Później koks ze wzgl. na silniejsze od alkoholu właściwości uzależniające i wysoką cenę. Potem Alko głównie przez skalę zjawiska.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów