- Za mojej młodości abdykował papież!!!
- A co to było "papież" dziadku?
Kiedyś tak będzie wyglądać nasza rozmowa z wnuczkami:
Polska jest teraz krajem takim jakim jest ponieważ rodzice nasi mieli religję w szkołach
Kiedyś tak będzie wyglądać nasza rozmowa z wnuczkami:
To ciekawe?! Polska jest teraz krajem takim jakim jest ponieważ rodzice nasi mieli religję w szkołach i zostali wychowani w religi w chrześcijańskiej i zostały im wyuczone morały które uznajemy teraz za normę. Dla hejterów i pseudoateistów chcie tylko powiedzieć, że mimo że bóg nie istnieje to większość ludzi potrzebuje w coś wierzyć i dlatego tysiące lat temu człowiek stworzył religię. Na szczęście widzę że jest jeszcze dużo ludzi którzy uznają morały religii chrześcijańskiej. Jak słyszę tych baranów co mówią że biblia to bajka to rece mi opadają. Biblia przedstawia historyjki które obrazują wartości które powinniśmy przestrzegac, ma nauczyć ludzi co jest dobre a co złe. Tsk, nie ma gadającego węża, to tylko przedstawienie. Dzieki chrześcianizmie mamy co roku kilka świąt gdzie spotykają się rodziny i sobie jedzą, piją i bawią sie, mamy karnawał, nie nosimy turbanów, możemy oglądać gołe nogi i pępki fajnych lasek w lato, możemy jeść boczek, wiemy co to znaczy nie zabijaj i nie kradnij. Gdybym ja w boga wierzył to dziękował bym mu że jesteśmy krajem chrześcijańskim, mimo tych zgwałconych kilku dzieci, a nie mulimskim albo jeszcze niewiadomo czym.
wojujący ateista to najbardziej wkurwiająca forma ekstremisty religijnego