18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (9) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
35i 2023-08-16, 21:09 49
Fajnie tam macie. Ulica z trylinki ma pierwszeństwo nad ulicą asfaltową.
Zgłoś
UrShadow 2023-08-16, 22:30 6

Mrok to dopiero początek...
Zgłoś
Heliar 2023-08-16, 22:47 7
35i napisał/a:

Też się nad tym zastanawiałem i doszedłem do wniosku, że do urzędu z IQ powyżej 50 nie przyjmują
Zgłoś
damian15snk 2023-08-16, 23:33 4
Heliar napisał/a:

Też się nad tym zastanawiałem i doszedłem do wniosku, że do urzędu z IQ powyżej 50 nie przyjmują

A co ma nawierzchnia do pierwszeństwa przejazdu?
Zgłoś
dżonyłojlker 2023-08-16, 23:40
35i napisał/a:

Ale tamta chyba szersza

Jest akcja - zabieramy banderowcom tablice rejestracyjne z samochodów
Zgłoś
petru23 2023-08-17, 0:20
Dobrze, że mi przypomniałeś. Muszę maxa odebrać od mechanika
Zgłoś
Bul_od_bytu 2023-08-17, 3:33 7
damian15snk napisał/a:

A co ma nawierzchnia do pierwszeństwa przejazdu?

No nie wiem, może fakt, że wjeżdżając na kocie łby warto zwolnić bo wahacze nie rosną na drzewach.
W związku z tym dawanie pierwszeństwa takiej drodze nad drogę asfaltową budzi wątpliwości. Swego czasu obowiązywały przepisy, które właśnie na podstawie typu drogi ustalały pierwszeństwo - droga gruntowa<droga utwardzona<droga asfaltowa.
Zgłoś
htp 2023-08-17, 6:54 2
Bul_od_bytu napisał/a:

No nie wiem, może fakt, że wjeżdżając na kocie łby warto zwolnić bo wahacze nie rosną na drzewach.
W związku z tym dawanie pierwszeństwa takiej drodze nad drogę asfaltową budzi wątpliwości. Swego czasu obowiązywały przepisy, które właśnie na podstawie typu drogi ustalały pierwszeństwo - droga gruntowa<droga utwardzona<droga asfaltowa.

Te przepisy to chyba z XIX wieku, dotyczyły wozów drabiniastych.
Zgłoś
kafar z wąsami 2023-08-17, 7:09
Bul_od_bytu napisał/a:

Do dróg twardych, a więc równorzędnych pod względem rodzaju nawierzchni zaliczamy asfalt i beton (tu obie). Według kodeksu oczywiście. A to, że kierowcy nie patrzą na znaki jest ich winą.
Zgłoś
Voldmar 2023-08-17, 9:16 1
Niedawno miałem bardzo podobną sytuację. Skrzyżowanie drogi asfaltowej z kostką. Krzyżówka równorzędna, młodzik z BMW nadjeżdżał z lewej strony, drogą asfaltową, święcie przekonany o swoim pierwszeństwie. Wymusił i skasował mi cały przód samochodu. Na 30 zapierdalał 70, a staż posiadania prawka to cały okrągły miesiąc. No debil. Ale nie zmienia to faktu, że niektóre oznakowania, ograniczenia prędkości i organizacja ruchu wołają o pomstę do nieba. Napierniczą na każdym kroku skrzyżowań równorzędnych, chcąc zmniejszyć prędkość samochodów, a przyczyniają się do zwiększenia liczby wypadków. W tym miejscu powstała kawiarnia, właściciel mówi, że przynajmniej raz w tygodniu jest dzwon. Urzędasy mają to w dupie. Polskie drogi właśnie...
Zgłoś
Sędzia 2023-08-17, 12:01
Jeździłem tam często, tam są dwa takie skrzyżowania jedno po drugim. Jeszcze parę lat temu nie było tam asfaltu i nie dało się tam jechać szybciej niż 20-30kmh, nieźle muszą mieć tam nasrane w głowach by wylać podporządkowaną i zostawić te z pierwszeństwem na betonowych kostkach.
Zgłoś
kuron997 2023-08-17, 12:17
Za taką organizację ruchu drogowego urzędas powinien siedziec, to by przestali buble tworzyć
Zgłoś
DFGG 2023-08-17, 15:33
35i napisał/a:

Jakie to ma znaczenie?
Zgłoś
b................3 2023-08-17, 15:54 1
Takie znaczenie, że sporo kierowców nie patrzy na znaki i ustawienie w ten sposób pierwszeństwa jak widać może wprowadzić w błąd.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów