Silnik diesla z 1909 roku kleklekleklekle
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jest to co prawda silnik średnioprężny (dlatego wymaga nagrzania), ale który dzisiejszy silnik mógłby odpalić po ponad stu latach od pierwszego uruchomienia? ŻADEN! Dlatego stara technologia mi tak imponuje. Na pohybel euro6! Ps. Gdyby dziś zrobiono na najlepszych dostępnych materiałach taki silnik jaki był montowany dajmy na to w Mercach W124 (wolnossący 300D), to naprawdę możnaby nim przejechać ze 3 MILIONY kilometrów bez poważnej awarii. Szkoda że podejście producentów się zmieniło i traktują klienta jak dojną krowę- 2 lata i auto do huty
W ile sekund rozpędza się do setki ;d?
Działa do dzis, a nie jak większość sprzętów jedynie 2 lata. Widać że nie zaznał kapitalizmu
Takiemu silnikowi to nawet turbina zadziała .. jeszcze wtryski CR , sonda lambda , wszystko do modułu ECU i 14 koni by wydoił na hamowni
PS. Taki silnik To Tak zwany Es ....
PS. Taki silnik To Tak zwany Es ....
@nivr1 uważaj bo zaraz się dowiesz, że jesteś gupi i że kapitalizm to najlepsze co się ludzkości przydarzyło.
Ja takiego palnika używam do rozpalania grilla. Szybko sprawnie i bez smrodu rozpałki.
i jak odpalil wkoncu czy nie ?
I to jest to co mnie fascynuje i do tego wszystkie bebechy na wierzchu, mega rzecz
mam zagęszczarkę z silnikiem diesla i żeby ja w miarę szybko odpalić, też trzeba palnikiem trochę podziałać
ps. era diesla z w123 najlepsza!
ps. era diesla z w123 najlepsza!
"prawie jak passacik w tdi"
odezwali sie ci co jezdza <=1.6 LPG. Gazem to mozesz sobie conajwyzej kotlety w niedziele usmażyć a nie na nim jeździć.
odezwali sie ci co jezdza <=1.6 LPG. Gazem to mozesz sobie conajwyzej kotlety w niedziele usmażyć a nie na nim jeździć.
Pajoresko, Mamy właśnie W124 i samochód ma ponad pół miliona przejechane, a nadal spalanie na dobrym poziomie, a silnik się lekko spocił, a w moim troche nowszym punto 94r już pierścienie rozjebane czyt. bierze olej. duże spalanie, wycieki z uszczelniaczy wału korbowego ogólnie to zewsząd. ale to w końcu benzyna., a nie niezawodny diesel
haha W124 i pol miliona ? mam vivaro 2003 i sie okazało ostatnio u mechanika ze ma najebane 800 blok jest oryginalny, padła skrzynia i turbina DCI FOREVER
dlatego lagune 2 kupilem jeszcz ostatnio- też najebane ponad 400tys
w dupie mam vieśWageny
dlatego lagune 2 kupilem jeszcz ostatnio- też najebane ponad 400tys
w dupie mam vieśWageny
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów