Policeman -na Warszafke czy tam poznan to sobie mozesz pluc,ale wara mi od mojego Gdanska ! Pewnie zazdroscisz ludziom z 3-miasta,ze twoich starych nie stac bylo na kupno mieszkania w bloku w miescie i musisz pisac hejty z podgrodzia wielkiego ,5 km od skrzeszewa górnego,14 km od torunia
I huja wiesz,jacy sa ludzie - ja mieszkam na Oruni Górnej i co tydzien odbywa sie tu albo jakis festyn rodzinny,albo koncert szant,albo jeszcze co innego- kto chce ten przychodzi,wiekszosc ludzi sie tutaj zna i jest bezpiecznie. Jasne,sa dzielnice,np Nowy Port,czy Stogi,gdzie lepiej po 20 sie nie zapuszczac,ale takie dzielnice sa w kazdym miescie,na calym swiecie. PRzestan wiec pisac,tępa dzido,ze ludzie w Warszawie i Gdansku sa tacy sami,bo nie sa - w Gdansku jeszcze nigdy nikt mnie nie okradl,a przeprowadzilem sie tu w 2001 roku. Nigdy nikt na mnie nie trąbił na drodze,ludzie sa spokojni,bo wiedza,ze nie ma tutaj wyscigu szczurow,ze jak ktos chce byc milionerem ,z mafią na karku,to musi do warszafki wypierdalac,bo tutaj tego nie ma. Jesli natomiast chcesz wiesc spokojne zycie,za pensje powyzej 2000 tysiecy ( nie do pomyslenia w twojej wiosce,co nie ? ) to jest to miasto dla ciebie - z tym,ze musisz byc w miare wychowany i w miare spokojny,bo jak nie,to predzej czy pozniej ludzie cie zweryfikują
Mieszkam w spokojnej dzielnicy domkow jednorodzinnych,kazdy sie tu zna,pozyczam pieniadze sąsiadom,oni pozyczaja mi,zapraszamy sie raz na miesiac na grilla i jest git - nie wyobgrazam sobie mieszkac w zawalonej gównem Warszawce,Poznaniu,gdzie mieszkaja wujkowie mojej zony,ktorzy chcieli wychujać reszte rodziny,udajac ze zmarła babcia nie zostawila zadnych pieniedzy -okazalo sie,ze zostawila 50 tysiecy do podzialu na 4 dzieci,a jeden chuj z Poznania zagarnal wszystko dla siebie i udawal ze nie wie o co chodzi- zatem plotki o poznaniakach sa w miare trafne,choc nie mozna szufladkowac wszystkich. Pozdrawiam ze slonecznego Gdanska,jade do jetlitkowa sie poopalac,a ty dalej twkij w swoim pokoju 2x2 metry i hejtuj ludzi na sadisticu :* Milych wakacji