Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ja uważam, że gdyby te kurwy z wiejskiej nie obcinały tak budżetu, np GROM-owi, to nasze jednostki specjalne by były dużo bardziej konkurencyjne.
Co za pierdolenie... Jakby Straż Miejska Pcima Dolnego miała większy budżet, wysokiej jakości wyszkolenie i najbardziej zaawansowany sprzęt wojskowy to również mogła by być najlepszą formacją na świecie
Polskie jednostki specjalne to jest bagno ponieważ używa się ich do prania politycznych brudów, a nie do tego do czego zostały stworzone. W jednostkach tych służą przede wszystkim ludzie z plecami, a nie z pasją(choć to się wcale nie wyklucza) i dlatego też uznaje się SEAL's i SBS za najlepsze jednostki działań morskich, bo tam trzeba być twardym - u nas twardziel pasjonat wróci do swojej macierzystej jednostki, bo bardziej cenny jest dupowłaz, którego wujek jest generałem.
W Stanach czy w UK jest nie do pomyślenia, żeby jakiś oficer jednostki specjalnej użył jej do fałszowania przetargów i zarabiania na tym mnóstwa kasy(a w GROM'ie było takich akcji co najmniej kilka), więc gdzie tutaj jest ta cała ''elitarność''?
Poza tym wymagania stawiane kandydatom do WP i Jednostek Specjalnych są chore i nieadekwatne do jakości. W jednostce Delty czy w SAS/SBS mogą służyć ludzie, którzy mają wadę wzroku albo tzw ''zaburzenie rozróżniania barw'', a u nas taki kandydat jest zwyczajnie odprawiany z kwitkiem mimo, że są to wady zdrowotne, które w tej robocie nie mają znaczenia.
Patrząc na normy zdrowotne prędzej dostaniesz się do Legii Cudzoziemskiej niż do WP, a chyba jasne dla wszystkich jest, że pod względem sprzętu i wyszkolenia WP nie dorasta Legii do pięt, bo to nie ta sama liga...
To, że np ja mam 19 lat nie znaczy, że siedziałem 19 lat na dupie w domu.
Tia, pewnie spalasz te 500kcal co weekend na strzelankach z innymi ASGejami
Gdyby nie był rosyjską Jednostką Specjalną to podejrzewam, że byłby jedynie przeciętny w opinii wszystkich.
Dziwne, bo Specnaz nie jest jednostką specjalną, a w opinii ludzi, którzy patrzą obiektywnie na tą robotę nadal jest najlepszy.
Tacy komandosi z ALFY się nie pierdolą - terroryści zajmą teatr to ALFA wejdzie i wypruje im flaki. A GROM musi czekać, aż szanowne dowództwo ISAF wyczerpie wszelkie środki dyplomatyczne(które w Afganie nie sprawdzają się w 99%), później sprawdzi czy nie mogą tego zrobić specjalsi z USA, a dopiero później pozwala im działać z zastrzeżeniem, żeby ograniczyli rozlew krwii... No kurwa, to jest wojsko czy obóz dla dziewczynek z okresem ?
Dokładnie, zgadzam się z tym co piszesz...w ogóle, jak można porównywać jednostki, jeśli o większości ich akcji, działań, operacji my, szarzy ludzie nie wiemy, bo są one top secret...
Mój krewny służył kiedyś w PSK, to opowiadał mi, że jak mieli kiedyś wspólne ćwiczenia/manewry na terenie górzystym, to goście z SAS'u fajki normalnie jarali :O ponoć chłopaki nie do zajechania, klasa światowa.
Czy operatorzy Seat Team 6 poradzą sobie tak dobrze na bagnach/mokradłach/rzekach jak jednostki filipińskie? Czy Zhongguó tezhong poradzą sobie w terenach polarnych tak dobrze jak jednostki norweskie?
Tu nie ma lepszy-gorszy, to jest ten sam poziom - elita jednostek specjalnych. Jeśli chłopacy z Formozy w czymś odstają od "znanych" jednostek to budżetem.
Gwoli ścisłości - w tych jednostkach służą normalni ludzie, palą fajki jak my, piją ten sam alkohol. Poznane w praktyce.
Tia, pewnie spalasz te 500kcal co weekend na strzelankach z innymi ASGejami
Tak. I jeszcze merdamy się ogonkami po uszach. Kurwa gościu, nie znasz mnie, a wyciągasz jakieś niemrawe domysły.
Dziwne, bo Specnaz nie jest jednostką specjalną, a w opinii ludzi, którzy patrzą obiektywnie na tą robotę nadal jest najlepszy.
Tacy komandosi z ALFY się nie pierdolą - terroryści zajmą teatr to ALFA wejdzie i wypruje im flaki. A GROM musi czekać, aż szanowne dowództwo ISAF wyczerpie wszelkie środki dyplomatyczne(które w Afganie nie sprawdzają się w 99%), później sprawdzi czy nie mogą tego zrobić specjalsi z USA, a dopiero później pozwala im działać z zastrzeżeniem, żeby ograniczyli rozlew krwii... No kurwa, to jest wojsko czy obóz dla dziewczynek z okresem ?
Fakt. Pomyliłem się i przyznaje do błędu. Specnaz nie jest Jednostką Specjalną. Już nie jest. Dziwne jest to, że mówisz, aby nie porównywać Jednostek Specjalnych, a sam teraz przyznajesz, że dla ekspertów Specnaz jest nadal najlepszy. Jak nie oceniamy, to nie oceniamy i wiem, że to nie Twoje słowa, ale nie powielaj czyichś.
Bo po pierwsze to działa się tak, aby jak najmniej ludzi ucierpiało, szczególnie zakładników czy osób postronnych i cywili, a dopiero później używa się ostatecznych metod. Tak poza tym to GROM i Jednostka Wojskowa Komandosów kilka razy brały udział w Afganie w "ciekawych" akcjach. Czytając Twoje słowa mam wrażenie, że żołnierze muszą "napierdalać z karabinów do wszystkiego co się rusza", bo inaczej są pizdeczkami.
filmik jest ujowy... 2 min, nic nie pokazuje, jacyś kolesie łażą po łąkach i lasach, chowają się w krzakach, pakują plecaki i robią pompki, oczywisty komentarz pana o tym, że trzeba być twardym, a nie "mietkim".
Dzięki za taki interesujący upload...
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów