18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Główna Poczekalnia (2) Soft (2) Dodaj Obrazki Filmy Dowcipy Popularne Szukaj Forum Odznaki Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie (tylko materiały z opisem) - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 7:46
📌 Konflikt izrealsko-arabski (tylko materiały z opisem) - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 21:54
Avatar
niefrasobliwamariola 2022-07-29, 11:31 3
A się wqurwił pan karpik.
Zgłoś
Avatar
Justynka99 2022-07-29, 14:22 5
On tej ryby nie patroszył, tylko smaży z całym gównem i wnętrznościami? Nie wierzę, że patroszył na tyle szybko, że jeszcze na patelni impuls nerwowy zadziałał.
Zgłoś
Avatar
An4lTerror 2022-07-29, 14:33 19
Justynka99 napisał/a:

On tej ryby nie patroszył, tylko smaży z całym gównem i wnętrznościami? Nie wierzę, że patroszył na tyle szybko, że jeszcze na patelni impuls nerwowy zadziałał.



Justynka, piękności Ty nasze, ślepe... Widać jak byk, że ryba wypatroszona
Zgłoś
Avatar
Vixez 2022-07-29, 15:11
Ryba potrafi jeszcze dlugo byc swiadoma po patroszeniu
Zgłoś
Avatar
pyotreck 2022-07-29, 15:34 1
Vixez napisał/a:

Ryba potrafi jeszcze dlugo byc swiadoma po patroszeniu



Ryba na patelni jest w pełni świadoma i zastanawia się nad swoim rybim losem. Zgadza się.
Zgłoś
Avatar
Silverface 2022-07-29, 17:05 4
Zgłoś
Avatar
Bul_od_bytu 2022-07-29, 18:32 2
Justynka99 napisał/a:

On tej ryby nie patroszył, tylko smaży z całym gównem i wnętrznościami? Nie wierzę, że patroszył na tyle szybko, że jeszcze na patelni impuls nerwowy zadziałał.



Chyba nigdy świeżych ryb nie oprawiałaś. Jak robisz to szybko to posolona tusza rybna potrafi w misce podskoczyć chwilę po wypatroszeniu. Zakładam, że temperatura może zadziałać na mięśnie podobnie jak sól. Żółtki to najchętniej by wszystko na żywca wpierdalali.
Zgłoś
Avatar
Patryk91 2022-07-29, 18:55 1
Ja kiedyś karasie bez głowy bez wieczności w panierce mi z patelni wyskoczyły nerwy jeszcze gdzieś gdzieś były na tyle silne by taka wypatroszona rybą żuciło.
Zgłoś
Avatar
Lexter 2022-07-29, 20:09 1
Sadystyczne... nie włączajcie.
Zgłoś
Avatar
homorek 2022-07-29, 22:56
Bul_od_bytu napisał/a:

Chyba nigdy świeżych ryb nie oprawiałaś. Jak robisz to szybko to posolona tusza rybna potrafi w misce podskoczyć chwilę po wypatroszeniu. Zakładam, że temperatura może zadziałać na mięśnie podobnie jak sól. Żółtki to najchętniej by wszystko na żywca wpierdalali.



Np nietoperze
Zgłoś
Avatar
F4Z3R 2022-07-30, 21:32
Skurwysyństwo tak rybkę na żywca
Zgłoś
Avatar
Anglerraw 2022-08-02, 17:58
Zasadniczo to najprowdopodobniej jest to po prostu reakcja odruchowa. W dużym skrócie - receptory w mięśniach zostały pobudzone poprzez wysoką temperaturę, sygnał trafił do rdzenia kręgowego, skąd poszła genetycznie zakodowana komenda "SPIERDALAJ!". Widywałem takie reakcje u ryb wykrwawionych i zdekapitowanych, przy czym karpiowate z natury są bardzo odporne na funkcjonowanie w warunkach niedotlenienia (oraz na wiele innych czynników) - dlatego nawet po ustaniu krążenia krwi potrafią przez stosunkowo długi czas zachować pozostałe funkcje życiowe.
Zgłoś