Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
widać że benzyna tania bo w butelce po zwykłej wodzie
ropa, benzyna jest wybuchowa
ropa, benzyna jest wybuchowa
Totalna bzdura ON jest niepalny w normalnych warunkach (aby się zapalił musi mieć odpowiednie ciśnienie bla blla blaa - wygoogluj sobie) Benzyna jest skrajnie łatwopalna i nie tyle benzyna co opary między DGW a GGW są wybuchowe..
[ Dodano: 2024-09-09, 20:32 ]
Najbardziej wybuchowa jest we wiadrze.
Jasiu. Nie jest. Wybuchowe są opary w odpowiednich warunkach. Jak coś ci bliższe to spirytus jest łatwopalny i jak byś się uparł wybuchowy też by był. Chcesz wykład odnośnie spalania i wybuchów? Możemy na PW wieczorek poświęcić.
Totalna bzdura ON jest niepalny w normalnych warunkach (aby się zapalił musi mieć odpowiednie ciśnienie bla blla blaa - wygoogluj sobie) Benzyna jest skrajnie łatwopalna i nie tyle benzyna co opary między DGW a GGW są wybuchowe..
Jasiu. Nie jest. Wybuchowe są opary w odpowiednich warunkach. Jak coś ci bliższe to spirytus jest łatwopalny i jak byś się uparł wybuchowy też by był. Chcesz wykład odnośnie spalania i wybuchów? Możemy na PW wieczorek poświęcić.
We wiadrze jest, nie kompromituj się śmigło, bo chuja się znasz. Mam ci to udowodnić?
We wiadrze jest, nie kompromituj się śmigło, bo chuja się znasz. Mam ci to udowodnić?
Podaj pojemność wiadra ilość benzyny, ile oktanów i źródło zapłonu. Ale pokaż. Żeby nastąpił wybuch musi być nagły przyrost ciśnienia i tak po prostu pisząc musi być jak zbiornik. Ciśnienie przyrasta i następuje bleve na przykład. Czyli
Musi być nagły wzrost temperatury i ciśnienia. Gdzie w wiadrze (zbiornik otwarty) przyrośnie ci ciśnienie.
Jasiu nie pisz jak nie masz o czymś pojęcia.
Wyjątkowo się mylisz, wiadro ma dość sporą powierzchnię dla cieczy i benzyna będzie się tylko palić. Bardziej niebezpieczne jest pół litra benzyny w baku, niż pełen zbiornik. Zresztą, zrób proste doświadczenie, np. z beczkami. Jedną napełnił całkowicie, w druga wlej niewielką ilość benzyny. Chwilę poczekaj, przyłóż ogień, wcześniej włącz kamerę... dla sympatyków Sadistica
Wyjątkowo się mylisz, wiadro ma dość sporą powierzchnię dla cieczy i benzyna będzie się tylko palić. Bardziej niebezpieczne jest pół litra benzyny w baku, niż pełen zbiornik. Zresztą, zrób proste doświadczenie, np. z beczkami. Jedną napełnił całkowicie, w druga wlej niewielką ilość benzyny. Chwilę poczekaj, przyłóż ogień, wcześniej włącz kamerę... dla sympatyków Sadistica
Tu masz dowód, jeszcze chwila i by było...
oraz wersja animowana, inspirowana prawdziwymi wydarzeniami, dla najmłodszych
Tu masz dowód, jeszcze chwila i by było...
oraz wersja animowana, inspirowana prawdziwymi wydarzeniami, dla najmłodszych
No jebany dałn