📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:43
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
🔥
Dwa cwaniaki
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Cytat:
Nawet muzyka taka wschodnia.
muzyka to La Caution "Thé à la menthe" - z francji dla scislosci a to że wplecione elementy od arabow to inna sprawa. aha muzyczka to w ogole motyw "ocean's twelve"
A co do walki to duzo jest aikido ale nie samo aikido
na bank aikido ..tak przynajmniej twierdzi Steven.. ;] PS: nieźle miota typkiem.
Goly567 napisał/a:
Combat C18 to neonaziści z Angli.
dlatego napisałem C18, bo panowie tak wyglądają..
aikido z elementami krav magi, elementy to zbicie noża i odbieranie broni...
Mogliby pokazać sytuację, gdy napada nie jeden, a na przykład 10 dresów.
W 1:00 minucie, jak już go "zablokował" to ten leżący bez problemu może mu strzelić kulkę w łeb przechylając nadgarstek.
Goly567 napisał/a:
Nie panowie, to nie Krav maga, ona nie jest taka "zamaszysta". Gdyby to była wojskowa odmiana Krav magi to by nie ćwiczyli w dresach tylko w mundurach, w kamizelce i z bronią (nie mówię tu o pistolecie tylko raczej o broni długiej). I nie ma Czegoś takiego jak "zwykła" nauka samoobrony. To tak jak samochód jest zwykły. Ale do czego? Ale z kąd pochodzi? W czym jest dobry i się przyda?
Od razu widać kolesie to zapewne specnaz. Nawet muzyka taka wschodnia. To jest SAMBO. W Polsce zwane Combat 56 (Najlepsze stowarzyszenia szkolące w Polsce to Defendu oraz Combat 56 majora Kupsa, polecam bo nauka tego jest przydatna).
Combat C18 to neonaziści z Angli.
Smabo to sambo a C56 to polski system oparty min. na Sambo i Systema.
A to jest Systema i Sambo, goście ze spetsnazu
Jezeli chodzi o samoobrone to zawsze bedzie sie kojarzyla z srajkido czy innym badziewiem bo w kazdej sa rzuty, przezrzuty itp. Co do Kravki to hujowa jest i nawet do tego sie nie umywa.
Goly co ty polecasz obaj wiemy ze w polsce takich kursów jak na lekarstwo ;/ A poszlo by się....
To grupa Real Aikido Novi Sad, techniki to polaczenie Aikido i jiu jitsu z delikatnymi przerobkami.
Krav magi też trochę mają, np. obrona przed kopnięciami. Ogólnie wszystkiego po trochu.
Kurwa, ludzie, samoobrona to samoobrona. Takich rzeczy uczą też np. na Taekwondo czy jakimś zwykłym kursie self-defence. Jeden chuj co oni trenują. Obronę przed kopnięciami miałem na tkd. To znaczy, że trener leciał w chuja i uczył nas krav magi? No proszę Was...
techniki:
0:06 HIJIKIME OSAE
0:08 UDEGARAMI YONKYO NAGE
0:15 wyglada jak kubishime z wejscia jak do irimi nage
0:16 cos ala Ikkyo Ura
0:18 znow HIJIKIME OSAE
0:21 IRIMINAGE
0:24 UCHI KAITEN NAGE
0:27 IKKYO URA
0:32 SUMIOTOSHI
0:35 GENKE KOKYU NAGE
0:37 cos ala SHIHONAGE
0:43 IRIMINAGE
0:45 KOSHINAGE
dalej mi sie nie chce
oczywiscie do form daleko, mowie o sposobie rzutu itp
a co do krav magi, to bierze przeciez ona duzo z innych sztuk walki, dlatego cwiczac np tkd miales prawo wykorzystywac cos z krav magi, a raczej oni wykorzystywali cos co pochodzi z Twojego stylu
0:06 HIJIKIME OSAE
0:08 UDEGARAMI YONKYO NAGE
0:15 wyglada jak kubishime z wejscia jak do irimi nage
0:16 cos ala Ikkyo Ura
0:18 znow HIJIKIME OSAE
0:21 IRIMINAGE
0:24 UCHI KAITEN NAGE
0:27 IKKYO URA
0:32 SUMIOTOSHI
0:35 GENKE KOKYU NAGE
0:37 cos ala SHIHONAGE
0:43 IRIMINAGE
0:45 KOSHINAGE
dalej mi sie nie chce
oczywiscie do form daleko, mowie o sposobie rzutu itp
a co do krav magi, to bierze przeciez ona duzo z innych sztuk walki, dlatego cwiczac np tkd miales prawo wykorzystywac cos z krav magi, a raczej oni wykorzystywali cos co pochodzi z Twojego stylu
Przecież samoobrona to połączenie kilku sztuk walki. Nie wiem po co Wy się tak produkujecie.
@Tremor niby jak, skoro tylny akton mięśnia naramiennego go lokuje. Może najwyżej z bólu sobie w powietrze strzelić
@Tremor niby jak, skoro tylny akton mięśnia naramiennego go lokuje. Może najwyżej z bólu sobie w powietrze strzelić
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów