📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:51
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Brak burzy gdyż jest to tak niskie, że jedna kropla deszczu nie robi.
Szczerze jak czytam komentarze to myślałem, że naprawdę z Sadistica zrobił się Kwejk. Ale przed chwilą tam zajrzałem i Sadolowi jeszcze daleko do tego dna.
@up dlatego napisałem za rok
Na kwejku hard otwierają?
@up podaj swój adres to zajrzę, jestem pewien, że z nimi mieszkasz jebany nierobie
Widzę że znacie się też poza sadolem, skoro sugerujesz mu że mieszka z twoimi starymi.
Będzie bardziej tolerancyjny...
______________
__________________________________________________________________________________________________________________________________
@up widzę, że jesteś pusta. "Sprawdź sypialnię rodziców" W tym zdaniu nie jest określone czyich rodziców. Do garów tępa szmato
Jak będziecie wrzucać chujowe tematy jak niektórzy ostatnimi czasy to pewnie tak będzie. Jak się ususzy się jakiś temat z kwejka rodem to jest ból dupy i zniesmaczenie, że nie daliśmy szansy na wyjście z poczekalni. Zajrzyjcie sobie czasem do działu Suchary to zobaczycie ile dziennie ląduje tam materiałów, które nie powinny znaleźć się na sadisticu. Niestety, nie jesteśmy w stanie wszystkiego wyłapać.
Polecam przejść się do biedronki czy innego sklepu i kupić perliczkę.
1 cała perliczka.
2lsolanki
200-300g surowego boczku
jabłko, kilka suszonych śliwek, majeranek,pieprz, sól.
Teraz tak, bierzesz perliczkę i oczyszczasz z resztek pierza, myjesz. Bierzesz 2litry wody i dajesz do tego 4 czubate łyżki soli, mieszasz i zanurzasz perliczkę tylko tak, żeby była cała przykryta wodą. Odstawiasz na kilkanaście godzin, żeby się przegryzło. Jak już miną godzinki wyciągasz tuszkę z wody osuszasz i dajesz do lodówki na max 7godzin.
I tak, teraz wewnątrz ptaka musisz zrobić porządek, czyli - nacierasz w środku majerankiem i odrobiną soli i pieprzem (przypraw nie za dużo bo to delikatne mięso). Przygotuj sobie jabłko i śliwki - pokrój na kawałki i wypełnij środek ptaszyska.
Teraz boczek - pokrój go cienko w plastry, obłóż nim perliczkę i zwiąż nitką żeby to się trzymało. Perliczka jest delikatna i jeśli byś boczkiem jej nie obłożył wyschła by na wiór podczas pieczenia - boczuś ją uchroni.
Teraz możesz jeszcze raz całość osolić z wierzchu, ale nie dużo bo tuszka była w solance i jest też troszkę posolona od wewnątrz. Przygotuj sobie naczynie do zapiekania w piekarniku, włóż tuszkę oraz podlej wodą - tak pół szklanki wystarczy.
Piekarnik ustaw na 230stopni - włóż mięsiwo, po +-20-30minutach zmniejsz temp do 170-180 i piecz półtorej godziny - ale miej na uwadze co się tam dzieje. Po tym czasie wyjmij ją z piekarnika i zostaw na 15 minut - później zajadaj. Jest zajebista. Polecam
1 cała perliczka.
2lsolanki
200-300g surowego boczku
jabłko, kilka suszonych śliwek, majeranek,pieprz, sól.
Teraz tak, bierzesz perliczkę i oczyszczasz z resztek pierza, myjesz. Bierzesz 2litry wody i dajesz do tego 4 czubate łyżki soli, mieszasz i zanurzasz perliczkę tylko tak, żeby była cała przykryta wodą. Odstawiasz na kilkanaście godzin, żeby się przegryzło. Jak już miną godzinki wyciągasz tuszkę z wody osuszasz i dajesz do lodówki na max 7godzin.
I tak, teraz wewnątrz ptaka musisz zrobić porządek, czyli - nacierasz w środku majerankiem i odrobiną soli i pieprzem (przypraw nie za dużo bo to delikatne mięso). Przygotuj sobie jabłko i śliwki - pokrój na kawałki i wypełnij środek ptaszyska.
Teraz boczek - pokrój go cienko w plastry, obłóż nim perliczkę i zwiąż nitką żeby to się trzymało. Perliczka jest delikatna i jeśli byś boczkiem jej nie obłożył wyschła by na wiór podczas pieczenia - boczuś ją uchroni.
Teraz możesz jeszcze raz całość osolić z wierzchu, ale nie dużo bo tuszka była w solance i jest też troszkę posolona od wewnątrz. Przygotuj sobie naczynie do zapiekania w piekarniku, włóż tuszkę oraz podlej wodą - tak pół szklanki wystarczy.
Piekarnik ustaw na 230stopni - włóż mięsiwo, po +-20-30minutach zmniejsz temp do 170-180 i piecz półtorej godziny - ale miej na uwadze co się tam dzieje. Po tym czasie wyjmij ją z piekarnika i zostaw na 15 minut - później zajadaj. Jest zajebista. Polecam
@~LegendarnyZiom
to nie tylko kwestia tematów, ale też napływu wrażliwców i innej swołoczy
jeśli pod tematem o uboju psów na mięso czyta się komentarze, żeby przenieść to na harda, to witki opadają
to nie tylko kwestia tematów, ale też napływu wrażliwców i innej swołoczy
jeśli pod tematem o uboju psów na mięso czyta się komentarze, żeby przenieść to na harda, to witki opadają
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów