Dwie mocne sceny z ekranizacji "Rozmów z katem" z fantastycznym Piotrem Fronczewskim w roli Jurgena Stroopa. Ogólnie polecam obejrzeć cały spektakl, bo tytułowy "kat" szczegółowo i bez skrupułów opisuje przebieg likwidacji Żydów z warszawskiego getta.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:49
🔥
Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
- teraz popularne
'Rozmowy z katem' - jak dla mnie ścisła czołówka w osobistym rankingu ulubionych książek. Po prostu genialna. Na pewno jeszcze do niej wrócę. Żadna inna książka nie wywarła na mnie takiego wrażenia, jak ta.
Książka fajna i była dozwolona przez ruskich za komuny bo o złych niemcach. Jest o Żydach bo opowiada o zniszczeniu ich getta. Fajna o tym powstaniu książka to "Zdążyć przed Panem Bogiem" Hanny Krall. Krótka więc nawet wszyscy półanalfabeci dadzą radę zmęczyć na kiblu przy sraniu.
Polecam też zajebistą książkę o powstaniu warszawskim Mirona Białoszewskieg "Pamiętnik z powstania warszawskiego". Najlepiej pokazuje jak tam wtedy było moim zdaniem, bo bez wzniosłego pierdolenia i srania po krzakach.
Polecam też zajebistą książkę o powstaniu warszawskim Mirona Białoszewskieg "Pamiętnik z powstania warszawskiego". Najlepiej pokazuje jak tam wtedy było moim zdaniem, bo bez wzniosłego pierdolenia i srania po krzakach.
Jakby ktoś chciał link do całego spektaklu.
veoh.com/watch/v6299587ddTg25b6?h1=Rozmowy+z+Katem
veoh.com/watch/v6299587ddTg25b6?h1=Rozmowy+z+Katem
Cytat:
Ogólnie polecam obejrzeć cały spektakl, bo tytułowy "kat" szczegółowo i bez skrupułów opisuje przebieg likwidacji Żydów z warszawskiego getta.
Ogólnie to polecam przeczytać, przyjemna laktura.
Zajebista książka, wciągnęła mnie już po pierwszych stronach.
Do tej książki polecam również przeczytanie "Powstanie '44" Normana Davisa
Tam idealnie przedstawiona jest zagłada żydów
Do tej książki polecam również przeczytanie "Powstanie '44" Normana Davisa
Tam idealnie przedstawiona jest zagłada żydów
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów