Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@Insaner następny.... a czy Twój kosmopolityczny rozumek pojmuje że na wojnie walczy się głównie za naród a nie kawałek ziemi?
Przeczytałeś w ogóle mój post? Możesz mi wytłumaczyć czym jest walka za naród? Walka za język, kulturę, ludzi? (to nie zginie jeśli wszyscy uciekną, jeśli zostaną to wręcz przeciwnie), czy walka za tereny, które tak jak już ktoś wspomniał - nie są Twoje i nawet gdyby jakiś obcy rząd przejął Polskę w sensie administracyjnym to po wojnie mógłbyś tu wrócić i sobie dalej mieszkać - być może w lepszych warunkach niż przy obecnych władzach PL? Czy ktoś Ci buldożerami zrówna góry, zasypie jeziora na Mazurach, albo odetnie dostęp do Bałtyku?
To nie są kosmopolityczne poglądy, to po prostu realizm. Walcząc za naród walczysz za jego WŁADZE, które w takich sytuacjach szarych obywateli mają głęboko gdzieś. Politycy nie będą ramię w ramię uprawiali z Tobą partyzantki, tylko tak jak już wspomniałem - spierdolą i będą czekać, aż będzie możliwy powrót na dobrze opłacane posady.
Nie wszyscy zdołają uciec. Bo czym i dokąd? I za co? Tych co zostaną ktoś musi bronić. Choćby tylko po to by zdołali uciec.
Film pokazuje ludzi z pasją, mało ma wspólnego z wojną, nie wiem więc skąd taki temat.
Ale przykro patrzeć na to jak postrzegacie WP. Tym bardziej, że sam służę. Nie dla pieniędzy. Moje pobudki tutaj nazwiecie głupotą i zacofaniem.
Bo każdy normalny człowiek trzyma się z daleka od woja i tego typu spraw, każdy normalny biały człowiek chce osiągnąć coś w życiu w tym założyć rodzinę, a nie sobie rozpierdolić związek i karierę dla... ? No właśnie? Czego?... Ale Macierewicze i inne pojeby tego nie rozumieją bo przecież chuj z tym że komuś można życie rozpierdolić i już kombinują jak wjebać obowiązkowy pobór, bo po co zrobić przeszkolenie w zakresie obsługi broni palnej (które trwałoby z 2 tyg do miesiąca) i w razie wojny otworzyć magazyny by 38 mln obywali RP mogłoby bronić własnych domów... lepiej posłać ludzi do bezsensownej służby a potem w razie wojny na pewną śmierć bo prawdziwe wojo pójdzie w partyzantkę. Nie wiem jak wy ale ja już kombinuję jak zmienić kategorię, przynajmniej na D.
Najlepiej od razu staraj się o grupę inwalidzką. Nie masz zielonego pojęcia o wojsku to się nie udzielaj i nie wprowadzaj innych ludzi w błąd. O jakim rozbijaniu rodziny mówisz? Tysiące żołnierzy ma szczęśliwe rodziny. W większości są to decyzje właśnie rodzinne i godzą się na to wszyscy. Dzieci są dumne, że ich ojcowie służą w armii, a ojcowie mają szacunek w środowisku. To nie są lata 80, gdzie musiałeś przesiedzieć 2-lata bez odwiedzin rodzinnego domu. Widać jesteś nadętym grubasem, który siedzi całymi dniami przed komputerem i się wymądrza. Tacy jak Ty kraju nie obronią ale w sumie na mięso armatnie się nadadzą. Jak już ktoś wyżej wspomniał, 100 komandosów rozniesie w pył 1000 Januszy z karabinami.
Kurwa jak ja się cieszę, że pradziadowie nie mieli takich wątpliwości, że nie byli pedałami w rurkach, bo bym teraz szprechał po niemiecku.
I uprzedzając " lepiej by nam było teraz gdyby tu były niemcy" - weź się jebnij w łeb jeden z drugim cioto.
dziękuję.
Straszne zniewolenie umyslowe. Ja rozumiem ze Wojsko jest potrzebne, ale to musza byc zawodowe sily, zdolne do walki dywersyjnej przez lata. Nas sie nikt nie bedzie bal militarnie. Musimy byc jak Afganistan, przyejzdzasz tutaj i wiesz ze ekonomicznie ta wojna Cie polozy. Ginac za ojczyzne to moga wyznawcy Jezusa Krola Polski. Niestety jednak nie ma drugiej strony i kulka w czerep to game over i tyle.
Pierdolenie o patriotyzmie i posiweceniu to mozna w kosciele sprzedawac tlukom na mszy. Nikt nie chce ginac, bardziej zaradni spierdziela a reszta sie bedzie musiala bujac. Dorabianie ideologii do wojny jest smieszne. Zazwyczej wojna wyglada tak, ze dwie grupy mlodych wystraszonych ludzi morduje sie za jakis starych kutasow. To sie nawet tyczy islamu.
Cala rodzina wujekbaniu pewnie zapierdala za granica u swoich niemieckich panow lol.
W sumie uściśnięcie dłoni i wdzięczność mężów stanu: maciarewicza, kaczyńskiego, komorowskiego, kwaśniewskiego, sikorskiego, boni, tuska, nowaka, niesiołowskiego, kopacz, pawłowicz, księdza rydzyka, dudy, piskorskiego, petru, bieńkowskiej, pawlaka, giertycha, głodzia i im podobnych - to powód do dumy.
@Insaner jaką wy kurwa macie definicje narodu? i również uważasz że wszyscy zdołają uciec? że wróg będzie miły i nie będzie gwałcił kobiet i uciskał części narodu która nie zdoła uciec? To się właśnie nazywa kosmopolityzm.
A apropo walki za władze, mój pradziadek w czasie inwazji Niemiec też walczył w imię polityków? To była wojna obronna i każdy miał w dupie politykierów. Nie oceniaj wszystkich swoją miarą i uszanuj to że ktoś w razie W nie będzie spierdalał jak Ty tylko spowolni marsz wroga najpewniej płacąc za to życiem.
Wszystkie problemy by się rozwiązały, wy zadowoleni, że nie macie nic wspólnego z Polską, a my, że nie musimy żyć w jednym kraju z takimi osobami.
bo po co zrobić przeszkolenie w zakresie obsługi broni palnej (które trwałoby z 2 tyg do miesiąca) i w razie wojny otworzyć magazyny by 38 mln obywali RP mogłoby bronić własnych domów...
Wejdź na jutuba czy inny liveleak i wpisz sobie syria, irak albo inny afganistan. Będziesz miał filmiki jak to obywatele bez służby wojskowej naparzaja z AK po plecach kolegów, bo wojsko widzieli tylko na obrazku.
Uważam się za patriotę, ale w życiu nie przyszłoby mi do głowy uprawianie partyzantki i jakaś pseudo-walka za "własny" kraj, którego większość z nas się wstydzi. Więcej dobrego można zrobić uciekając z kraju z rodziną (którą notabene trzeba się zaopiekować), niż zostając na pewną śmierć - bezwartościową.
Uważasz się za patriotę, po czym piszesz, że większość z "nas"(jakich "nas"? Was, spedalonych rurkowców z zaczesem na małego hitlerjugend?) wstydzi się Polski? Co Ty pierdolisz? Widzę zlewacenie sadola osiąga powoli poziom krytyczny, skoro tego typu przemyślenia zgarniaja tutaj jakieś piwerka, czy inne eurogąbki.
to sie kurwa chyba zdziwisz z ta kategoria D, myslisz ze tych "najlepszych komandosow" beda trzymac na sam koniec? na jakies tajna akcje? 1 dnia wyjebia wszystkie literki rozne od A na sama szpice
Bo każdy normalny człowiek trzyma się z daleka od woja i tego typu spraw, każdy normalny biały człowiek chce osiągnąć coś w życiu w tym założyć rodzinę, a nie sobie rozpierdolić związek i karierę dla... ? No właśnie? Czego?... Ale Macierewicze i inne pojeby tego nie rozumieją bo przecież chuj z tym że komuś można życie rozpierdolić i już kombinują jak wjebać obowiązkowy pobór, bo po co zrobić przeszkolenie w zakresie obsługi broni palnej (które trwałoby z 2 tyg do miesiąca) i w razie wojny otworzyć magazyny by 38 mln obywali RP mogłoby bronić własnych domów... lepiej posłać ludzi do bezsensownej służby a potem w razie wojny na pewną śmierć bo prawdziwe wojo pójdzie w partyzantkę. Nie wiem jak wy ale ja już kombinuję jak zmienić kategorię, przynajmniej na D.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów