📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
To musi być jakiś tam LGBT
Widzę że tam nadal mają czarno-białe telewizory i nie widzą w reklamach, że można inny kolor zamówić. Ewentualnie wszystko w leasingu.
@up
Czasem ludzie kupują biały samochód bo jest tańszy niż z jakimś lakierem i mają wyjebane.
Czasem ludzie kupują biały samochód bo jest tańszy niż z jakimś lakierem i mają wyjebane.
Qrrrrw jego mac ! Wszystkie białe !!!! Jakaś sekta ?
w cieplych krajach to ma troche uzasadnienie - bialy sie troche mniej nagrzewa na sloncu, najmocniej sie grzeje niebieski (nie czarny, ale nie chce mi sie tlumaczyc czemu, fizyka)
IOI napisał/a:
w cieplych krajach to ma troche uzasadnienie - bialy sie troche mniej nagrzewa na sloncu, najmocniej sie grzeje niebieski (nie czarny, ale nie chce mi sie tlumaczyc czemu, fizyka)
No to wytłumacz mi dlaczego niby niebieski ma się nagrzewać bardziej od czarnego, skoro odbija niebieską barwę (więc pochłania mniejszą część promieniowania podczerwonego).
Ewentualnie jakiś link do RZETELNYCH badań.
piero2224 napisał/a:
No to wytłumacz mi dlaczego niby niebieski ma się nagrzewać bardziej od czarnego, skoro odbija niebieską barwę (więc pochłania mniejszą część promieniowania podczerwonego).
źródło: "Trust me bro"
Zaparkował czy tak do teraz go przepychają?
nie jestem w stanie oglądać takich filmików, po prostu nie mam cierpliwości. Nawet hard to przy tym chuj.
Velture napisał/a:
@up
Oj chyba minęły te czasy że biały był tańszy, teraz jest moda na białe i np. u volkswagena biały jest za dopłatą a tylko szary jest bez.
piero2224 napisał/a:
Link do rzetelnych badań? Naprawdę? Tego uczono mnie na fizyce w podstawówce. Promieniowanie UV w dupie ma twój kolor niebieski. UV odbija się od kolorów tak jak promienie widzialne czyli im jaśniejszy kolor tym więcej promieniowania odbija. Dlatego też okulary z filtrem UV polecane są na narty bo choćbyś schował się pod parasolem od słońca to promieniowanie UV wali też mocno od śniegu.
Nie rozumem tego. Parkowanie tyłem jest w brew pozorom dużo prostsze niż przodem. Tyłem parkując, kierujący ma lepszą kontrolę nad pojazdem, moim zdaniem oczywiście. To co się odwala na filmach jak ludzie parkują to jakaś tragedia jest.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów