Ten szczur zjadłby w całości waszego jebanego jorka, chihuahuę czy innego buldoga francuskiego. Szacun dla prawdziwego kocura
Z buldogiem nie trafiles, bardzo mocne szczeki i nie jest strachliwy, popatrz sobie po internecie. Fajny pies ale ze wzgledu ze szuczna rasa bardzo krotko zyje.
Do tego właśnie stworzony jest kot - do łapania gryzoni, które niszczyły ludzkie zbiory i które roznosiły choroby. Ludzkość w zamian odwdzięczyła się kotom tym, że urządziła im w średniowieczu to samo, co pół milenium później Hitler żydom, cyganom i innym nacjom i narodom. Koty w średniowieczu były na skraju wyginięcia w Europie ponieważ dzieciojeby i inne skurwysyny grzmiały z ambon w kościołach, że każdego kota zamieszkuje szatan, a samo posiadanie kota mogło rzucić cień podejrzenia, że jesteś czarownicą, czarnoksiężnikiem i wysłać Cię na stos. Zabrakło kotów, szczury, myszy mnożyły się na potęgę, a na nich żerowały pchły będące wektorem dżumy. Między innymi dzięki kościółkowym hochsztaplerom, którzy prali mózgi chłopom upadło średniowiecze w Europie, ponieważ dżuma wysłała niemal całą populację Europy do piachu. A wystarczyło tylko nie niepokoić kitku i dać im biegać bez skrępowania po śmierdzących, brudnych średniowiecznych ulicach i zakamarkach.
Naciągana teoria, skąd np dżuma w starożytności, np w Egipcie, gdzie kot jest święty, albo w czasach współczesnych?
Dużo bardziej prawdopodobne, że kocur, bo rudy (genetyka).
Ciekawa teza. Mam rudą kotkę.
Dużo bardziej prawdopodobne, że kocur, bo rudy (genetyka).
No Ci powiem że nie masz racji, Kocury są rude ale w pełni, mieszane kolory, a już na pewno trikoloria to domena Kotek
Poczytaj sobie w necie, ciekawostka warta uwagi.
Pozdro
No Ci powiem że nie masz racji, Kocury są rude ale w pełni, mieszane kolory, a już na pewno trikoloria to domena Kotek
Poczytaj sobie w necie, ciekawostka warta uwagi.
Pozdro
Ten nie jest tricolor, tylko rudy, to go innego. O szyldkretowych kotkach to wiem, dzięki.
Ciekawa teza. Mam rudą kotkę.
To gratulacje, trafiła Ci się dosyć rzadko spotykana wariacja genów. Z kolorem rudym.u kotów to jest tak w uproszczeniu, że aby kocur był rudy, wystarczy gen "rudości" u jednego z rodziców, a żeby kotka była - u obojga, poniewaz jest to gen recesywny. Dlatego o wiele częściej spotyka się rude kocury, ale kocice też się zdarzają, tylko znacznie rzadziej.
Za to koty o umaszczeniu tricolor lub szyldkretowe to wyłącznie kocice.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów