Fajnie tam macie. Ulica z trylinki ma pierwszeństwo nad ulicą asfaltową.
Też się nad tym zastanawiałem i doszedłem do wniosku, że do urzędu z IQ powyżej 50 nie przyjmują
Też się nad tym zastanawiałem i doszedłem do wniosku, że do urzędu z IQ powyżej 50 nie przyjmują
A co ma nawierzchnia do pierwszeństwa przejazdu?
Ale tamta chyba szersza
W związku z tym dawanie pierwszeństwa takiej drodze nad drogę asfaltową budzi wątpliwości. Swego czasu obowiązywały przepisy, które właśnie na podstawie typu drogi ustalały pierwszeństwo - droga gruntowa<droga utwardzona<droga asfaltowa.
No nie wiem, może fakt, że wjeżdżając na kocie łby warto zwolnić bo wahacze nie rosną na drzewach.
W związku z tym dawanie pierwszeństwa takiej drodze nad drogę asfaltową budzi wątpliwości. Swego czasu obowiązywały przepisy, które właśnie na podstawie typu drogi ustalały pierwszeństwo - droga gruntowa<droga utwardzona<droga asfaltowa.
Te przepisy to chyba z XIX wieku, dotyczyły wozów drabiniastych.
No nie wiem, może fakt, że wjeżdżając na kocie łby warto zwolnić bo wahacze nie rosną na drzewach.
Do dróg twardych, a więc równorzędnych pod względem rodzaju nawierzchni zaliczamy asfalt i beton (tu obie). Według kodeksu oczywiście. A to, że kierowcy nie patrzą na znaki jest ich winą.
Jakie to ma znaczenie?
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów