Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Nie będę negował istnienia Pana, czy też bronił tego istnienia. Wiara istnieje od początku ludzkości, jest elementem kultury.
Religia powstała, gdy pierwszy oszust spotkał pierwszego głupca.
Religia i szerzej wiara religijna są domeną ludzi z deficytem inteligencji.
bo wykorzystują ludzkie umiejętności hipnozy, sugestii do swoich celów.
W biznesie nazywa się to charyzmą. W polityce wizjonerstwem. W kościele chcecie to nazwać kuglarstwem? To tylko projekcja siły wiary na ogół społeczeństwa. Takie zobrazowanie działania.
Nic w tym zdrożnego, przecież ci ludzie chcą tam być.
Niech żyją po swojemu, aby nie czynili noc złego.
jakbym umierał to bym prędzej poszedł z pomocą do czarnoskórego czarownika niż do klechy kościoła rzymsko-katolickiego. Ten drugi weźmie tylko kasę, a ci czarni to znają parę sztuczek zawsze może coś zaskoczy
Żeby cię tylko po tym dupa nie bolała
W biznesie nazywa się to charyzmą. W polityce wizjonerstwem. W kościele chcecie to nazwać kuglarstwem? To tylko projekcja siły wiary na ogół społeczeństwa. Takie zobrazowanie działania.
Nic w tym zdrożnego, przecież ci ludzie chcą tam być.
Niech żyją po swojemu, aby nie czynili noc złego.
To nie charyzma, wizjonerstwo, tylko okłamywanie tych ludzi, wykorzystywanie. Władza kapłańska zawsze konkurowała ze świecką i miała nad nią przewagę, bo wykorzystywała ludzką głupotę, lęki. Kapłan krzyknął przed zaćmieniem, że za chwilę zgaśnie słońce bo ludzie zbłądzili i wszyscy byli posłuszni wiele lat. Mojżesz nie mógł przetłumaczyć ludowi, że trzeba myć ręce przed jedzeniem, niezdrowo jeść owady i zwierzęta pełzające to powiedział że Jahwe tak kazał. Z zabiegów higienicznych zrobiono czynności obrządku religijnego i oni do dziś je stosują. Zarżnięcie na żywca zwierzęcia i spuszczenie jak największej ilości krwi miało duże znaczenie głównie praktyczne przy późniejszym przechowywaniu mięsa, a te dzbany do dzisiaj do tego zatrudniają specjalnych szamanów. Nasza religia na tle innych na prawdę jest lajcikowa i daje dużą swobodę.
Widocznie nie wiesz o co chodzi w naszej wierze.
Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze.
Nie będę negował istnienia Pana, czy też bronił tego istnienia. Wiara istnieje od początku ludzkości, jest elementem kultury. Umrzemy, to się dowiemy, lub nie. Są ludzie uczciwi wśród ateistów, są kanalie przy ołtarzu. Wkurwiają mnie tylko tacy kuglarze, bo wykorzystują ludzkie umiejętności hipnozy, sugestii do swoich celów.
Ta y jak Tomasz czy mahoniowy gość z filmu są bezkarni. Nikt ich niemodalni bo ludzie dobrowolnie biorą udziale. Tych szopkach.
Widocznie nie wiesz o co chodzi w naszej wierze.
No to masz szansę aby mnie oświecić.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów