18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Główna Poczekalnia (4) Soft (3) Dodaj Obrazki Filmy Dowcipy Popularne Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:04
📌 Konflikt izrealsko-arabski - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 2:25
Avatar
Tobey. 2013-08-05, 16:44 4
@wdiko

Się kurwa delikatny znalazł
Zgłoś
Avatar
djp 2013-08-05, 16:47 12

mięso smażone na oleju ? nie widzę w tym nic złego, sam jak smażę kotlety to robię to na oleju bo na tym to właśnie polega - ewentualnie na smalcu.
Olej wymieniany raz na dwa tygodnie - który olej, ten na którym smaży się mięso ? to jest na tyle mała ilość, że większość wsiąka w kotlety więc olej jest stale dolewany bo go ubywa, jeśli miałeś na myśli frytki to już zupełnie inna sprawa bo frytki w macu są smażone na fryturze.
Co do narzekania na swoją pracę, no cóż - skoro jest tak źle to kto każe Twojej dziewczynie tam pracować? z drugiej strony ja bym nie zatrudnił pracownika, który w ten sposób komentuje swoją pracę bo uważam to za brak lojalności.
Zgłoś
Avatar
Ceembe 2013-08-05, 16:49
Połowę opierdolił a połowę tutaj wrzuca, znalazł się spryciarz.
Zgłoś
Avatar
Gumio 2013-08-05, 17:08 19
Pójście do McDonald's żeby zjeść sałatkę to jak iść do burdelu żeby się poprzytulać.
Zgłoś
Avatar
Al-Yazir_Ima_Fhatti 2013-08-05, 17:13
ale pierdolenie, olej raz na dwa tygodnie wymianiany.. większej głupoty nie słyszalem ale akurat frytki z mc'donalda smakują mi najlepiej.. więc nie pierdolcie że na starym oleju
Zgłoś
Avatar
niwet 2013-08-05, 17:15
to twoja wina, że nie potrafisz zrobić dobrej fotografii
Zgłoś
Avatar
Zizu Ziomek 2013-08-05, 17:17 1
Czy w reklamach jest coś w stylu "wygląd rzeczywistego produktu może odbiegać od przedstawionego na zdjęciu"?
Jeśli jest to nie ma co się spinać, ot zwykły marketing, a jeśli nie ma to McDonald ma problem, bo niemal niemożliwe jest ułożenie identycznie wszystkich kawałków w każdej porcji i może wygrałoby się w sądzie sprawę "bo liść był o 2mm za bardzo w prawo".
Jak chcesz dobrze podanego jedzenia, to idź do porządnej restauracji, zapłać co najmniej kilkadziesiąt złotych za danie i będzie to wyglądało. W fastfoodzie podają jedzenie do szybkiego napchania się, a nie podziwiania.
Zgłoś
Avatar
GranatPL 2013-08-05, 17:25 1
@hanys_ akurat z tym olejem to prawda, robiłem kiedyś w MC w wakacje i widziałem na własne oczy co się dziele. Wdiko dobrze prawi.
Zgłoś
Avatar
tranzystor 2013-08-05, 17:36 11
wdiko napisał/a:

dowiedzialem sie ze:
-wszystkie miesa sa robione na oleju
-olej ten wymieniany jest raz na 2 tyg
-w ramach oszczednosci rozcienczaja schejka truskawkowego
-w mniej ruchliwych mc sraldach ciastka z owocami leza po pare godzin jak nie po pol zmiany a nie moga na zrzutni byc dluzej niz godzine po tym czasie sa zjadliwe ale juz gumowe
-musztarda z MC koloruje lepiej niz farba Duluxa (i jest tez bardziej odporna na wode)
-pomidorki dawane do happy mela stoja w chlodni po 4 tyg i polowa z nich nadaje sie do wyjebania juz po 2 tyg



A myślisz, że w innych fastfood'ach jest inaczej? To jest franczyza i każdy oszczędza jak może, a kontrole są zapowiadane. Sam koncern McDonald's ma to w dupie, liczy się kasa.

wdiko napisał/a:



Pozatym czesto ja odbieram z pracy i wkurwiam sie gdy widze ludzi ktorzy marudza a czemu to a czemu tak malo a ja chcialem to i tamto i prosza menagera. Za kazdym razem wstaje do takiego goscia i mowie:
-Sluchaj gościu wez sie odpierdol i daj im spokoj bo dziewczyny (lub chlopaki) zapiepszaja tu za marny grosz i musza obslugiwac takich zjebow jak ty. (4 razy doszlo juz do bojki, a reszta ludzi spuszcza z tonu i przeprasza)



Zachowujesz się jak typowy prostak. Odbiorcy gówno interesuje, płaci - wymaga. Kwestia tego, jak przekazuje swoje uwagi. A ty, jakbyś mi wyskoczył z takim tekstem, dostałbyś w ryj mimo, że nie jestem jakimś mięśniakiem. Poprostu ty jesteś typowym napinaczem "obrońcą uciśnionych". Jak głosi powiedzenie "nie chciało się nosić teczki, trzeba kopać dołeczki".
Zgłoś
Avatar
POW667 2013-08-05, 17:48 5
@wdiko Tak z ciekawości. Czy żarcie z McDonalda ma jakiś wpływ na umiejętność stosowania zasad gramatyki?
Zgłoś
Avatar
J................S 2013-08-05, 17:53 3
wdiko napisał/a:

duuzo zdrowiej jest jesc jezeli juz to kfc lub burger king tam wszystko na swiezo[...]



Pierdolnij się w pałę, wszędzie jest taki sam syf, na wszystkim oszczędzają. Jeśli wierzysz, że w kfc z bk jest lepiej to źle myślisz.
Zgłoś
Avatar
korinogaro 2013-08-05, 17:56 2
@wdiko, ale wiesz, że gdyby pracownicy napisali do McDonalda w tej sprawie to za łamanie zasad franczyzy dojebali by tego właściciela tak że by więcej nie wpadł na pomysł z cięciem premii? McDonald ma bardzo wysokie standardy jeśli chodzi o jedzenie tzn. czasy trzymania w zamrażarce, skład napojów (ilość koncentratu do wody), co ile trzeba wymieniać tłuszcz itd. Franczyzobiorca deklaruje, że będzie spełniał te wszystkie standardy i McDonald dostaje strasznej kurwicy jak ktoś się z tego nie wywiązuje. Kary za nieprzestrzeganie tego są kosmiczne, a warunki płacowe, przerwy, formy umowy o świadczeniu pracy, rozkład obowiązków itd. też wchodzi w skład regulacji objętych umową franczyzy.
Zgłoś
Avatar
Shizu55 2013-08-05, 17:57 13
Ale, kurwa, piszecie głupoty. Pracuje w Maku, teraz mam szkolenie na menadżera, trzeba dorobić się na studiach, ogarniam rozładunki, drajwa, kase i kuchnie więc się wypowiem.
Mit co do zmiany oleju- bzdura, zmieniany jest codziennie (co 24h) albo co półtora dnia (36h), zależy jaki ruch itp.
Mięso robione na oleju- nie prawda, nie wiem jakim zadupiem jest Twoje miasto, ale u nas mięso robi się osobno na grillu.
Co do tych pomidorów to dziwna sprawa, wiadomo, że robione na chemii, ale kiedy przesyłka przyjeżdża mija 3 dni od zmiany zawartości chłodni, czyli w najgorszym wypadku mają 4. dni, natomiast przez 3,5. dnia są trzymane w chłodniach.
Zjebani ludzie są wszędzie, także zjebani klienci też się trafiają, o to chyba nie trzeba się sprzeczać.
Ogółem nie jest do końca zdrowo, bo wszystko w pewnym stopniu zawiera chemię i jest tłuste, ale nie oczekujmy wiele od fastfoodów, chcesz szybko- masz szybko. W KFC robił kuzyn, wszystko wygląda podobnie, oczywiście nadal zależy od miasta.

Nie bronie maka, bo różnie bywa, ale kurde, nie koloryzujcie rzeczywistości dla paru piw, sam nigdy bym nie zjadł mięsa niewiadomego pochodzenia, tym bardziej tłustych frytek, które kosztują 250zł/kg. Jak chce się nawpierdalać węglowodanów to robię pizze albo zamawiam z pizzerii i chuj, jak chce kurczaka to robie kurczaka, jak jestem głodny na mieście to mam problem. Rozumiem zabieganie i ogólny brak czasu, ale chyba tylko idiomy się tam regularnie stołują.

Edit: co do zarobków, ja dostaję 11,10/h przy szkoleniu na menadżera, potem wzrośnie o parę złotych, jak dla mnie to sporo, wolę zapierdalać za 'marne pieniądze' niż siedzieć na dupie i płakać jaki to los jest niesprawiedliwy, hajs się zgadza na czas, mieszkanie opłacone, trzeba zapierdalać, jedyne wyjście
Zgłoś
Avatar
kickyourheadoff 2013-08-05, 18:04
Nie kupuję, choc mam kilkaset metrów do największego maca na Mazowszu.

Zwykły pracownik na śmieciowej umowie zarabia 700 -900 zł, a manager 1300 i to jest główny powód
Zgłoś
Avatar
Shizu55 2013-08-05, 18:13
@up
Skąd wiesz? Kolega Ci powiedział? ;_;
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie