📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:51
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
o ja cię! metal w polu elektromagnetycznym się kręci! Sadistic dokonał przełomowego odkrycia, nazwijmy to roboczo indukcją i może za kilka pokoleń Sadoli ktoś wpadnie na pomysł jak to można wykorzystać
PS z ostatniej chwili: niestety niejaki Faraday nas ubiegł... o jakieś 200 lat
ciekawe czy ten koleś jeszcze żyje biorąc pod uwagę opary rtęci które wygenerował..
Ja osobiście z tej rtęci zrobiłbym drinka dla laoli.
Napęd używane tysiące lat temu w wimanach.
Dojebal bym się tylko do nazwy filmiku . Który powinien brzmieć "Z cyklu sadistic bawi i uczy".
A gdyby tak umieścić wewnątrz tego rondelka kanalik przepływowy z młynkiem pod małe dynamo to generowane napięcie wytworzone przez poruszającą się rtęć która z kolei poruszałaby łopatkami od młynka wystarczyłoby do napędzania takiego magnesu i może by jeszcze żarówkę utrzymało, jako że rtęć nabiera przyśpieszenia i siły przy jednolitym napięciu SZACH MAT
Zaraz, zaraz, coś co generuje prąd samoczynnie, jak to się nazywało ?
umm.. coś się źle czuje, ktoś puka w drzwi, poczekajcie
Zaraz, zaraz, coś co generuje prąd samoczynnie, jak to się nazywało ?
umm.. coś się źle czuje, ktoś puka w drzwi, poczekajcie
nowynick napisał/a:
o ja cię! metal w polu elektromagnetycznym się kręci! Sadistic dokonał przełomowego odkrycia, nazwijmy to roboczo indukcją i może za kilka pokoleń Sadoli ktoś wpadnie na pomysł jak to można wykorzystać
Chciałeś chyba napisać Mateusz Morawiecki?
Wirnik do środka i mamy silnik. Dość ciężki ale jest. Podobny odrobinę w budowie do sprzęgła hydrokinetycznego - obudowa, ciecz, łopatki wirnika...
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów