18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 11 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27
Witam

Chciałem się podzielić absurdalną sytuacją jaka dzisiaj miała miejsce. Streszczę mój list do Shella dla tych którzy nie potrafią czytać dłuższych tekstów.
Pracuję na Shellu (miesiąc) otwieramy teraz nową stację i dzisiaj oznajmiono mi, że muszę się zrzucić z innymi pracownikami na krzesła ponieważ pracodawca nie zapewnia krzeseł. Wychodzi na to, że powinienem stać bite 12 godzin...
Oto list do Shella (pisałem na ich angielskiego facebooka, poniżej wersja po polsku)

Chcę podzielić się z wami kilkoma historiami, które wstrząsnęły mną i radykalnie zmieniły sposób, w jaki postrzegam firmę Shell.
Zacząłem pracować na stacji Shell w Gdyni (Polska) miesiąc temu. Dziś otrzymałem informację, że wraz z innymi pracownikami musimy kupić krzesła z naszych prywatnych pieniędzy,
ponieważ pracodawca nie zapewnia krzeseł. Kiedy to usłyszałem, zacząłem się śmiać. Myślałem, że robią sobie jaja z nowego pracownika.
Okazało się, że to nie był żart ... Biorąc pod uwagę, to że po tym liście mogę wylecieć powinienem przynosić własne krzesło z domu? Wiecie żeby po zrzutce nie zabrać swojej cześci krzesła
np oparcia Proszę o radę ...
Czy ktoś może mi odpowiedzieć co w tym wszystkim chodzi. Czy naprawdę Shell jest tak popieprzoną firma, która traktuje ludzi jak śmieci (w Polsce). Wiecie, ile zarabiam jako kasjer?
1,63 euro za godzinę, niezależnie od tego, czy pracuję w ciągu dnia czy w nocy, jeśli osiągnę "target" na dzień, mam 1,91 euro za godzinę. To jest właśnie żart!
Drugi przypadek. Zarząd dał nam informacje, że osoby pracujące na podjeździe muszą stale na nim przebywać. W ciągu sześciu godzin mogą mieć tylko 15 minut przerwy. Gdzie mogą sobie wejśc do środka stacji
Czy zdajecie sobie sprawę, że mamy zimę w Polsce? Wyobraźcie sobie, stanie na zewnątrz przy 10-20 stopnia zimna i wietrze w nocy. Kto robi takie coś ludziom? Kto wpadł na taki'genialny' pomysł.
Jeśli naprawdę posiadacię trochę empatii i dbacie o swoich pracowników wyciągnijce wnioski i zróbcie coś z tym.
Istnieje również kilka historii, które chciałbym przedyskutować z wami, ale musicie poczekać do następnego razu, ponieważ jest późno, a teraz nie mam na to czasu.
Z poważaniem Dawid

Ktoś ma pojęcie jak to nagłośnić?
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
patryk12300000 2014-05-28, 23:29 4
Skurwysynski wyzysk
Zgłoś
!Timon 2014-05-28, 23:36 19
Zanim ktoś napisze: macie kapitalizm, korwin byłby dumny, jak ci się nie podoba to nie pracuj etc.
Wystarczy nagłośnić w mediach a firma zmieni politykę z obawy o klientów. Do tego nie potrzeba regulacji "z góry".
Zgłoś
las84500 2014-05-28, 23:47 23
Przyjaciel tam pracował. Opowiadał mi jakie fajne podejście ma do sprawy jedna z dyrektorek regionalnych. Do kierownika stacji "Chcesz mieć wyniki to nie wiesz co się robi? Wypierdala się wszystkich i zatrudnia nowych. Spinają się przez pierwsze 3 miesiące, a jak okrzepną i wyniki spadają to znów wszystkich wywalasz". Epizodów z tego kołchozu nasłuchałem się multum.
Ogólnie mam o nich zdanie, że shell to chujowa firma z chujowym paliwem. Jeden mój klient robił wszystkie wtryski w sprinterze CDI po tankowaniu u nich. Tylko V-power ciągają z Niemiec, a resztę próbują przekombinować na wszystkie sposoby.
Zgłoś
damianwro 2014-05-28, 23:58 1
skandal! może mi jeszcze powiesz, że do oglądania filmów kazali Ci przynieść własnego laptopa i nie macie darmowego dostępu do internetu?! jak tu kurwa pracować...
Zgłoś
Tomikchomik1 2014-05-28, 23:59 1
Ja pracuje w ochronie, za 5.50 na godzinę, a tych mam do wyrobienia w miesiącu 250 +. W pracy nonstop na nogach i tez 15 minutowa przerwa...ale zawsze to praca;]
Zgłoś
datas 2014-05-28, 23:59 3
j w tym syfie pracowałem 4 lata od podjazdu po kase i potwierdzam shell to najgorsza firma w polsce z paliwem włącznie.. a twoja historia to szczyt góry lodowej.. nie zapomnij o tym ze jak bedziesz mial ucieczke to bedziesz musial za to zaplacic nawet jesli spisałes blachy..
Zgłoś
sfrmaster 2014-05-29, 0:03 10
Cytat:

Ogólnie mam o nich zdanie, że shell to chujowa firma z chujowym paliwem. Jeden mój klient robił wszystkie wtryski w sprinterze CDI po tankowaniu u nich. Tylko V-power ciągają z Niemiec, a resztę próbują przekombinować na wszystkie sposoby.

Jesteś jednym z klientów, który nie wie jak jest, a wierzy w kretyńskie reklamy, przesądy. Ani v-power ani żaden ultimate ani inny nie jest ciągnięty z Niemiec ani z żadnego innego miejsca na świecie ani w Europie. Wszystko jest od polskich hurtowników, to samo paliwo masz na innych stacjach, często prywatnych. Z tej samej hurtowni. Czy Ty wyobrażasz sobie, że paliwo na Statoil jest ciągnięte z Norwegii?? Na BP korowody cystern zjeżdżają z Wielkiej Brytanii?? Albo z odwiertów z Oceanu Spokojnego? Shell z Niemiec?? Źle sobie to wyobrażasz. Zawiń się przy jakiejkolwiek rafinerii z piwkiem i cały dzień obserwuj. Kto podjeżdża, jaką beczką...

Żeby nie było, znam wszystko od wewnątrz. Bardzo. Pytania? Dawać prv.
Zgłoś
AxL 2014-05-29, 0:08 13
Młody jesteś widać. że to robota nie dla ciebie. Ja pracuje ponad 2 lata na Orlenie. Też mam zmiany po 12h i też muszę stać te jebane 12h. Mało tego nawet gdybyśmy chcieli sobie krzesła kupić to nie możemy ich używać bo pracodawca nie płaci mi za siedzenie. Czasami latem jak słoiki wracają do domu na wieś nie ma czasu przez te 12h nawet zjeść. Ale w tym pięknym kraju jest tyle miejsc pracy, że zaciskam zęby i zapierdalam. a nie płaczę po jenternetach. Do roboty, a nie się mażesz gorzej niż baba. Tak kobiety też u nas pracują i jadą równo ze zgrzewkami piwa które się przelewa weekendami.
Zgłoś
Kardio_Error 2014-05-29, 0:14 6
co wy tutaj jeszcze robicie, w tym smutnym jak pizda kraju...
Zgłoś
AxL 2014-05-29, 0:22 3
Żyję. A ty zapierdalasz żeby ciapakom żyło się lepiej?
Zgłoś
~Vuko 2014-05-29, 0:29 4
aphroman z Tobą wszystko w porządku, to Shell jest pojebany. Mojego kumpla zwolnili bo niby lał paliwo na lewo bo kilka osób nie wzięło paragonów
Zgłoś
rafiki 2014-05-29, 0:32 112
@AXL

I przez takich imbecyli co się godzą na wszystko jest w tym kraju tak jak jest. Sam jesteś nie lepszy niż te słoiki co to na kupie w 10 mieszkają i robią za jałmużnę.

Laskę kierownikowi też opierdalasz? No bo przecież pracy nie ma to może powinieneś lepsza gwarancja sukcesu.

Na 12h pracy przypada 2x 15 minut przerwy i jest to rzecz święta, która się kurwa należy.

Gardzę ludźmi którzy sami do siebie nie mają szacunku.

Co do meritum proponuję zainteresować sprawą PIP, oczywiście musisz to jakoś udowodnić.
Zgłoś
aphroman 2014-05-29, 0:43 1
@AxL z czystej ciekawości. Ile masz lat?
Zgłoś
Nihil 2014-05-29, 0:46 1
Wrzuć tę historię na wykop i szukaj lepszej pracy w międzyczasie chyba że wolisz zapierdalać jak niewolnik. O ile cię nie wywalą za tego facebooka, bo cebula nie lubi jak się patykiem zgniłe dotyka.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem