Każdy ma ten swój pierwszy raz
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Wysłać człowieka do rozbrajania miny na pustym polu...
Powodzenia w dawaniu mi łatki.
Przychyle sie do słów wrzucajacego film I dokończe zdanie
........"I chyba OSTATNI"
Nie przeczytałem tytułu i myślałem, że jakiś koleś sra na pustynni...
Ten koleś był głupi czy chciał przyszpanować ? W wojsku mówili, że jeśli znajdziesz ładunek, który nie przypomina min,niewybuch, niewypał, które znamy, należy go oznaczyć jako IED (improwizowany ładunek wybuchowy) i bezpieczniej dokonać kontrolowanej detonacji za pomocą własnego ładunku (w przypadku WP mały fragment rolki trotylu- oczywiście najperw szacuje się wagę potencjalnegp IED a potem dostosowuje się ilość trotylu)
up
za dużo zachodu on to zrobił prościej i lepiej
Gwarą jadę i stawiam spację przed znakami interpunkcyjnymi. Zdania zaczynam z małej litery tylko po to aby zdenerwować takiego capa jak ty leszczu.
za dużo zachodu on to zrobił prościej i lepiej
Post ma charakter satyryczny i nie ma na celu kogokolwiek obrażać ani nawoływać do nienawiści.Gwarą jadę i stawiam spację przed znakami interpunkcyjnymi. Zdania zaczynam z małej litery tylko po to aby zdenerwować takiego capa jak ty leszczu.
@alexandrus
Tak właściwie detonacja IED przy pomocy trotylu także jest ryzykowna tym bardziej, że mamy do czynienia z ładunkiem o bliżej nieznanej nam sile wybuchu. Możemy użyć go zbyt mało (czego się bardzo unika i zazwyczaj stosuje się nadwyżkę) co spowoduje niepełne zniszczenie IED lub jego wyrzucenie i przemieszczenie. Najlepszym rozwiązaniem w przypadku znalezienia ładunku w miejscu odludnym jest detonacja za pomocą ostrzału miejsca położenia IED.
Tak właściwie detonacja IED przy pomocy trotylu także jest ryzykowna tym bardziej, że mamy do czynienia z ładunkiem o bliżej nieznanej nam sile wybuchu. Możemy użyć go zbyt mało (czego się bardzo unika i zazwyczaj stosuje się nadwyżkę) co spowoduje niepełne zniszczenie IED lub jego wyrzucenie i przemieszczenie. Najlepszym rozwiązaniem w przypadku znalezienia ładunku w miejscu odludnym jest detonacja za pomocą ostrzału miejsca położenia IED.
Taki żart mi przyszedł do głowy jak to zobaczyłem. Wiecie po czym poznać złego sapera? Po tym że ciężko pozbierać go to kupy.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów